Hanşanap, Sugurap, Eğrisap, Küp Armudu ve daha niceleri… Damağınızda tadı kalan ve nesli tükenmekte olan tüm armutlardan binlercesi burada aşılanıyor. Başkan Mustafa Bıyık, fidanlığı ziyaret ederek yöresel armut çeşitleri ve Yomra elmasının aşılama çalışmaları hakkında bilgi aldı. 
I M G 1579-1

Aşılama süreçleri tamamlandığında, bu değerli fidanlar vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılarak toprakla buluşturulacak ve böylece yerel çeşitlerin korunması sağlanacak. Belediye fidanlığında ayrıca ilçenin ihtiyaç duyduğu tüm bitki, çiçek ve ağaç türlerinin yetiştirilme çalışmalarına da başlandı. Önümüzdeki birkaç yıl içinde ilçenin ihtiyaç duyduğu tüm çiçek ve ağaç türlerinin Yomra Belediyesi fidanlık sahasında üretimi yapılacak.

I M G 1576-1

Başkan Bıyık, “İlçemizin daha yeşil ve daha yaşanabilir olması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Yeni yapacağımız sosyal yaşam alanlarında ihtiyaç duyduğumuz tüm bitki türlerini ve ağaçları kendi fidanlık sahamızda üreteceğiz,” dedi. Üniversiteden akademisyen hocalarımızın desteği ile ilçede bulunan ve nesli tükenmekte olan tüm armut çeşitlerini kayıt altına alarak aşılama çalışmalarına başladıklarını belirten Bıyık, kısa süre içinde binlerce armut aşılandığını vurguladı.

I M G 1575-1

Muharrem Ayı Kardeşlik Programında bir araya geldiler Muharrem Ayı Kardeşlik Programında bir araya geldiler

“Bu armut türlerinin ağaçları artık çok yaşlandı, yenilerinin aşılanması gerekiyordu. Bunun yanında geçmiş yıllarda olduğu gibi yine Yormra İlçe Tarım Müdürlüğü ile birlikte Yomra elmasını da aşılamaya devam ediyoruz. Önümüzdeki yılın ilk aylarında bu fidanları ücretsiz olarak vatandaşlarımıza dağıtacağız. Göreve geldiğimiz ilk günden beri Yomra elmasının yaygınlaştırılması ve neslinin korunması için her evin bahçesinde bir Yomra Elması Fidanı sloganı ile yola çıkmıştık şimdi de diyoruz ki ‘Her evin bahçesinde bir adet de nesli tükenmekte olan armut fidanı olsun’,” diye ekledi.

Aşılama süreci önümüzdeki yılın ilk aylarına kadar devam edecek.

I M G 1580-1

Editör: Haber Merkezi