BAŞKAN BIYIK YENİ DÖNEM 
PROJELERİNİ AÇIKLADI 

D5Dfe476 8607 47Dd Ac84 Ec1905F14D8F

17 yeni proje ile halkın karşısına çıkan Bıyık, yeni projeleri ile Yomra’nın her köşesine dokunacaklarını ve ilçenin ihtiyaçlarını karşılayacaklarını söyledi. Geride kalan 5 yılda çok önemli projeleri Yomra’ya kazandırdıklarını kaydeden Bıyık, önümüzdeki 5 yılda yapacakları yeni çalışmalarla Yomra’yı Türkiye’nin en modern ilçesi haline getirmek istediklerini belirtti. Yeni projelerinin tamamen gerçekçi olduğunu kaydeden Başkan Bıyık, “Yaptıklarımızın teminatı ile yapacak olduğumuz yeni işler için, Yomra’nın geleceği için hangi siyasi parti ve görüşe mensup olursa olsun herkesin hem oyunu hem duasını istiyorum” diye konuştu. Başkan Bıyık tarafından kamuoyuna açıklanan projeler şu şekilde oluştu: 

6E40Dd10 741D 4C98 80E5 02883Cce7C28

KÖY YOLLARI PROJESİ
Yeni dönemde köy yollarında betonlama ve asfaltlama çalışmalarına ağırlık verilecektir. Yol kaplama çalışmalarında kanaval yapımına azami şekilde dikkat edilecektir. Böylece yapılacak kaplamanın çok daha uzun yıllar hizmet vermesi sağlanacaktır. Köy yollarında yüksek oranda kaplama yapabilmek için gerekirse kuru beton santrali kurulacaktır. Köy yollarında yapılacak çalışmalarla insanlarımızın en temel ihtiyaçlarından biri yüksek oranda karşılanacağı gibi ilçemizin marka değerinde de artış sağlanacaktır. 
C80D74B8 C144 4280 8A37 A0490Ec8E9F3

CADDE VE SOKAK YENİLEME PROJESİ
Yomra ilçe merkezini teşkil eden Sancak, Kaşüstü, Namıkkemal ve Gürsel mahallelerimizdeki cadde ve sokaklarda yeni dönemde sokak sağlıklaştırma projesi uygulanacaktır. Altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla gerçekleştirilecek proje ile ilçemiz merkez cadde ve sokakları son derece modern bir görüntüye kavuşturulacaktır. Yapılacak çalışmanın tamamlanmasıyla, Yomra ilçe merkezinin yaşanabilirlik oranı çok daha yüksek seviyelere çıkacaktır. 

ADNAN KAHVECİ VE DURSUN ŞAHİN CADDELERİ ÖZEL PROJESİ
Sancak Mahallesi’nde bulunan Adnan Kahveci Caddesi ve Dursun Şahin Caddesi için özel bir proje uygulanacaktır. Yapılacak çalışma ile bu caddeler aydınlatmasından kaplamasına tümüyle yenilenecek, caddelerin etraflarında parklama alanları oluşturulacaktır. Gidiş ve geliş olmak üzere iki şerit halinde yapılacak çalışma Adnan Kahveci Caddesi ve Dursun Şahin Caddesi son derece modern bir görünüme kavuşturulacaktır.

92Beb4Bd F262 42Fd Bc0D 13678972341A

YOMRA KENT MEYDANI
Kamulaştırma borcu geride kalan dönemde tarafımızdan ödenen Sancak ve Gürsel mahallelerindeki (Cumartesi pazarının kurulduğu alan), yeni dönemde kent meydanı yapılacaktır. Yapılacak Kent Meydanı’nın alt katında ilçe merkezimizin ihtiyacını karşılayacak ve halkımız tarafından ücretsiz kullanılacak otopark tesis edilecektir. Meydanın yol cephelerinde ticari dükkânlar, meydan içinde kafe ve restoranlar oluşturulacaktır. Kent Meydanı, Yomramızın marka değerini arttıracağı gibi önemli bir sosyal aktivite alanı da olacaktır. 
305F91E2 4034 4783 98B3 Cde6A62C924D

