Trabzon'un Ortahisar ilçesinde CHP'nin Belediye Başkan adayı Ahmet Kaya, projeleri hakkında açıklamalarda bulundu

I M G 9880

Programda açılış konuşmasını yapan CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz, "İlçe kongremizde bir hikayemiz var demiştik. Bizim hikayemiz o gün de, bugün de , yarın da Ortahisar’dır.

I M G 9873

Sevgili dostlar. Dün Hatay’daki konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, açık açık belediyeler bizden olmayan illere destek alamaz dedi. Bu utanç verici bir itiraf aynı zamanda da tehdittir. Birincisi Trabzon bu tehditlere pabuç bırakmaz. Bu tehdidin hesabını sandıkta sorar. İkincisi itiraf ettiği yaklaşım sonucu olarak hizmetlerimize yönelik engelleri yönettiğimiz şehirlerde bizzat yaşıyoruz. Ancak başta İstanbul olmak üzere bu engelleri aşmasını bildik ve halkımıza hizmet götürmeyi başardık.

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili ve komisyon üyeleri belli oldu! Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili ve komisyon üyeleri belli oldu!

I M G 9872
Ekonomik kriz ve AK Parti’nin tüm engellerine rağmen hizmet eden başta Ekrem İmamoğlu olmak üzere tüm CHP’li başkanlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Onlar başardı, biz de başaracağız. Bilindiği gibi Ortahisar Belediyesi 2014 ‘te borçsuz kuruldu. Yıllarca hükümet partisinde olmasına rağmen hak ettiğini elde edememişi ve basiretsiz şekilde yönetilmiştir.
Yandaşlarına kaynak aktarma konusunda sonsuz bütçesi olan kurum sıra vatandaşa gelince eli kolu bağlanıyor.

Onların yandaşlarına aktardıklarını biz son damlasına kadar işçiye hakkını vererek başlayacağız. Bizim mücadelemiz emek mücadelesindir.

I M G 9870
Bizim belediyelerimizdeki sosyal barış ve ekonomik refahı Ortahisar’da da uygulayacağız. Çalışan emekçiye hak ettiği değeri hiçbir zaman vermeyen, anayasayı hiçe sayan, kendisi ve yandaşları dışında kimseye fırsat tanımayan yönetimle karşı karşıyayız.
Partimiz yeni dönemde Türkiye ittifakını tabanda kurarak bu ablukayı dağıtacak. Bu dönüşüm de Ahmet Kaya ile olacaktır." ifadelerini kullandı.

I M G 9880

CHP İl Başkanı Mustafa Bak ise ifadelerinde, "Bugün benim için üzücü bir haber aldım sabah. CHP Osmaniye İl Başkanı dün bir şehit cenazesindeyken geçirdiği kalp krizi sonucu aramızdan ayrıldı. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesine başsağlığı diliyorum.


Bildiğiniz gibi hem ülkemiz hem de Trabzon’umuz için çok önemli bir yerel seçim sürecindeyiz. Cumhuriyetimizin tüm kazanımlarına düşmanlık eden, yoksulu daha yoksul, anayasayı hedef alan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’le hesaplaşmaya kalkan siyaset ile karşı karşıyayız.
Önümüzdeki yerel seçim sıradan olmayacaktır. Bu yerel seçimde bir milletin kurtuluş mücadelesinin yıkılmasını arzu edenlerin son testini yapacağı bir seçim olacaktır.

Anayasamızın ilk 4 maddesinin tartışılmaya açıldığı, iradelere darbe yapıldığı, tarikatların tüm kurumlara sızdığı, yüzde 70’in açlık sınırında yaşadığı, gençlerin ülke dışına gitmeye zorlandığı, temel gıdalara ulaşmanın mümkün olmadığı, zenginin daha zengin, fakirin daha fakir olduğu bu günlerde yapılacak yerel seçimler bir milletin geleceğini tahin edecek önem taşımaktadır.

I M G 9878
CHP Ortahisar Belediye Başkan adayı Ahmet Kaya projelerini açıkladı.

22 yıldır bilinçli ve organize olarak her alanda halkını sömüren bu anlayışa asla boyun eğmeyeceğimizi buradan söylüyorum. Siz cumhuriyet ve onun kazanımlarını yok etmeye çalışsanız da bizler buna müsaade etmeyeceğiz. Bu sadece bir yerel seçim olmaktan çok daha farklı.

Sayın Özgür Özel’in yeniden kurmaya çalıştığı birliktelik belirli çevrelerce reddedilmiştir. Bizler bu sorumluluk hisseden, Genel Başkanımız Özgür Özel’in de dediği gibi Türkiye İttifakı siyasi partilerde oluşmuyor. Başarıyı takdir eden ve liyakate ödül veren biyelerin topluluğudur diyor. Önümüzdeki seçimlerde bu anlayışla sandığa gitmemiz gerektiğini ısrarla söylüyor.


Bizler CHP olarak kimseyi ötekileştirmeden, tüm kazanımları vazgeçilmez olarak niteleyen her vatandaşımızla yürümeye, Türkiye İttifakı’nı oluşturmaya davet ediyoruz.

