Oturum belediyenin yol ve duvar çalışmaları, kent lokantası projesi, kurban sahaları hizmete girmesi, sokak temizliği, ağaç budamaları, konteyner yıkamaları, evde bakım hizmetleri yapıldığına, muhtarlık binaları yenilenmesine dair Başkan Ahmet Kaya bilgi verdi.

I M G 1214

AK Parti Grup Başkanvekili Zeki Kavanoz, “Bize verilen görev gereği belediyemizin çalışmalarını takip ediyoruz. Bunları yeniden gözlemleme fırsatımız oldu. Belki erken davranıyoruz ama rutin işler hariç bir çalışmanın olmadığını gözlemledik. Kent lokantası var ama akıbeti ne olacak göreceğiz. Yavuz selimde yapılacak olan stadyum gündemde. Büyükşehir’in gündeminde ve takibinde bir konu olduğunu biliyoruz. Muhtarlık binaları yereldeki binaların hemen hemen hepsi yapılmış olduğunu biliyoruz. Bir açıklama önümüze düştü. 16 bin 123 konut, 800 milyonluk kayıp ile alakalı. Bunun ile ilgili bilgi almak istiyoruz” dedi.

I M G 1221
“10 YILLIK DÖNEMİNİZ İLE 2 AYLIK DÖNEMİ KIYASLIYORSUNUZ”
Başkan Kaya; “Rutin işler dışında bir şey yapılmadı dediniz.  Çok sayıda ziyaretçi talebi var 2 aylık bir belediyeyiz henüz. Ziyaretçi trafiğinden vakit buldukça yapıyoruz. Bizden beklenti çok. 10 yıllık döneminiz ile bizim 2 aylık dönemimizi kıyaslıyorsun. Kent lokantasını açıyoruz. Daha sonrasında çok farklı işlere tanık olacaksınız. Birazcık sabredin lütfen. Yavuz selim stadında orada amatör maçların orada oynamasını talep etmiştik. Bir an önce hayata geçmesini büyükşehir ile konuştuk. Ahmet metin Genç Başkanımızda bizimle aynı fikirde. Muhtarlık binaları bizden önce yapılmış yapanlara teşekkür ediyoruz. Köylerden mahalleye dönen yerlerde yok. Oralarda hızlıca binaları yapıyoruz. Geçmişte yapılanı da inkar etmeden çalışmalara devam ediyoruz.”

I M G 1225-1
BİNA DEĞİL ARSA VERGİSİ
“815 milyonluk mesele. Burada birim müdürleri biliyor. Bir tane vatandaş geldi. Emlak vergisini yatırdı. O da şöyle bir şey dedi. Basında kamuoyunda takip ettim. Paraya ihtiyacınız olduğunu sistemin sıkıntılı olduğunu söylüyorsunuz ama ben emlak vergisi yatırmaya geldim. Benden arsa vergisi aldınız. Benden bina vergisi almanız lazımdı ama benden hala arsa vergisi alıyorsunuz. Bende arkadaşlara sordum. Bu ağabeyimiz Yeşiltepe mahallesinden oturuyor. 5 katlı binada oturan insan neden bina vergisi değil de arsa vergisi ödedi.”

Dr Çankaya’dan serzeniş: Hiç mi devlet terbiyesi almadınız? Dr Çankaya’dan serzeniş: Hiç mi devlet terbiyesi almadınız?

I M G 1226-1
“BİRÇOK ŞEY KAYIT DIŞI”
“Akıllı kent uygulamaların kullanmıyoruz. Bu nedenle bizim birçok şeyimiz kayıt dışı. Bir çalışma yaptırdım. Bizde belediye mevcut görünen belediye bina sayısı. Ruhsatsız iş yerine kadar. Bu çalışma da aslında 1 haftalık çalışmayla. Verileri nereden aldılar. Tapudan aldılar. Telekomdan aldılar. İnternet sağlayıcılarından aldılar. Elektrik, su abonelerinden aldılar. Bizdeki sistemden verilerle karşılaştırdılar. 16 bin 423 binanın kayıtlarımızda olmadığı 1 bin 53 iş yerinin ruhsatı olmadığı ortaya çıktı. Bütün bu verileri birleştirdiğimiz de yıllık 818 milyon lira gibi vergi gelirinden mahrum olduğumuz ortaya çıktı.”

I M G 1206
“VERGİDE ADALET SAĞLAMAK ZORUNDAYIZ”
“Birim müdürlerimizle toplantı yaptık. Mühendisliğin temelinde şu vardır. Arkadaşlarımız burada. Belli gruplarla görüşme yapıyoruz. Sistemi kayıt altına almak istiyoruz. Her birimiz emlak, arazi, vergimiz veriyoruz. Vermeyen bir Çok vatandaşımız olduğunu gördük. Vergide adaleti sağlamak zorundayız. Emlak vergisi veriliyorsa bütün emlakçı olan, arsası olan arsa, arazisi olan arazi vergisi vermesi lazım. Bu anlamda çok ciddi eksiğimiz olduğunu, kayıt dışı çalıştığımız tespit ettik” ifadelerini kullandı

Editör: Ömer Altıntaş