DOĞALGAZ VE DİĞER ALTYAPI İŞLERİ TAMAMLANACAK
Geride kalan 5 yılda 12 bini aşkın konut ve işyerine doğalgaz kullanma imkânı sunduk. 2024 yılı içinde Sancak, Kaşüstü, Gürsel ve Namıkkemal mahallelerimizde planlanmış alanlarda doğalgaz çalışmaları tamamlanacaktır. Ayrıca diğer altyapı çalışmaları da en kısa sürede gerçekleştirilecektir. Altyapı çalışmalarının tamamlanması, ilçemizin yaşanılabilirlik seviyesini çok daha yukarılara çıkaracağı gibi, üst yapı çalışmalarına da hemen başlamamıza olanak sağlayacaktır.  

CEPHE YENİLEME PROJESİ
İlçemiz merkez mahallelerindeki kimi muhitlerde binaların ortaya koyduğu görüntü kirliliğinin giderilmesi için cephe sağlıklaştırma (yenileme) projesi uygulanacaktır. Bu proje ile sıvasız ve boyasız bina görünümünün ortadan kaldırılmasının yanında tek tip görsel güzelliği de tesis edilecektir. Belediye-vatandaş işbirliği ile yapılacak proje tamamlandığında Yomra ilçe merkezi önemli bir görsel güzellik kazanacağı gibi marka değerinde de artış olacaktır. 

YENİ BELEDİYE ŞANTİYELERİ
Halkımıza en nitelikli hizmetin en iyi şekilde verilebilmesi için yeni dönemde yeni belediye şantiyeleri kurulacaktır. Bu kapsamda Özdil-Oymalı bölgesinde kurulacak yeni şantiye ile bölgedeki Özdil, Oymalı, Tepeköy, Demirciler, Ocak, Kıratlı, Kılıçlı, Maden, Tandırlı, Çamlıyurt mahallelerinin daha etkin hizmet alabilmesi sağlanacaktır. Ayrıca Namıkkemal Mahallesi’nde yapılacak yeni şantiye ile Kent Meydanı’nın yapılacağı alanda bulunan mevcut şantiye bu alandan çıkarılacaktır. 

YENİ İŞ MAKİNELERİ
Geride kalan dönemde 28 yeni iş makinesi ve aracı belediyemize kazandırdık. Yeni dönemde etkin hizmetin sürdürülmesi ve yeni şantiyelerde makine konuşlandırılması amacıyla başta yeni greyder, eskavatör, kazıyıcı-yükleyici ve kamyon alımı yapılacaktır. Bu alımlarla şantiyelerimiz azami ölçüde güçlendirilecek ve halkımızın ihtiyaçlarına çok daha hızlı ve etkin şekilde cevap verilecektir. 

KAŞÜSTÜ’NE SPOR TEMALI PARK
Kaşüstü Mahallesi’nde artan nüfusa en iyi hizmeti verebilmek için spor temalı park yapılacaktır. Kaşüstü’ne kazandırdığımız Cumhuriyet Parkı ve Mustafa Çam Parkı’na ek olarak yapılacak olan spor temalı park Kaşüstü’nün orta noktasında da sosyal alan tesis edilmiş olacağı gibi halkımızın spor alanı ve sosyal alan ihtiyacı en iyi şekilde karşılanacaktır. 

NAMIKKEMAL SAHİLİNDE SOSYAL ALAN
Namıkkemal Mahallesi sahil alanında bulunan ve belediyemizin uhdesinde olan 27 dönümlük alan yeni dönemde sosyal alan olarak düzenlenecektir. Yapılacak sosyal alanda piknik alanları, yürüyüş yolları, spor alanları, karavan park alanı oluşturulacaktır. Yapılacak düzenleme ile ilçemize kazandırılacak olan yeni sosyal alanın tüm Trabzon’a hizmet vermesi, Karadeniz turizminde yeni bir cazibe merkezi olması, böylece ilçemizin turizmden aldığı payı arttırması planlanmaktadır. 

SURVİVOR PARKURU (MACERA PARKI)
Sancak Mahallesi sahil dolgu alanında Yomramıza kazandırdığımız Hürriyet Parkı bünyesinde sürvivor parkuru (macera parkı) oluşturulacaktır. Sürvivor parkı yapımı için gerekli alan, Hürriyet Parkı kenarında ayrılmıştır. Bu parkın Yomramıza kazandırılması ile ilçemizdeki sosyal alan çeşitliliği arttırılacağı gibi Yomramızdaki turizm hareketliliğinin daha da arttırılması planlanmaktadır. 

