Bu Sese Kulak Verin ; Kan ve Kök Hücre Bağışı İçin Çağrı 
Trabzon Yetişme Çağındaki Çocukları Koruma Derneği'nden kan ve kök hücre bağışı çağrısı yapıldı

11 TEMMUZ, MEYDAN PARKI

Trabzon Yetişme Çağındaki Çocukları Koruma Derneği, Türk Kızılay’ı e ortaklaşa düzenleyecekleri kan ve kök hücre bağışı kampanyasını , 11 Temmuz 2019 Perşembe saat 12.00-19-.00 arası Trabzon Meydan Parkı’nda gerçekleştirecek. İlik Nakli ve Kan bekleyen yüzlerce hastaya can verebilmek için kolları sıvayan dernek gönüllüleri nakil bekleyen hastaların umutlarını arttırabilmek için canla başla çalışıyorlar.
LÖSEMİ TEDAVİSİ’NDE
ÇOK ÖNEMLİ

‘Hücrelerini hiçe sayma, sen de bağışla. Hayat kurtaran neden sen olmayasın’ öngörüsüyle yola çıkan kampanyaya destek bekleyen dernek gönüllüleri ekip aracı eşliğinde Meydan Parkı’nda bağışçılarla buluşacak.  Löseminin, çocukluk çağında en sık görülen kanser türü olduğu,  tedavisinin hasta ve yakınları için zor bir süreç içerdiğini hem manevi hem de maddi açıdan hasta ve yakınlarını zor durumda bıraktığı çağımızda, Erken teşhisin ve bağışların  her hastalıkta olduğu gibi lösemi için de öneminin altını çizmek için düzenlenen  kampanya;  duyarlı bağışçılarla, nakil bekleyen hastalara umut olacak.
18-50 YAŞ ARALIĞI
Kök hücre bağışçısı olmak isteyen bir kişinin öncelikle 18-50 yaş aralığında ve sağlıklı (Hepatit B, Hepatit C ve Sifiliz hastalığı geçirmemiş olan, kronik hastalığı bulunmayan, kanser, HIV ( AIDS ) tanısı almamış olan kişiler olması gerekmektedir.