Güne her gün şiddet ve cinayet haberleriyle başlamak o kadar üzücü ki! Üstelik bir de kadınların haklarını savunmaya çalışırken onların doğuştan kazanmış olduğu ve en temel hakkı olan yaşam hakkının da gasp edilmesini, katledilmesini, çığlıklarını duyan insan yok güzel ülkemde…
Bir de mış gibi yapanlar var ki siz onlara bakmayın. Özellikle 8 Martlarda ya da 25 Kasımlarda tek bir güne sığdırılan anma işlemleri, destek, dilek gibi türevleri olan tutum ve eylemler gerçekleştirilerek olmuyor bu iş. Göstermelik temsilliklerle nereye kadar gidecek… Eşit hakka inanmayan bir zihniyetin adaleti temsil etmesini ve bu temsiliyeti verdiği sorumluluk bilinci ile icraata dökmesini beklemek zaten yanlış.
İstanbul Sözleşmesine karşı konan tavır her şeyi ortaya koymuyor mu zaten? Sözleşmenin feshi mümkün değilken bile tek bir imza ile “biz çekildik” diyerek kenara çekilmek… Yapılan tek açıklama “geleneklerimize ters olması” imiş. 
Şimdi soruyorum size; amaç 2019 yerel seçimlerinde kaybettikleri oyları tekrar toplayabilmek adına özellikle muhafazakar kesimin oylarını kemikleştirmek ve gerisinde yatan bir çok fikri hayata geçirmeye çalışmak olabilir mi?
Kesinlikle evet.
Zamanında sözleşmeye imza atarken de oy kaygısı ile hareket edilmemiş miydi?
Çünkü ortada bir oy kaygısı var.
Önce oy için imza at sonra oy için çekil…
Bakın kadınlar ölüyor, parçalanıyor… Bu sözleşme yalnızca kadını değil herkesi koruyor. Sadece kadınının öne çıkarılmasına bakmayın. Genci, yaşlısı, kadını, erkeği, çocuğu…
Daha dün bir kadın “ölmek istemiyorum” diyerek bunu sosyal medya aracılığıyla duyurmaya çalışıyordu.
Duymak istemiyorlar…
Peki mevcut yasalar korumaya yönelik mi?
Bu yasaların koruduğunu iddia edenler zaten sözleşmeyi uygulamamakta ısrar edenler değil mi?
Peki şimdi söyler misiniz, kadını ölesiye dövüp sonra da atan ya da öldüren kişi, elini kolunu sallaya sallaya nasıl serbest kalıyor?
İstanbul sözleşmesinden duyulan rahatsızlık nedir?
Şayet değilse neden bu haklar savunulmuyor?
Kadınları kadınlarda duymuyor...
Öyleyse sandıkta bu kadınlar gerekeni yapmayacak mı?