Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ni Örnek Gösterdi Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ni Örnek Gösterdi


ESNAF ÜZERİNDEN KURBAN KESMEYE ÇALIŞANLARIN YAŞAMA ŞANSI YOKTUR.
Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından, esnafın kullanmakta olduğu kredilerin faiz oranlarında artışa gidildi. Kredilerin mevcut faizlerini %7.5’tan %17’ye, %8.5’tan %18’e ve %9.5’tan %21’e %12.5’tan %24‘e yükselterek, diğer kredi türlerinde ortalama %10’luk bir artış yapan hükümet, esnafın tepkisini çekti. Bugün Meclis Genel Kurulu’nda kürsüden ve yerinden olmak üzere iki konuşma yapan Aydın, her iki konuşmasında da hükümete yüklendi. Esnafın hükümete güvenerek çektiği kredilerin faizini artırarak esnafın kalbine hançer sapladınız diyen Milletvekili Yavuz Aydın şöyle devam etti: Kredilerin mevcut faizlerini yükselterek, esnafı yok saydınız. Esnafın sorunlarını göz ardı edenler, sandıkta emekliden ders aldığı gibi aynı dersi esnafımızdan da alacaktır. Esnafın üzerinden kurban kesmeye çalışanların yaşama şansı yoktur, dedi.
ESNAFIN CAN SUYUNU KESTİNİZ.
Meclis kürsüsünden yaptığı 2. konuşmasında daha sert ifadeler kullanan Aydın konuşmasına şöyle devam etti: Küçük çapta ticaretle uğraşarak hayatını idame ettiren esnaflarımız bugünlerde ekonomik sıkıntıyı iliklerine kadar hissederken, hükümet olarak, şartları daha da zorlaştırıp, esnafı çıkmaza soktunuz. Dalgalı döviz kuru ve enflasyon sarmalı arasına sıkışıp kalmış esnaflarımızın, ne zaman yanında olacaksınız? Son olarak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliklerine gönderdiğiniz genelgeyle, esnaflarımızın kullanmakta olduğu kredilerin faizlerini artırarak, esnafın can suyunu kestiniz. Genelgede bulunan; ‘’Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli kredilerin, faiz oranlarında bir miktar güncelleme zorunluluğu ortaya çıkmıştır’’ ibaresi çok manidardır. Faizlerin artırılması zorunluğunun ana sebebi Ak Parti hükümetinin iş bilmez ekonomi politikasıdır, dedi.
HATA BİR KERE YAPILIR FAKAT SİZ YANLIŞ ÜZERİNE YANLIŞ YAPIYORSUNUZ.
Ülke ekonomisini mahvettiğiniz yetmiyormuş gibi bunun faturasını da esnafa kesemezsiniz şeklinde ifade kullanan Aydın konuşmasına şu şekilde devam etti: Kullanılmakta olan kredinin faizlerini hangi kriter ve ölçütlere göre artırdınız? Esnafımızın başa çıkmaya çalıştığı sorunlar yetmezmiş gibi, üzerine bir darbede siz vurdunuz. Teşbihte hata olmaz, can çekişen esnafın derdine çare olacağınız yerde, resmen ateşe körükle gittiniz. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gelecek adına umut dolu açıklamalar, güzel temenniler açıklarken, alınan bu karardan hiç söz etmemiştir. Güzel haberler neredeyse davulla zurnayla cümle aleme duyurulur gibi açıklanırken, zam ve fiyatların artışları konusunda açıklamaları, ‘’aba altından sopa gösterir’’ gibi yaptınız, dedi.
HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞININ GÖREVİ, ESNAFI KORUMAK VE DESTEKLEMEKTİR.
Tüm kredi çeşitlerinde %10’a yakın faiz artırımına giderek, esnafımızı kan ağlattınız diyen Aydın şu şekilde sözlerini bitirdi: Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın, esnafı koruması ve desteklemesi gerekirken esnafın çarkına çomak sokması, anlaşılabilir bir durum değildir. Hata bir kere yapılır, fakat siz esnafa, emekliye, gençlere ve memura yanlış üzerine yanlış yapmaya devam ediyorsunuz. İktidara; hatalarından ders çıkarması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor, faiz oranlarının yeniden gözden geçirilerek yapılandırılmasını acilen talep ediyorum, dedi.

Editör: Haber Merkezi