KÖY PARKLARI PROJESİ
Geride kalan dönemde ilçe merkezimizde yaptığımız Hürriyet Parkı, Cumhuriyet Parkı, Yürüyüş Yolu ve Mustafa Çam Parkı’nın yanı sıra Kaşüstü, Sancak, Oymalı, Maden, Çınarlı, Namıkkemal, Gürsel 12 ayrı çocuk parkını ilçemize kazandırdık. Çocuk parkı bulunmayan köylerimize yeni dönemde park yapmaya devam edeceğiz. Böylece tüm köylerimizi parka kavuşturarak kırsal alanlarımızın yaşanılabilirlik seviyesini arttıracağız. 

KÜLTÜR MERKEZİNİN KARŞISINDA YENİ SOSYAL ALAN
Yomra Kültür Merkezi’nin karşısında bulunan eski emniyet müdürlüğü binasının olduğu alan, yapılacak düzenleme ile sosyal alana dönüştürülecektir. Böylece özellikle düğünlerde insanlarımızın, düğün salonun hemen karşısında bulunan sosyal alanı kullanabilmeleri, alanda kurulacak belediye işletmesi kafeterya ile çay ve kahvelerini içebilmeleri, sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri sağlanacaktır. 

BELEDİYE İŞLETMESİ KAFETERYALARIN SAYISI ARTTIRILACAK
Geride kalan dönemde ilçemize kazandırdığımız Yürüyüş Yolu, Hürriyet Parkı, Cumhuriyet Parkı ve Mustafa Çam Parkı’nda halkımızın hizmetine sunduğumuz ve uygun fiyat anlayışlı ile hizmet veren belediye işletmesi kafeteryalarımızın sayısını yeni dönemde arttıracağız. Bu kapsamda Kültür Merkezi karşısında yapacağımız yeni sosyal alanda, Namıkkemal Mahallesi sahilinde oluşturacağımız yeni sosyal alanda Kaşüstü Mahallesi’nde yapacağımız yeni Spor Temalı Park bünyesinde belediye işletmesi yeni kafeteryalar kuracağız. 

KÜTÜPHANE PROJESİ
Kaşüstü Mahallesi’nde bulunan eski belediye binası yeni dönemde halkımıza hizmet verebilecek şekilde düzenlenecektir. İçerisinde kütüphane kurulacak olan binada oluşturulacak ders çalışma alanları ile öğrencilerimiz başta olmak üzere herkese ders çalışma, araştırma yapma imkânı sunulacaktır. Merkezimizde ayrıca kullanıcılara sınırsız internet imkânı sağlanacaktır. 

YOMRA ŞEHİR MÜZESİ
Yomra’daki yaşantının, kaybolmaya yüz tutan kültürel değerlerimizin, ilçemiz insanının sosyal yapısının gelecek kuşaklara en iyi şekilde anlatılabilmesi ve aktırılması için Yomra Şehir Müzesi’ni kuracağız. Yomramıza kazandıracağımız bu müze ile kadim değerlerimizi gelecek nesillere artacağımız gibi ilçemizdeki turizm hareketliliğine de çok önemli katkı verecek önemli bir destinasyon alanı oluşturmuş olacağız. 

Enerji Çalışanları Sendikası Doğu Karadeniz Şubesi Trabzon 'da açıldı Enerji Çalışanları Sendikası Doğu Karadeniz Şubesi Trabzon 'da açıldı

KAMU YATIRIMLARI YAPILACAK
Yomra’da yeni okullar yapılması, Kaşüstü’ne aile sağlığı merkezi kurulması, kabristanlıkların yapılması için ilgili kamu kurumlarına bedelsiz olarak arazi tahsisinde bulunduk. Ayrıca öğretmenevi inşaatını Milli Eğitime devrettik. Yeni dönemde bu yatırımlar gerçekleştirilecek olup hepsini yakinen takip edeceğiz.

Editör: Haber Merkezi