I M G 4062
31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından Ortahisar Belediyesini kazanan CHP ile AK Parti arasında tartışmalara neden olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve Ortahisar Belediye Başkanlık makamında asılı fotoğrafı ve yine belediye binasında asılı “Filistin” pankartı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

 
I M G 3975
Bir süre önce kaldırılan “Filistin Pankartı”, “Mazlum Filistin Halkının Yanındayız” ifadeleriyle bugün Ortahisar Belediyesi ile Ortahisar Kaymakamlığı arasındaki bölgeye asılırken, yine Ramazan Bayramından önce, makamın hemen arkasında asılı olduğu yerden alınan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafının da Ortahisar Belediyesi Başkanlık makamında farklı bir yere asıldığı belirtildi. 

Hem Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafının makamda farklı bir noktaya asılması, hem de Filistin Pankartı’nın yeniden Belediye Binasına asılmasından dolayı bugün AK Parti Grubu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya’ya teşekkür etti. 
I M G 3974

ELEŞTİRİLERE AİLEYİ KATMAYALIM
Ortahisar Belediye Meclisinde dün yaşanan tartışma ile ilgili bugün meclisteki kürsüden konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, dün AK Parti Grup Başkan Vekili Zeki Kavanoz’un kullandığı bir ifadeye üzüldüğünü belirtti. 
Kaya, bundan sonraki tartışmalarda bu konuda hassasiyet gösterilmesini isteyerek, “Dün sayın AK Parti Grubu adına sayın Kavanoz, bir konuşma yaptı. Orada bana “Belediye Babanızın mülkü mü?” dediler. Tabi eleştirisini yapacak haklıdır. O konuda yapılan eleştirilere saygı duyuyorum. Rahmetli babamı ya da ailelerimizi meselelerin içine katarak yapılacak hiçbir eleştiriyi kabul etmiyorum ve doğru bulmuyorum. Ondan üzüntü duyduğumu bir daha bu tür tartışmalara aileyi, anneyi, babayı katmamak gerektiğini ifade ediyorum. Zeki bey de sanıyorum konuşması içinde hazırlanan metnin kurbanı oldu. Kendisi uzun yıllar önce tanıdığım samimiyetini bildiğim kardeşimdir. Kendi babası da Rahmetlidir. Rahmete intikal etmiş insanları meselenin içine katarak eleştirilere alet ederek buranın güzelliğini bozmayalım istiyorum” dedi. 

I M G 3802
ÜZDÜYSEM KENDİSİNDEN ÖZÜR DİLERİM
Bunun üzerine mecliste söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Zeki Kavanoz, “Yazıları bin hazırlıyorum. Her hangi birinin hazırladığı yazıları değil. Başkanımız doğru diyor, çok eski dostum arkadaşımdır. Onu aile babında üzdüysem, kendisinden özür diliyorum. Ama herkes takdir eder ki, bu bir tabirdir. Ne onun gerçekten ailesine işe katmak isterim, ne başkasının da kendi ailemizi katmasını isterim. Bu tabiri caizse diye kullandığımız terimdir” dedi. 
I M G 3801

MHP Trabzon Teşkilatından Ankara’ya Çıkarma MHP Trabzon Teşkilatından Ankara’ya Çıkarma

BAŞKAN KAYA’YA TEŞEKKÜR
Kavanoz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafının ise Ortahisar Belediye Başkanlık makamında asılmasından dolayı Başkan Kaya’ya teşekkür ederek, “Yanlışsa düzeltin, odasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafı varmış, arkasında yokmuş” dedi. Bunun üzerine de Kaya, “Evet arkamda yok, odamda var” derken, Kavanoz, “Bunun için de kendisine teşekkür ediyorum. Biz halkın iradesine saygı duyma anlamında yorum yapıyoruz. Bu örnekleri 1923 Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü dönemini verdik. Kanun var. Kanun doğrudur yanlıştır. Bunu tartışırız, arkadaş ortamında. Halkın iradesinin tecelli ettiği bir kanundan dolayı bu ifadelerimi kullandığımı ifade etmek isterim” diye konuştu. 

I M G 4061

FİLİSTİN PANKARTI ASILDI
Kavanoz, şu şekilde devam etti: “Filistin hassasiyeti ile ilgili bugün pankartın asıl olduğunu duydum. Kendisine teşekkür ediyorum hassasiyetinden dolayı, Eleştirilerimizle alakalı inanın biz niyet okuyucusu değiliz.  3 – 4 gün ortada olmayınca asılacağını bilemedik, tekrar kendisine teşekkür ediyoruz. Pankart ile ilgili afişle ilgili. Filistin hepimizin ortak değeri” dedi.

Editör: Ömer Altıntaş