Toplantının  ilk gününe başkan  Ahmet Metin  Genç  başkanlık  yaptı.
Toplantının ilk  gününde  22 madde görüşülmek  üzere komisyonlara gönderildi.
Başkan  Genç   toplantının ilk   gününde Mayıs  ayında yapılan ve devam  eden çalışmalar    hakkında bilgiler verdi.

I M G 2160
Meclistoplantılarınıun başında söz alan CHP    grup  başkanvekili Cüneyt  Zorlu " Maraşcaddesinde  cephe sağlıklaştırma ile lakalı.  Dış sıva üzerine bir boya yaptınız. Kuyumcular Çarşısında bir bina var çok kötü. Neye göre yapıldı bu binalar.

Ortahisar ilçemnizde 5 küçük  sanayi sitesi var  Hizmet alan da veren de memnun  değil. Sanayi sitelerimizin durumu ortada    çok  kötü ve kalitesiz. Hizmet alınamıyor.  Çevre ve   Şehircilik bakanlığının bir Çevre  düzenlemesi planı var.   Küçük sanayi siteleri  nereye taşınmalıdır.Eski yerleri ne yapılacaktır. İş yeri çalışanları ve sahipleri içinde de bir anket yapılmalı. Düzyurt sakinlerinin de mağdur olmaması gerekiyor. Bu planlamanın hak sahipleride bu planın içinde  olmalı. Bir  bilgi   kirliliği var. Bu konuda  bir bilgilendirme yapılması gerekiyor.Hak sahipleri muhatap alınması gerektiklerini düşünüyorlar. Burada ortak aklı devreye sokmamız lazım. Bu konuda son düzenlemeler nedir? Bu konuda bilgialınması lazım"  ifadelerinikullandı.

I M G 2173

HAÇKALI HOCA ANILACAK HAÇKALI HOCA ANILACAK

Başkan  Ahmet Metin Genç cevaben yaptığı  açıklamada "Hem fikiriz küçük sanayi sitesi taşınması lşşazım. 5 küçük sanayisitemizin taşınmasıönceliğimiz. hem tyargısal hem    de planlama açısından önemli.  Düzyurtttan gelen mşisafirlerimşizi degörüyorum burada. Bu konuda bilgisahibiyşiz. Arkadaşlarımız ile hem büyükşehir hem de Ortahisar Belediyesi olarak arkadaşlarımızı bilgilendirelim. Hatta şuanda  arkadşlarımızı salona alıp son durum hakkında bilgilendirelim" ifadelerini  kullandı.

Binalar kısmına  gelirsek  "obölgedeki binanın rengi  vatandaşımızın  İsteği doğrultusunda bordo renge boyadık" bilgi  verildi. Cevabe itinaden Cüneyt Zorlu'dan "Estetik önemli.   Sarı Lacivert isteseler o renklere mi boyatacaktık" cevabı geldi.
Başkan Genç yeniden değerlşendirme sözü verdi.

I M G 2152-1I M G 2137I M G 2151I M G 2145I M G 2157

Editör: Ömer Altıntaş