14 İLKE 61 PROJE

I M G 4990

Aydın, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, geçmişin erdemini, günümüzün evrensel değerleriyle kucaklayıp Ortahisar ilçemizi insan merkezli, çevre dostu, eğitim, sağlık, kültür, tarım, turizm, ticaret ve bilim kenti yapacağımızdan hiç şüpheniz olmasın” dedi.

9054C140 D69A 42D0 9467 09412Ddd4D64

Aydın, şu şekilde devam etti: “Ortahisar Belediyemiz sınırlarında ve 87 mahallemizde elde edeceğimiz her zafer, belediye hizmetlerinde yeni bir dönemin başlangıcı olacaktır.
Şehrimizdeki tüm hemşehrilerimizin hakkını korumak ve hizmetinde olmak en asli görevimiz olacaktır. Bu anlayışla, afetlere dayanıklı, sağlam yerleşim yerleri kurarak, yeni nesil dijital teknolojilere uygun altyapılar tesis edeceğiz. Çocuklar, yaşlılar, özel bireyler, gençler ve kadınlar başta olmak üzere; toplumun bütün kesimlerine yönelik sosyal belediyecilik hizmetlerini genişleteceğiz. Maddi ve manevi desteklerle toplumumuzun temeli olan aile yapımızı koruyarak, çevreye ve tabiata duyarlı sürdürülebilir yönetim uygulamalarını yaygınlaştıracağız. Ortak akılla hayata geçireceğimiz projelerle Ortahisar’ımızın sadece 5 yılını değil yüz yıllar sonrasını planlayacağız. Bu şehri birlikte yönetip tüm Türkiye’de farkındalık oluşturmak adına, bundan önce nasıl çalışmışsak 31 Mart akşamından sonra da aynı inanç ve heyecanla görev başında olacağız.

A2258D9B E8E5 4Ca7 Bf58 5A6645Baa695
İŞTE AYDIN’IN PROJELERİ

14 İLKEDE 61 PROJE
Gerçek Belediyecilik İlkeleri…
1- Üretken Belediyecilik
2- Adil Belediyecilik
3- Erişilebilir Belediyecilik
4- Vizyoner Belediyecilik
5- Şefkatli Belediyecilik
6- Sürdürülebilir Belediyecilik
7- Yenilikçi Belediyecilik
8- Kalkınmacı Belediyecilik
9- Çağdaş Belediyecilik
10- Güçlü Belediyecilik
11- Kapsayıcı Belediyecilik
12- Dinamik Belediyecilik
13- Vatansever Belediyecilik
14- Estetik Belediyecilik

I M G 5010

Projeler…

1) ORTAHİSAR E-DEMOKRASİ PLATFORMU

Oluşturacağımız E-Demokrasi Platformu ile elektronik oylama, çevrimiçi müzakere ve e-katılım yöntemlerini tüm birimlerimizi dahil edecek şekilde yaygınlaştırarak; tüm halkımızı karar süreçlerine dahil edeceğiz.

I M G 5001

2) SMART ORTAHİSAR

Akıllı İnsanlar: Eğitim, katılımcı toplum, yaratıcılık.
Akıllı Çevre: Akıllı binalar, kaynak yönetimi, kentsel planlama.
Akıllı Yaşam: Ölçülebilen yaşam kalitesini içermekte; sağlık, güvenlik, kültür ve memnuniyet.
Akıllı Ulaşım: Karma ulaşım, temiz ve motorsuz mobilite, bütünleşik BİT.
Akıllı Ekonomi: Fırsat, üretgenlik, yerel ve küresel bağlanabilirlik.
Akıllı Yönetim: Şeffaflık, çevrim içi hizmetler, altyapı, açık kapı.

3) ORTAHİSAR İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ EYLEM PLANI

“Hedef 2053 sıfır emisyon.”
Göreve başladığımız ilk günden itibaren Büyükşehir Belediyemiz öncülüğünde STK’larımız üniversitemiz ve tüm paydaşlarımızın katılımıyla eylem planını hazırlayıp hızlıca uygulamaya geçeceğiz.

4) ATIK YÖNETİMİ VE EYLEM PLANI “HEDEF 0 ATIK”

Aileyi merkeze alan bir anlayışla, atıkların kaynağında ayırma bilincinin oluşması için çalışacak, sıfır atık alışkanlıklarını toplumsal tabana yaymak, israfı önlemek, atığın azaltılması, yeniden kullanımı ve geri dönüştürülmesine yönelik projeleri hızlıca hayata geçireceğiz.

