Sağlık Turizmi alanında Trabzon’da yaşanan gelişmeler noktasında öncü kuruluş olan ve Karadeniz Bölgesi başta olmak üzere Türkiye’nin her bölgesinden gelen hastalara ve Gürcistan, Azerbaycan ve Suudi Arabistan başta olmak üzere 124 farklı ülkenin vatandaşına hizmet veren KTÜ Farabi Hastanesi, bu alanda gerçekleştirdiği önemli çalışmalara, köklü birikimi ve deneyiminin ürünü olan kaliteli sağlık hizmetine, açılışı gerçekleştirilen Uluslararası Sağlık Turizmi Birimi ile devam edecek.

B1D566C3 4554 48B5 956D 276D6D2Ed7B0

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan ve Trabzon Valisi Aziz YILDIRIM, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla ATAMAN, Trabzon İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa ERDEM, Trabzon İl Müftü Yardımcısı Şakir ŞAHİN, Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hasan UYGUN, Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan USTA, Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Nıkoloz IASHVİLİ, KKTC Trabzon Başkonsolosu Erek ÇAĞATAY, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Mehmet ÇELEBİ ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleştirilen törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Celal TEKİNBAŞ, “Biz, turizm ülkesiyiz. Diğer turizm alanları, elbette ki katma değer oluşturma açısından önemli. Sağlık Turizmi alanının, bunun dışında önemli bir özelliği var. Kapasitemizi, bize ihtiyacı olan insanların istifadesine sunuyoruz. Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi, 50 yıllık geçmişiyle birlikte bölgenin, ülkenin birçok noktasından hasta kabul eden bir hastane. Dünyanın değişik yerlerinden, komşu ülkelerden özellikle Gürcistan’dan insanlar, sağlık problemlerini çözsün diye biz, onlara hizmet veriyoruz. Uluslararası Sağlık Turizmi Birimi de onlar için açılan bir bölüm. Hasta, havaalanına geldikten sonra onu alıyoruz, hastanemize getiriyoruz, konaklama imkânı sağlıyoruz. Hasta, tedavisini gördükten ve sağlığına kavuştuktan sonra da onu tekrar memleketine gönderiyoruz.” sözlerine yer verdi. Ardından sözü alan ve konuşmasında, “Bu oluşuma sadece Sağlık Turizmi açısından bakmamak lazım. Bu vesileyle gelen hastaların memnuniyeti, burada aldıkları kaliteli hizmet ve kendi memleketlerine gittiklerinde aldıkları hizmeti başkalarına önermesi ve daha fazla kişinin buraya başvuru yapması, Kültür Turizmi alanında da bir yoğunlaşmaya vesile olacak. Tabii bu noktada Üniversitemizin marka değeri, hocalarımızın alanlarında çok yetkin olması ve güvenilir bir kurum olmamız oldukça önemli. Biz öncelikle işin hizmet ve kalite boyutundayız.” ifadelerine yer veren Rektör Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, dünyada sağlık alanında yaşanan teknolojik gelişmelerin, altyapı olarak Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi’ne kazandırılmasının ve yönetim ile personelin özverili yaklaşımı sayesinde, sürecin bu noktalara gelmesinin önemine vurgu yaptı. 
3Cc86A92 74Ff 493E B014 3341D403Ccff

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla ATAMANve Trabzon Valisi Aziz YILDIRIM’ın konuşmalarıyla devam eden açılış töreninde, Sağlık Turizmi alanında sağlanacak hizmetler kapsamında, KTÜ Farabi Hastanesi’ne başvuran hastaların, değerlendirmelerinin yapılarak en uygun tanı, tetkik ve tedavilerinin gerçekleştirileceği birim olan Uluslararası Sağlık Turizmi Birimi sayesinde, küresel düzeyde bir sağlık hizmeti sunulacağının ve Farabi Hastanesi’nde görev alan pek çok hekimin kapsamlı bilgi ve tecrübeleri ile her hasta için özelleştirilmiş ve en etkili tedavi yöntemleri uygulanacağının önemine vurgu yapıldı.

Haziran 2021'de Sağlık Turizmi Yetki Belgesi alınması ile Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi’nde bu alanda verilen hizmetlere talep noktasında ciddi bir artış gözlemlenmekle birlikte başarılı bir biçimde yönetilen sürecin geldiği noktada açılışı yapılan 11 yatak kapasiteli Farabi Hastanesi Uluslararası Sağlık Turizmi Birimi; Türkiye'de, Tıp eğitimi alanında önemli katkılar sunan ve ileri bir seviyede kabul gören Farabi Hastanesi akademisyenlerinin bilimsel çalışmaları ve sağlık alanında, son yirmi yılda iyileşen altyapı ve teknik donanım sayesinde de kaliteli bir sağlık hizmeti sunacak.

Otizm Son Yıllarda Artış Gösteriyor Otizm Son Yıllarda Artış Gösteriyor

Açılış konuşmalarının ardından il protokolü kurdele kesti ve birim hakkında detaylı bilgi aldı. Program, verilen kokteylin ardından sona erdi.

7C85Db69 6B33 425B Ac9F 4E085D33C3136Af01235 7F58 456A A22F Fb07A2866368D43A4676 B797 4Ee9 8Bfb A05028351B4B433C45B3 E31A 463B 9C3D 7B2D28690Cd97Fe3Ab9E C344 4C91 93Ae 8B5Cd3368AfeC3F2Cb4B 7E88 4A7D B93B 2F486Cc9Cef0

Editör: Haber Merkezi