Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu Başkan Adayı Yusuf Ziya Yılmaz basın mensuplarıyla bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundu.

I M G 1260

Yılmaz, adaylık süreci ilgili olarak, "Bu adaletsiz, tatsız sürecin içinde olmamaktan yanayım. Adaylıktan çekiliyorum demiyorum. Ben bir yol açıyorum. Ben bu yarışın içinde olmuyorum" dedi.

Yusuf Ziya Yılmaz'ın açıklamaları şu şekilde;

Ben icrada olmayı tercih ettim. Olmayınca bende olabilirim dedim. Görüşlerine itibar ettiğim kişilerle fikir alışverişi yaptım. Bunlardan olumlu geri dönüşler aldım. Bana kimse senden divan Başkanı olmaz demedi, ima da etmedi. Mevcut Divan Başkanı yapılan geçtiğimiz toplantıda adaylığını ilan edecekti yada etmeyecekti. Nezaket gereği bekledim. Kimse aday olmadı bende süreci düşük yoğunlukta devam ettirdim. 11 Ocak'tan sonra adaylar hızlı bir şekilde ortaya çıkmaya başladı. Bu çok kabul edilebilir değildi. Divan için 4 aday çok değil mi eleştirileri ortaya çıktı. Bundan sonra yapılması gereken doğru yönlendirme ile ilerlemekti.

I M G 1264
Benim Divan Başkanlığına aday olmam sürecindeki durumları göz önüne alırsak Trabzonspor ekonomik ve sportif olarak en ağır-r günlerini geçiriyor. Bu problemin kaynağı geçmişten gelen 17 yıldan beri, ben bunu her toplantıda kongrede gelinen durumu ifade ettim. Bugün gelinen nokta benim açımdan sürpriz değildi. Bunlar dünden bugüne olmadı. Devamlı yanlış yapılarak buraya gelindi.I M G 1260

"DİVAN BAŞKANLIĞININ GÖREVİ ETKİN DENETİM VE UYARIDIR"

Divan Başkanlığının benim gözümdeki görevi etkin denetim ve uyarıdır. Biz dört büyük kulüpten biri olarak toplantılara katılıyorlar. Trabzonspor bir şike süreci yaşadı. Ciddi bir yalnızlığın içinde oldu. Yalnızlığın giderilmesi konusunda Divan başkanlığının da ciddi sorumluluğu var. Yalnızlığa katkı yapılabilirdi.

I M G 1264
"BUNUN İÇİN ADAY OLDUM..."

Yönetimin yalnızlığı ve yanlışı devam ediyor. Benim diğerlerinden farklı gördüğüm şeyleri de söyliyeyim. Yönetimin yanında veya karşısında olmam. Söylenmesi gereken ne varsa dirayetli söylerim. Onun için aday oldum.

"FELEKATE DAVETİYE ÇIKARIYOR"

Trabzonspor'un transfer politikasına bakar mısınız? Biz üç oyuncuya çok para ödüyoruz ve bu oyuncular Afrika Kupasına gidiyor. Bu yanlışı göz göre göre yapmak olmaz. Bizim oyuncularımız Afrika kupasına gitti, hepimiz yol gözlüyoruz. Bunun arkasında bilgisizlik , tecrübesizlik ve yalnızlık var. hepimizin dudaklarını uçuklatacak şekilde yanlışlar yapıldı yapılmaya devam ediyor. Ertuğrul Doğan harcamalar yapıyor bana göre felakete davetiye çıkarıyor. Ertuğrul Doğan yarın ben ayrılıyorum dediği zaman kinci plan var mı? Kimseden duymadım. Benim bir planım var dedim. Ben tereddüt etmeden ihtiyaç olması durumunda her göreve talip olurum. Ben Trabzonspor ile yaşamaya devam ediyorsam bu kaçınılmaz bir sorumluluktur.

"DİVAN ÜYELERİ BU İŞTEN RAHATSIZ"

Bu süreçte 4 adayın olması kamuoyunda rahatsızlık yarattı. Erol Tuna bu adayları bir araya getirdi. Bir çözüm bulunması için. Ben kendimin içinde olmadığı 4 öneri dundum. Erol Tuna aday olsun hepimiz çekilelim dedim. Mahmut kendisi bir kaç şarta dayalı aday olduğu için Hayrettin Abi adına çekil bizde birleşelim iki aday olsun. 3. çözüm kura çekelim. Biri ben en yaşlı üyeyim dedim. Bizi benim hayalimdi. Ölülerden medet umar duruma geldik. Çözüm olmadı. 4. öneri uzlaşmaz biri olursa ona karşı birleşme olasun.5. öneride herkes kendi devam etsin. Mahmut ören kabul etmiyorum dedi. ayrıldı. 2. gün ortaya çıktı ki kimse bu önerileri kabul etmediği ortaya çıktı. Aday olanların önerilere saygı göstermesi gerekirken olmadı. Yönetim ortaya çıktı. Bu işlere karıştı kendi işlerini doğru yapıyormuş gibi. Çatı aday ortaya atıldı. Başkalarına destek verdiler. Sonuç olarak Divan üyeleri bu işten rahatsız.


NEDEN YÖNETİME ADAY OLMUYOR SUNUZ?

Ben bir hizmete aday oldum. Neden yönetime aday olmuyorsunuz diyorlar. Ben diğerleri gibi kariyerimi burada bitirmeyeceğim. İstenmeyen durumlar ortaya çıkması durumunda ve bana ihtiyaç olması durumunda taşın altına kendimi sokacağım. Divan üyeleri eleştirilerinde haklı.

Dolayısıyla yapacak bir şey kalmadı. Bu adaletsiz, tatsız sürecin içinde olmamaktan yanayım. Adaylıktan çekiliyorum demiyorum. Ben bir yol açıyorum. Ben bu yarışın içinde olmuyorum. Diğer adaylara söylüyorum. Bana bakın bir ders olsun. Ben divan üyelerine sorumluluğun gereği görevimi yapıyorum. Divan Başkanlığı yarışını yakışan şekle dönüştürmek için ben adım attım, onlar da bir adım atsın. Bu yarışı yarış olmaktan çıkarıyorum.

Editör: Ömer Altıntaş