5) ORTAHİSAR KENTSEL TASARIM VE ESTETİK REHBERİ

İlgili paydaşlardan oluşan uzman ekipler ile kentsel tasarım rehberleri ve kentsel estetik rehberleri hazırlanmasını ve bunların uygulanmasını sağlayacağız.
Bunun temini için:
1. Tarihi Çevre ve Kent Estetiği Şube Müdürlüğü
2. Çevre Koruma Müdürlüğü
3. Estetik Komisyonu+TMMOB
4. Mühendislik ve Mimarlık Ödülleri

6) YEŞİL KALKINMA

Ortahisar “Yeşil Kalkınma Strateji” Belgesi
İnsanı, doğayı, doğanın içerisindeki tüm canlıları merkeze alan, özellikle çevre konusunda sahip olduğumuz kadim birikimi de önceleyen “Yaşatan şehir: Ortahisar” odaklı eylem planımızı yine tüm paydaşlarımızla hayata geçireceğiz.
7) MAĞMAT GES VE RES
“Yeşil Enerji”
Ülkemizin attığı en önemli adımlardan biri olan “enerjide bağımsızlık” ilkesi ile kendi enerjisini kendisi üreten ve bunu yaparken de enerjisini yerli ve yenilenebilir kaynaklardan üreten Türkiye’nin öncü şehri olmaya devam edeceğiz.

I M G 4932
8) “DİRENÇLİ ŞEHİRLER” VE KENTSEL RİSK KALKANI
Kentsel dirençliliğe sahip şehirler, değişen şartlar karşısında kendisini yeni duruma göre dönüştürebilen, değiştirebilen ve geliştirebilen şehirler olup, ekonomik, kurumsal, çevresel ve sosyal alanlarda fonksiyonlarını devam ettirebilen, buna hazırlıklarını sürekli geliştiren şehirlerden biri olacağız.
9) MAVİ “YERİNDE ÇÖZÜM”
Mahallelerimizde oluşturacağımız, yerini ve tasarımına halkımız ile karar vereceğimiz “yerinde çözüm” ilkesi çerçevesinde Mavi Kiosklarımızla hizmeti vatandaşımızın ayağına getireceğiz.

I M G 4924
10) 3D ORTAHİSAR
3D Ortahisar projemizle kentimizin dijital ikizini oluşturarak her türlü düzenlemeyi takibi ve ihtiyaçları bu platformdan takip edecek ve halkımızın da imkân sunacağız.

I M G 5001
11) ORTAHİSAR BELLEK
4000 yıllık kadim tarihimizin izlerini taşıyan; kültürel hazinelerimizi şehrimize kazandıracağız.
12) TÜRK DÜNYASI ARAŞTIRMA MERKEZİ VE MÜZESİ
Coğrafyamızın her m²’sinde bulunan Türk Dünyası kültür mozaiğini yansıtacak gelecek nesillere aktaracak araştırmaları yapacak, sergileyecek ve gençlerin hizmetine sunacak bir merkez oluşturulacak.
 I M G 4921
 
13) ADINI TARİHE YAZDIR
Tarihi Trabzon sokaklarında kendi izlerimizi gelecek nesillere aktarım imkânı sunacak projeleri geliştireceğiz. Buradan elde edilecek gelir Trabzon tarihi ve kültürel varlıklarının korunması alanında kullanılacaktır.

