Toplantıya Trabzon İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Adem Şen, Trabzon Emniyet Müdürü Murat Esertürk, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Trabzon Bölge Müdürü Murat Güler, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Dağre Başkanı Metin Şahin,Ortahisar Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Yusuf Keskin, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ersen Küçük,Trabzonhaber24.com Haber sitesi İmtiyaz Sahibi Gazeteci Ömer Altıntaş ,İnternet Haber Siteleri İmtiyaz Sahipleri ile çok sayıda basın mensubu katıldı.
Toplantıda ilk olarak kısa bir değerlendirmede bulunan Vali Yıldırım, “Her yerde her zaman bulunabilme gayreti içindeyiz, ama bazen sizlerin bizlere bir takım olaylara haber vermesine ihtiyaç var. Onun için sizleri önemsiyoruz. Gerek ulusal, gerek yerel basında tabiki bunların cemiyetleri, dernekleri, sivil toplum kuruluşları ile Bismillah dedik başladık. İnşallah bundan sonra Trabzon’umuzda birlikte olacağız” dedi.
TRABZON’UN TRAFİK SORUNU
Trabzon’da yaşanan trafik sorunu ile ilgili gelen soruya Vali Yıldırım, “Trafik sorunu bütün dünyanın sorunu. Trabzon’da da trafik sorununun olması, gerek coğrafyası, gerekse yaşam alanlarının belirli yerlerde yoğunlaşması nedeniyle kaçınılmaz. Bunu tabi gerek Karayolları Genel Müdürlüğümüz ki sayın Ulaştırma Bakanımız hemşerimiz..
Bakanlıklar ve büyükşehir aracılığı ile el birliği azaltmaya çalışıyoruz. Yeni yatırımlar, yeni güzergahların bulunması ki bunlar pahalı yatırımlar. Bununla birlikte bir miktar çözebiliriz diye düşünüyorum. Ama asıl iş trafiğe açık yolların düzgün kullanılması. Mutlaka sürücüler kurallara riayet edecektir.
Sürücülerimizin önce sabırlı olması, sonrasında kurallara riayet etmesi gerekiyor. Trabzon’umuzun özellikle trafik sorunu yazın buraya gelen gerek yurt içi, gerekse yurt dışından turistlerin araçlarıyla bir defa daha yoğunlaşıyor. O yüzden mutlaka kurallara uymamız gerekiyor. Biraz da sabırlı olacağız.Acil durumlarda gerek emniyetimiz, gerek jandarmamız o acil duruma sahip aracın geçmesi için mutlaka yolu açıyorlar” dedi.
SÜMELA’DA DÜZENLENEN AYİN
Sümela’daki ayin ile ilgili olarak ise Vali Yıldırım, “Fatih Sultan Mehmet Han hepimizin sevdiği büyüğümüz padişahımız. Cumhuriyetin içinden çıktığı, küllerinden doğduğu Osmanlı dünyada en uzun süreli kalan devletlerden bir tanesi. Bir Roma vardır, bir Endülüs ve bir de Osmanlı vardır.
İstanbul’u bize hediye eden, fetheden aynı zamanda üzerinde yaşadığımız toprakları da fetheden padişahımız Fatih Sultan Mehmet burayı ne gün ve hangi ayda fethettiği tarihte bellidir. Bunun kararını tarihçiler verir. Daha önce 26 Ekim’de kutlanırken 15 Ağustos’a çekildi. Bunun da kararını bizim tarihçilerimiz vermelidir. Ülkelerde, başka ülkelerin hassasiyetlerini ortaya koyabilecek nitelikteki faaliyetlerin ortaya koyulması uluslararası hukukla belirlenen işlerdir.
Sadece yerelinde bir karar verilmez. 15 Ağustos itibariyle Sümela Manastırı’nda yapılan ayinler en az 10 senedir devam ediyor. Osmanlı döneminde de sürekli olarak devam etmiş. Onlar buraya geliyor ve ayin yapıyorlar. Biz de Batı Trakya’da istiyoruz mesela. Bunu gerekçe olarak söylemiyorum. Bunlar devlet düzeyinde alınacak kararlarla, yerelinde uygulamaya konulacak konulardır” dedi.
Trabzon’dan Van’a atanan İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Adem Şen toplantıda bir veda konuşması yaptı.
Trabzon’dan Van’a atanan İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Adem Şen, toplantıda bir veda konuşması yaptı. “2 yıl önce 6 Eylül’de burada göreve başlamıştım. Trabzon öyle bir yer ki her yönüyle hem insanı, zekası, doğal güzelliği ile bizim için ön plandaydı. Bir de Trabzonspor’u biliyorum. Burada göreve başladım. Trabzon şehri sadece yazılı ve görsel basında değil sosyal basında en üst sırada gündemde.
Bizler de sizlere doğru bilgileri tabiki vereceğiz. 2 yıllık dönemi için’de iyi ilişkiler kurduğumu düşünüyorum. Bize ulaştığınız her durumda doğru bilgilerle bilgilendirmeye çalıştık. Çok güzel bir 2 yıl geçirdiğimi düşünüyorum kendi adıma. 2 yıllık normal görev sürem doldu. Dün yayınlanan Resmî Gazetede Van İl Jandarma Komutanı olarak atandım. 4. Kez şark görevine gidiyorum” dedi.
Dışişleri Bakanlığının Trabzon’a bir temsilcilik açıp açmayacağı ile ilgili ise Vali Yıldırım şu ifadeleri kullandı;
“Dışişleri bakanlığımız önemli gördüğü her ilde temsilcilik açıyor. Değişik illerimizde var. Burada da açılması ön görülmüş. Ama süreç açısından şu anda çok fazla bilgiye sahip değilim. Sayın bakanımıza, dış işleri bakanlığımıza konuyu sorarız. Sizleri de bilgilendiririz” dedi.
Vali Yıldırım, sözlerini şu şekilde tamamladı:
“Trabzon hakikaten kadim bir şehir. 1862 vilayet oluşu. Oldukça kadim bir şehir. 3 tane büyük padişahtan bahsediyoruz. Böyle bir ilde görev yapmak onur. Bizim de atalarımız zamanında buradan gitmiş. Yani aslına bakarsanız dünyaya gözlerini burada açmışlar daha sonra farklı bir ilde Düzcede devam etmişler.
Bizim kaldığımız konutun hemen alt tarafında, Atatürk Konağı var. Böyle bir konağın olması, isminin verilmesi Atatürk’ün buraya birkaç defa geldiğinin ifadesi. Cumhuriyetimizin kurucusu, Kurtuluş Savaşımızın mimarı Atatürk’ün buraya teşrifleri ayrı bir kıymet kazandırıyor. onun için sirki, geçmişi ile bugünü ile Trabzon’un çok önemli olduğunu düşünüyorum. Zaten bunu herkes düşünüyor. Bizim asıl işimiz Trabzon’un geleceğini nasıl şekillendireceğiz.
Gelecekte Trabzon’u emanet edeceğiz neslimize nasıl bir Trabzon, nasıl bir Türkiye bırakacağız. Eğitimi, sağlığı, turizmi ve tarımı ile burada yapılacak olanlar.. Bunlarla hepsiyle birlikte nasıl bir Trabzon yarın nesillere bırakacağız bunun düşüncesi içinde olmalıyız. Uykularımız kaçacaksa sadece bununla kaçmalı. Böyle bir şehirde görev yapmak insanı hakikaten gururlandırıyor”