Başkan Murat Zorluoğlu, çalışmaların Haziran ayında başlayacağını ifade etmişti, belediyenin yeni yapılacak çalışmaya hiç bir şekilde para ödemeyeceğini de açıklamıştı . 
Yüklenici firma önceki yapılan zemin çalışmasındaki hatanın kendilerinden kaynaklandığını kabul ederek Kahramanmaraş caddesi zemin yenilemesini para akmadan garanti kapsamında yenileme işlemine başladı. 

Caddede yayalaştırma ve çevre düzenlemesi projesi kapsamında zeminde kullanılan malzemenin dayanıksız olması ve bu hatayı malzemeyi satan firmanın kabul etmesi sonrası farklı bir malzemeyle caddede yenileme çalışmaları başladı.  

MASTİK ASFALT SERİLİYOR
Daha önce yapılan Dökme Agrega Malzemesi caddeden tamamen sökülürken, yeni uygulanan malzemenin ise ‘Mastik Asfalt’ olduğu öğrenildi.  
Maraş Caddesinin, Meydan tarafından başlayan zemin serme çalışmalarını vatandaşlar ilgiyle izledi. 
Zemine dökülen Mastik Asfalt, silindir ile üzerinden geçilerek sıkıştırılarak kısa sürede caddenin kullanıma açılmasını sağlıyor. 

AYNI RENKLERE KAVUŞACAK
Yüklenici firma tarafından, “Garanti kapsamında ücretsiz” olarak yapılan zemin serme çalışmalarının birkaç gün içerisinde biteceği ve caddenin ilk yapıldığı renk görüntüsüne de kavuşacağı ifade edildi. 
Yüklenici firma, yaşanan mağduriyetten ötürü kendilerinin de çok üzgün olduğunu fakat yeni uygulamanın çok dayanıklı, çok sağlam ve aynı şıklıkta ortaya çıkacağını ifade ettiler. 

Renkli Mastik Asfalt Nedir?
Dayanım testi yapılmış agrega cinsi ve yoğun bitüm yapıştırıcının, katkı malzemesi ile karışımı sonucu elde edilen mastik asfalt, araç ve sirkülasyonun fazla olduğu yerlerde kullanılır.

Özellik olarak 0-7 mm arası agreganın 50-70 penetrasyonlu bitüm ve ilave olarak dop (mukavemet artırıcı) katkı malzemesi ile karıştırılarak elde edilen, mastik asfaltın beton veya betonarme üzerine 2 cm kalınlığında serme makineyle serilip silindir ile sıkıştırılarak işlem sonuçlandırılır.

Karışımda kullanılan stabilize edici katkı malzemelerinin kendine has özellikleri, yüksek bitüm oranlı mastik asfaltın dayanımında ve uzun kullanım süresine sahip olmasında önemli rol oynamaktadır.
Dünyada kullanımı yaygınlaşmış bu imalat, ülkemizde İstiklal Caddesi, Avrasya Tüneli, Osmangazi Köprüsü gibi özel projelerde kullanılmıştır.
Mastik asfalt uzun kullanım süresi birçok projede test edilmiş herhangi bir sorunla karşılaşılmamıştır.

Asfalt uygulaması serim işlemi ile zeminin mukavemet kazanması sonrasında asfalt yüzeyinde, aşınmaya karşı dayanıklılığının artırılması ve estetik katkı sağlamak amacıyla homojen renkli içerisinde silis kumu kullanılarak agrega arasını dolduracak şekilde doğa dostu asfalt boyası uygulanacak renkli yüzeyler elde edilecektir.
Özel asfalt boyası renkleri tatbik edilerek, üzerine son kat olarak kire karşı dayanıklı, parlaklık sağlayan, kaymayı önleyici koruyucu katman uygulanır.
Yapılan tüm bu uygulamalar tamamlandığında Maraş Caddesi herkes tarafından çok beğenilen görüntüsüne tekrar kavuşacaktır.


IMG_8535IMG_8530IMG_8526IMG_8536IMG_8542IMG_8546

Editör: Muharrem Altıntaş