I M G 5019
14) SEHR-İ TRABZON
Şehrin tarihi ve turistik bölgelerinde ve belirli dönemlerinde farklı etkinliklerle canlandırılması ve her biri farklı kültürel mozaik oluşturan mahallelerimizin tanıtımını sağlayacağız.
15) TURİZM DOSTU ŞEHİR
Turizm dostu şehirlerin stratejisi, önümüzdeki yıllarda turist sayısında sürekli bir büyümenin şehir sakinlerinin yaşam kalitesini bozmamasını sağlamaya da katkıda bulunmak üzerinedir. Aynı zamanda, sadece mevsimsel bir aşırı talep değil, yıl boyunca düzenli bir turist akışı sağlayabilecek yeni çekicilik kaynakları yaratmaya çalışacağız.
16) mARTI KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ
M²’sine en fazla sanatçının düştüğü ve Türkiye’nin kültürel hafızasını taşıyan insanların yaşadığı ve doğduğu bu kente büyükşehir belediyemizle bir kültür ve sanat merkezi kazandırmaya çalışacağız.
17) taXXi.M KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ
Trabzon Merkezi ulaşım akslarının odağında bulunan ve yapısal anlamda eskiyen yaklaşık 6 dönüm alanın dönüştürülmesi: Kent meydanı, ticari alanlar, otopark alanları, dolmuş-durak alanları, Meydan-Boztepe/Çukurçayır teleferik hattı gibi alanları bünyesinde bulunduran ve çevre ulaşım akslarını da düzenleyen bir projedir.
18) 3D MÜZESİ
“3d Müzesi ve Dijital Hayvanat Bahçesi”
Gelişen dünyada teknoloji çağında gençlerimizin ve çocuklarımızın dünyada var olmuş bütün canlıları dijital ortamda canlı olarak görebilecekleri ve canlıları doğal ortamından alıkoymadan onları hissedebilecekleri bir dijital müzeyi şehrimize kazandıracağız.
 
19) BOZTEPE KENTSEL TASARIM PROJESİ
Şehrimizin en hâkim noktası olan ve birçok medeniyetin ürünlerini taşıyan bu bölgemizi değişen ve gelişen Trabzon’umuzun en güzide alanı yapmak için çalışacağız.
 
20) ATAPARK VE HATUNİYE KÜLLİYESİ
Şehrimizin ikinci bir meydanı olarak tasarlanan ama bu özelliğine bir türlü kavuşamayan ve tarihi mirasımızın önemli izlerini taşıyan bu alanı ulusal bir mimarlık yarışmasıyla kentimizin hizmetine sunacağız.
21) BOZTEPE KOT 161 SEYİR TERASI
Boztepe Kot 161 Seyir Terası ve Yürüyüş Yolu II. Etap
İlk etabını halkımızın hizmetine sunduğumuz ve bu zamana kadar 1.256.406 kişinin ziyaret ettiği denizden yüksekliği yüz 61 metre rakımda bulunan seyir terasımızın ikinci etabını Trabzon’a kazandıracağız.
22) GÖLÇAYIR MAHALLE YERİNDE YENİ YAŞAM
“Yerinde yeni yaşam” ilkesiyle geleneksel ihtiyaç ve hizmetlerin tanımlandığı ve ortaya çıkan yenilikçi bir yaklaşımla tasarlayacağımız mahalle konseptli yeni yaşam alanlarımızı Büyükşehir Belediyemizle birlikte Gölçayır örneğiyle devam edeceğiz.
23) ORTAHİSAR MAHALLESİ TARİHİ YAPILARIN RESTORASYONU
Ortahisar Mahallesi koruma amaçlı imar planı esas alınarak alanda bulunan yaklaşık 76 adet tarihi yapılarımızı büyükşehir belediyemiz ile birlikte şehrimize kazandırmaya çalışacağız.
24) KALEPARK DÜZENLENMESİ VE DENİZCİLİK MÜZESİ
Yıllardır halkımızın kullanmak istediği ancak bir türlü bu imkânın oluşturulamadığı Kalepark alanını tarihine uygun bir proje ile halkımıza açacağız. Deniz şehri Trabzon’a yakışır bir “Deniz Müzesi”, tarihi değeri olan deniz fenerini de içeren bir anıt kule ve sosyal etkinlik alanlarını içerecek proje ile şehrimize yepyeni bir sosyal alan olarak kazandırılacaktır.
 
 
25) SARAY-I ATİK TARİHİ SOKAK DÜZENLEMESİ
Ortahisar Mahallemizde bulunan toplam 260 metre uzunluğunda olan ve 1110 m² alanı olan bölgede örnek bir sokak düzenlemesi yapılacaktır.
 
26) TABAHHANE VADİSİ TARİHİ SU KEMERLERİ VE ÇEVRE DÜZENLEMESİ
Tabakhane vadisinde yaklaşık 9 dönüm bir alan içerisinde tarihi su kemerinin de bulunduğu alan projelendirilerek Trabzon’a yeni bir park rekreasyon alanı kazandırılacaktır.

