Dr.Ayhan Çağılcı'nın Kaleminden Kore Gazisi Kürtağa Aydın 
Haber : www.trabzonhaber24.com  

Trabzon Kanuni Eğitim Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Dr.Ayhan Çağılcı Hastası Kore Gazisi Gencağa Aydın bugün Ölmeden Önce Dün Kaleme Aldığı yazıyı sizlere virgülüne dokunmadan aktarıyoruz . 


Dr.Ayhan Çağılcı ; Kürtağa Aydın'ın ardından
Hasta olmak,hastanede yatarak şifa aramak hasta kadar hasta yakınlarını da perişan eden, ya sabır çektiren , soğuk bir duygudur.
Hiçbir zaman , sağlıklı günlerde bu süreçler insanların aklına gelmez.Eger gelecek de başa gelecek bu su sıkıntılı süreci insanlar önceden bilse,görse inanıyorum ki güzel günleri bile zehir olur.Helede geri dönüşümsüz
amansız hastalıklar,yolun sonunun yaklaştığı dönem hasta için dayanılmaz ancak kaçınılmaz acı ve ızdırap dönemidir.Hasta bir rahat nefes almak için,yarasının iyileşmesi için hep bir umut hep bir beklenti içindedir.
Yıllar içinde şunu gözlerim ki Allah bu son günler yaklaşmasına rağmen hastaya hep bir umut hep bir beklenti,hep bir yeniden ayağa kalkıp eski günlere dönüş düşüncesi veriyor.Son günlerine yaklaşmasına rağmen hemen hemen hiçbir hastanın aklına ölüm gerçeği gelmiyor.Serumlar,ilaçlar, ameliyatlar,saglıkcıların çabalarının bir fayda vereceği düşüncesi ağır basıyor.
Kimisi yeniden köyüne dönüp bağ bahcesine bakacağını,kimisi evine dönüp ailesiyle çocuklarıyla eşiyle hayatına devam edeceğini,kimisi işine başlamak için yakın bir süre kaldığını,kimisi sevdiği motorsikletl ile yeniden geleceğini,kimisi şimdiye kadar yapmayı düşündüğü ancak yapamadığı şeyleri yapacağını umut etmektedir.Güzel günler hatta daha güzel günler gelecek,yeni planlar yeni umutlarla birleşip pembeleşip
yeni bir hayatın onu bekleyeceğim ölümcül bir inanır ki
bunu eşine ,kızına, oğluna ,doktoruna en çok sevdiği insana söylemeyi ,bu umutlu güzel hayallerini paylaşmayı da ihmal etmez.Hatta bazı umutsuz hastalar bu hayallerine o kadar inanır ki sevdiği insanlara,ben bundan sonra gezeceğim ,hiçbir şeye üzülmeye eğim,hiçbir şeyi kafama takmayacağım,sen de boşver, hayatını yaşa gibi fikir aktarımları ve öggüt verme noktasına getirir bu pembe gelecek umutlarını.
Maalesef bu pembe umutlu gelecek planları günler içinde kendini şuur bulanıklığı,yatağa bağımlılık,solunum sıkıntısı,uyku hali ve kaçınılmaz sona yani ölüme terkeder.
Alllaahdan tüm hastalara şifa,hasta sahiplerine sabır
bu hastalarla gece gündüz ilgilenen tüm sağlık çalışanlarıa da tükenmez güç versin.İnsanların sağlığına kavuşması için çaba gösteren hasta yakınlar ve sağlık çalışanları na bu dünyada da öteki dünyada da yaptığı iyilikleri önüne çıkarsın.
Bu vesile ile son saatlerini yaşayan değerli hastam ,eski Ortahisar mahallesi muhtarı,Kore gazisi
kıymetli insan Kürtaga Aydın 'a öteki dünyada Allah dan rahmet, kıymetli evlatlarına da başsağlığı diliyorum.Sizin gibi güzel insanları tanımak benim ve çalışma arkadaşlarım için bir gururdur.Allah yerini cennet etsin Kürtğa amcamin.Bizden bu kadar.
.Sevgi ve saygılarımla