TBMM 27.Dönem Başkanı Kahraman Vali Yıldırım’ı Ziyaret Etti TBMM 27.Dönem Başkanı Kahraman Vali Yıldırım’ı Ziyaret Etti

Bu kapsamda Bahçecik Mahallesi muhtarlık binasında bakım, onarım ve tadilat çalışmalarının tamamlandığını ifade eden Başkan Kaya, şu ana kadar muhtarlardan gelen talepler doğrultusunda 5 adet muhtarlık binasını yeniden yapacaklarını dile getirdi. 
D22291Fb B66B 4182 A741 8F4422A43F90
“MUHTARLARIMIZ GÜZEL VE MODERN MEKÂNLARDA HİZMET VERECEK”
Muhtarların, hizmetlerini daha verimli bir şekilde yürütebilmesi için uygun mekanlara ihtiyaçları olduğunun altını çizen Başkan Kaya, “Ortahisar'da bulunan 87 mahalle muhtarının daha güzel, sağlıklı ve modern mekânlarda hizmet vermesi için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da desteklerimiz sürecek. Öncelikle bazı mahallelerimizde muhtarlık binalarımız fiziksel olarak oldukça yetersiz, bazıları da çok kötü durumda. Muhtarlarımızdan gelen talepler doğrultusunda Muhtarlık İşleri Müdürlüğümüz gerekli çalışmaları planlıyor. Yeşilköy, Yenicuma, Kemerkaya, Çimenli ve Subaşı mahallelerimizin muhtarlık binalarını gelen talepler doğrultusunda yenileyeceğiz. Diğer yandan Gülbaharhatun, Yeşiltepe, Çarşı, Kanuni, Kurtuluş, Boztepe, Çömlekçi ve Doğançay mahalle muhtarlıklarının aralarında olduğu toplam 8 adet muhtarlık binamızda da bakım ve tadilat çalışmalarımız olacak.” diye konuştu. 
“ÖDENEKLER, NUFÜS DURUMUNA GÖRE ARTIRILACAK”
Muhtarlıklarla ilgili belediye tarafından sağlanan aylık 500 TL civarındaki ödeneğin mahallelerin nüfus durumuna göre yeniden belirleneceğini dile getiren Başkan Kaya, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Muhtarlık, zor ve meşakkatli bir iş. Muhtarlarımız görev alanına girsin girmesin, mahallelerin bütün sorunlarıyla ilgileniyor. Bu bilinçle birlikte, göreve geldiğimiz andan itibaren bütün muhtarlarımıza belediyemizin kapılarını açtık ve muhtarlarımızla güçlü bir bağ kurduk. Muhtarlarımızın, mahallelerimizde vatandaşlarımızın her türlü sorununun muhatabı olduğu için güzel mekânlarda, yeterli araç gereçlerle hizmet yapmaları çok önemli. Özellikle muhtarlık binalarımıza masa, dolap gibi ofis mobilyası desteği, kırtasiye ve bilgisayar desteği de sağlıyoruz. Diğer yandan muhtarlıklarımıza su, elektrik, doğalgaz, Telekom ve ısıtma giderlerinde kullanmak üzere verdiğimiz aylık 500 TL civarındaki desteği mahallelerimizin nüfus durumuna göre artırmayı planlıyoruz. Nüfusu kabalık olan mahallelerimizin muhtarlıklarına daha fazla nakit para desteği sağlayacağız. Bundan sonra da muhtarlık binalarımızla ilgili çalışmalarımıza ve destekleme faaliyetlerimize devam edeceğiz.” 
YAPILAN ÇALIŞMALARLA İLGİLİ MUHTARLAR BİLGİLENDİRİLİYOR 
Ortahisar Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü tarafından oluşturulan Whatsapp grubunda, mahallelerde Fen İşleri Müdürlüğü ve diğer müdürlüklerin yaptığı çalışmalarla ilgili her gün düzenli olarak muhtarlar bilgilendiriliyor.

Editör: Haber Merkezi