I M G 4914
27) ÇAĞLAYAN KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ
Yerinde dönüşümün güzel bir örneği olacak olan Çağlayan Kentsel Dönüşümü’nde içerisinde konut, ticari alan ve sosyal donatıları olacak olan ve halkımızın birebir katılımı ile sürdürülen proje tamamlanmak üzeredir. İlk 5 yılımızda tamamlanmayı hedeflemekteyiz. Ayrıca 2. Etap çalışmalarımız başlatılacaktır.
28) BAHÇECİK CEZAEVİNİN YENİDEN PLANLANMASI
Büyükşehir Belediyemizle birlikte şehrin gelişimi ile birlikte merkezi alanda sıkışan ve Beşikdüzü’ne taşınan cezaevinin yeniden projelendirilerek şehrin kültür, sanat ve sporuna hizmet edecek donatılarla şehre kazandırılacak.

I M G 4947
29) AKYAZI GENÇLİK VE ADRENALİN PARKI
Akyazı Mahallemizde mülkiyeti belediyemizde olan bu alanda bu gençlerin eğlenebileceği alanlar tasarlanarak son yıllarda turizm potansiyeli artan kentimize yeni destinasyon alanları kazandıracağız.
30) DABEM ORTAHİSAR
Doğal Afet Bilinçlendirme ve Eğitim Merkezi ile beraber halkımızın afetler karşısında bilinçlenmesini sağlayacak eğitimler düzenleyeceğiz. Bu konuda uzman kuruluşlarımız ve STK’larımız aracılığıyla afetlere hazırlık seminerleri ve tatbikatları gerçekleştireceğiz.

I M G 4956
31) ETKİLEŞİMLİ ÇOCUK DOSTU SOKAKLAR
Gelişen dünyamızın teknoloji çağında dijital dünyaya bağımlı kalan çocuklarımızın yeniden sokak ve mahalle kültürünü kazanacağı sürdürülebilir ve atık üretmeyen donatılarla uygun sokaklarımız yeniden tasarlanacaktır.
32) ORTAHİSAR ÇOCUK KÖYÜ
Bu proje yardıma muhtaç çocuklara ev sahipliği yapmasının dışında yerel tekniklerin kullanımı ve köy yaşamının kurulmasıyla çocuklara bir kimlik kazandırmayı ve kendilerine saygılarını arttırmayı ve böylece de yeni oluşturulacak sürdürülebilir konut modelleri arasında köprü oluşturmayı hedeflemektedir.
33) MAHALLE KREŞ VE YUVALAR
Gelişen dünya da çalışan annelerimizin yaşam konforunu artırmak güvenle evlatlarını bırakabilecekleri ve onların eğitimlerini tamamlayabilecekleri kreş ve yuvalarımızı mahallelerimize kazandıracağız.

I M G 4895
34) ORKENT KADIN DESTEK MERKEZİ VE MAPUSHANE KAFE
Ortahisar Mahallemizde bulunan binamızda girişimci kadınlarımıza hem finans ve kamu kurumlarının girişim mali desteklerinden faydalanmada hem de girişimcilik konusunda eğitim, belgelendirme ve yönlendirmede destek sağlayacağız. Ayrıca sadece kadınlara hizmet edecek bir kafeterya imkânı da sunacağız.

I M G 4939
35) KENTSEL TOPLULUK BAHÇELERİ ORGAN-İK KAFE
Şehir merkezinin yakınında, kent sakinlerinin kendi meyve ve sebzelerin üretmesinin yanı sıra bitki satın alabilecekleri çok çeşitli organik ürünlerin satıldığı bir organik kafe ile birlikte kendi ekinlerinizi yetiştirmenin ve hasat etmenin keyfini sosyal hizmetle karıştıran ve iklim değişikliğinin sonuçlarını azaltmaya yardımcı olan küçük kentsel topluluk bahçeleri kurulacaktır.
36) MAHALLE ORGANİZE TARIM VE SERALARI
Kırsal mahallelerimiz de yerel üretimi desteklemek ve kırsal istihdama katkıda bulunmak amacıyla modern tekniklerinin kullanıldığı seralar oluşturularak halkımızın hizmetine sunulacaktır. Ayrıca oluşturacağımız kadın destek kooperatifleri araçlığıyla eğitim, tohum vb. gibi destekler sağlanarak kırsal üretim özendirilecektir.
37) MEYVE KURUTMA TESİSLERİ
İlimiz kırsal mahallerinde meyvelerin hiçbir şekilde ekonomik değerlerinin oluşmadığı ve çoğunluğun tüketilmeden çürümeye terkedildiği bilinmektedir. Ortahisar Belediyemizin kuracak olduğu bu tesisle adeta atıl durumda bulunan ve göz ardı edilen ürünler ciddi bir ekonomik ürüne dönüştürülecektir.
38) OR-KOOP KIRSAL ÜRETİM KENTSEL TÜKETİM
Kurulacak kalkınma kooperatifleri ile kırsalda ve kentte üretilen el emeği yerel ürünlerin oluşturulacak bir marka etrafında toplanarak paketlenmesinden pazarlanmasına kadar olan sürecin takip edildiği modern ve dijital her türlü imkânın kullanılacağı bir sistem organize edilecektir.
39) BORDO “YERİNDEN SATIŞ”
Or-koop vasıtasıyla elde edilen pazarlamaya ve satışa hazır ürünleri mahallelerimizde oluşturulacak Bordo Kiosklarımız araçlığıyla halkımızın hizmetine sunulacaktır. Alınacak bir kararla zincir marketlerde yerel ürünler stantları organize edilecektir.
40) ORTA-FEST ORTAHİSAR KENT FESTİVALİ
Kentlerin marka değerini artıran küresel pazarlama stratejisinin bir ayağı olan yerel özelliklere dayalı yenilikçiyaratıcı bir festival düzenlenmesi kent paydaşlarıyla beraber yapılacaktır.
41) AK SAÇLILAR AKTİF YAŞAM MERKEZİ
Yaşlıların korunması, desteklenmesi, rutin sosyal, psikolojik ve sağlık ihtiyaçlarının giderilmesi ve sosyal hayata katılımlarının devamı için aktif yaşam merkezlerini geliştirerek ve yaşlılarımızın sosyalleşmelerinin güçlendirmek için kendilerine has mekanlar ihdas edilecektir. Ayrıca “tecrübe konuşuyor” mottosu ile ak saçlılar meclisi oluşturulacaktır.
42) MOBİL SAĞLIK HİZMETLERİ
“Yerinde çözüm” sloganı ile halkımızın her ihtiyaç duyduğu anda sağlık müdürlüğümüzle irtibatlı mobil sağlık araçlarımızla hizmetinizde olacağız.
43) YALINCAK SOSYAL TESİSLERİ
Yalıncak sahilinde 14.618 m² bir alan içerisinde toplamda 400 m² kapalı alanı 1200 m² açık alanı ve kamelya otopark ve seyir teraslarının bulunduğu halkımızın düğün, nişan vb. gibi taleplerini karşılayabilecek sosyal tesisleri hizmete kazandıracağız.
44) BEŞİRLİ SOSYAL TESİSİ
Beşirli’de 17 dönümlük park alanı içerisinde kapalı alanı 500 m² olan sosyal tesisimiz şehrin batı bölgesinde ki ihtiyacımızı karşılayacaktır.
45) VİYADÜK6 SOSYAL TESİSLERİ VE AROMATİK KENT BAHÇESİ
Yenicuma-Boztepe bölgesinde bulunan Kanuni Bulvarı altında kentin limanına panoramik bir görünüm sunan yaklaşık 9 dönüm arazi karayollarından kiralanarak içerisinde 510 m² büyüklüğünde kafe, aromatik bitkilerin sergilendiği 150 m² atölye ve bir kelebek bahçesi bulunan bir park ve sosyal tesisi kentimize kazandıracağız.
46) BELEDİYE KONUKEVİ VE MİSAFİRHANE
Hastanelerimizde yakınları bulunan vatandaşlarımıza hizmet edecek ilk 3 günü ücretsiz konaklama imkânı veren misafirhane ve konukevlerimiz halkımızın hizmetine sunulacaktır.
47) EN MUTLU KÖY II. ETAP
Birinci etabı tamamladığımız ve halkımızın hizmetine sunduğumuz projemizin ikinci etabının hızlıca hazırlayarak şehrimize kazandıracağız.
48) ENGELSİZ YAŞAM PARKI
Kent merkezinde dezavantajlı ailelerimizin evlatlarını güvenle bırakabilecekleri içerisinde eğitim atölyeleri, kütüphaneler ve park bulunan merkezimizi ivedilikle halkımızın hizmetine sunacağız.
49) BEŞİRLİ ZÜBEYDE HANIM PARKI
Beşirli mahallemizde 8 dönüm arazi üzerinde, içerisinde; 150 m² sera, 100 m² atölye, 300 m² çocuk oyun alanı da bulunacak olan parkımızı ivedilikle şehrimize kazandıracağız.
50) ÇUKURÇAYIR MAHALLE SPOR KOMPLEKSİ
Çukurçayır Mahallemize gençlerimizin her türlü spor faaliyetini güvenle yapabileceği bir spor parkı kazandıracağız.
51) PELİTLİ SPOR PARKI
Pelitli Mahallemize gençlerimizin her türlü spor faaliyetini güvenle yapabileceği bir spor parkı kazandıracağız.
52) YALINCAK SPOR PARKI
Yalıncak Mahallemize gençlerimizin her türlü spor faaliyetini güvenle yapabileceği bir spor parkı kazandıracağız.
 
53) SİLİK10 VADİ
Mahallelerimiz de gençlerimizin teknolojik her türlü imkânı bulabileceği içerisinde YouTube odaları, mini kütüphaneler, kafeler ve ders çalışma imkanlarından yararlanabilecekleri mahalle gençlik merkezleri yapacağız.
54) ÇİFTE HAMAM KAFE KÜTÜPHANE
Ortahisar Mahallemizde mülkiyeti belediyemize ait olan tarihi çifte hamam restore edilerek şehrin kullanımı için kafe+kütüphane hizmeti verecek şekilde şehrimize kazandırılacaktır.
55) 61. DAKİKA SAAT KULESİ
Zamanın 61 dakika sürdüğü kentimizde; bu sloganı ölümsüzleştirecek ve tasarımı ulusal bir yarışmayla elde edilecek bir saat kulesi kentin merkezi bir noktasına yerleştirilecektir.
56) KANTURALİ BEY ANITI
Türk dünyası kültürel tarihinin belleğini oluşturan Dede Korkut destanlarının birincisi olan ve Trabzon’da geçtiği anlaşılan Kanturali Bey Destanı yine ulusal bir tasarım yarışmasıyla anıtlaştırılarak kentimizin uygun bir yerine yerleştirilecektir.
57) K-ATIK KATKI VEREN GERİ DÖNÜŞÜM
Ülkemizin sıfır atık hedefi doğrultusunda atıkların geri dönüşümünü özendirmek ve bunun üzerinden halkımıza küçükte olsa katkıda bulunacak geri dönüşüm otomatları kentimizin uygun noktalarına yerleştirilerek atıklarının ekonomiye geri kazandırılması sağlanacaktır.
58) ORTAHİSAR MESİRE ALANLARI
Kentimizin çeper noktalarında bulunan ve halkın yoğun şehir hayatından bir nefes bulabilecekleri mekanların düzenlenerek halkımızın hizmetine sunulması amaçlanmaktadır.
59) ESKİ HAVALİMANI ARAZİSİNİN PLANLANMASI
Hükümetimizin stratejik planları içerisinde yer alan Uluslararası Trabzon Havalimanı’nın deniz dolgusu ile yeniden yapılması projesi kapsamında eski havalimanının yaklaşık 1300 dönüm arazisi şehrin istihdam kültür ve Ar-Ge alanı olarak yeniden planlanmasını içermektedir. Türkiye yüzyılında gelişen savunma sanayisinden üzerine düşen payı yetişkin insan gücü potansiyeli ile şehrimizin alması hedeflenmektedir.
60) ORTAHİSAR GENÇ KART
Gençlerimizi başarıya teşvik amacıyla başarı odaklı kentin olanaklarından, etkinliklerinden, ulaşımından vb. indirimli yararlanabilecekleri Genç Kart’ı yürürlüğe koyacağız.

61) “PARLA” 100. YIL GENÇLİK MERKEZİ
Gülcemal dolgu alanı içerisinde gençlerimizin her türlü ihtiyacını karşılayacak içerisinde konser alanları, geniş peyzaj alanları, kafeler, su sporları, eğlence mekanları, seyir terasları, ışıklı su gösterileri, sergi alanları gibi çeşitli aktivite alanlarını gençlerimizin hizmetine kazandırmaya çalışacağız.

AK Parti Trabzon il başkanı Sezgin Mumcu, şöyle konuştu: “Trabzon’da hizmet yarışımız devam ediyor. Ortahisar’ın yönetimini şehrin emini olan Ahmet Metin Genç başkanımızdan çok yakinen tanıyıp bildiğimiz, çalışkan, güvenilir Ergin Aydın’a 31 Mart’ta inşallah teslim edeceğiz.”

Editör: Ömer Altıntaş