Emeğin, özgürlük ve insanca yaşamanın ancak ulu önderimizin bizlere çizdiği yolla mümkün olacağını biliyoruz. Bu sebeple Trabzon ittifakının sağlanması için gayretimizin olduğunun bilinmesini istiyorum. Tüm belediye başkanı adaylarımızla bunun için sahada olacağız. Gitmedik kapı bırakmayacağız.

Trabzon Ortahisar’a yeni bir anlayış katacağına gönülden inandığım ve Ortahisar Belediye Başkanı adayımız Ahmet Kaya başkanıma çıktığı yolda başarılar diliyorum." şeklinde konuştu.

I M G 9871

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez ise ifadelerinde şu şekilde konuştu;" Tam zamanı şimdi. Gerçekten sizleri gördüğümde artık Trabzon Ortahisar için tam zamanı geldi. Bunu hissedebiliyorum. Sadece partililerimizden değil, diğer partilere gönül veren arkadaşlarımızın da burada olduğunu görüyorum. Bu çok önemli. Bizi buraya getiren Atatürk ilke ve devrimlerine, Cumhuriyet’e olan bağlılığımız. Ahmet Başkanım. Bu iş tamam gibi gözüküyor.

Ülkemiz çok kötü bir dönemden geçiyor. Yolsuzluk artık Türkiye sınırlarını aştı, şimdi tüm dünyada yolsuzluk yapanlar ülkemizde yaşamaya başladılar. Emekliler yaşamak değil, ölmek istiyor. Çalışanlar hayatta kalma mücadelesi veriyor. Gençler bu ülkeden nasıl gidebiliriz hesabı yapmak zorunda kalıyor. Oysa o kadar zengin bir ülkeyiz ki kaynaklarımızın doğru kullanıldığında çok daha iyi konumda olabilecek bir ülkede yaşıyoruz.

Yasakları kaldıracağız dediler tüm ülke açık cezaevi haline geldi. En sıradan vatandaş bile eleştirirsem başıma ne gelir diye düşünüyor. Yani kocaman bir cezaevi içerisinde tıkılmış vatandaşlar halindeyiz. Artık vatandaşın bu iktidarın 3Y’sine güvenci kalmamış durumda. Yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklar artık insan onuruna aykırı haline geldi.
Devletimiz maalesef tüm kurumlarını yerle bir ettiler. Devletin eski güçlü haline getirmek de sizlerin, bizlerin görevi olacaktır.

Geçen gün Sayın Cumhurbaşkanı Hatay’da bir konuşma yaptı. Siyaseten bir şey demeye bile gerek duymuyorum. Hatay’da o gün insanlık öldü, gömüldü. Bir Cumhurbaşkanı “yerel seçimlerde bize oy vermezseniz hiçbir şey alamazsınız” dedi. Bu Hatay özelinde değil her yerde geçerli. Türkiye Cumhuriyeti’nin geldiği noktayı Sayın Cumhurbaşkanı başka şekilde ifade edemezdi. Onun adına bizler üzüldük. Tüm belediyeleri almak niyetindeyiz. Olmaz diye düşünmeyelim. Trabzon büyük bir köy haline geldi. İnsanlar artık Trabzon’da yaşamıyor. Artık orta yaşlılar da başka illere gidiyor. Bunun sebebi beceriksiz belediye yönetimleridir. Usta olmayan belediye başkanlarıdır. Bu tarihe dur demenin zamanı geldi. Ahmet başkanımız sadece Ortahisar’da değil tüm Trabzon’daki sorunları çok iyi biliyor. Kendini tanımayan kimse yok. Trabzon kenti, Ortahisar ilçesi, bizler şanslıyız çünkü tanınan, bilinen ve sevilen bir belediye başkan adayımız var."

İŞTE O PROJELER

MAHALLE YAŞAM ALANLARI
Doğu ve batısında olmak üzere şehrin 2 bölgesinde tespit edilen alanlarda yapılacak. Derslik, kreş, atölye, oyun alanı, yaşlı bakımevi gibi alanları içerisinde barındıracak.

I M G 9878

ORTAHİSAR KÜLTÜR MERKEZİ (OKM)
İçerisinde sanat sergi alanları ve nikah törenlerinin yapılabileceği modern bir alan yapacağız. Sinema, tiyatro gibi etkinlikler için alanlar olacak.

DEMANS VE ALZAİMER HASTALARI BAKIM EVİ
Unutkanlıklar yaşayan insanlarımızın rehabilitasyonu, iyi vakit geçirebilmeleri için Ortahisar ilçemize bakımevi açacağız.

ORTAHİSAR KONUK EVİ
Trabzon Hemşeri Dernekleri Birliği’nin bizlere önerisi. Çevre illerden Trabzon’a hastalarını getiren vatandaşlarımızın araçları içerisinde uyumaması için konaklayabilecekleri sıcak bir yuvayı onlara sunmuş olacağız.

NOSTALJİ TRAMVAYI
1 milyon 350 bin turistin fotoğraf çektireceği alanlar kısıtlı. Şehrin marka değerini artıracağı görüşündeyiz. İskenderpaşa Camisinin önünden başlayıp Maraş Caddesi’nin son kısmına kadar olacak. Şehre farklı bir değer katmış olacak.

DEĞİRMENDERE SOSYAL YAŞAM ALANI
Esnaflarımız sanayi sitesinin şehrin uygun yerine taşınmasını istiyor. Biz o alanda Değirmendere köprüsü alanının düzenlemesinin yapılarak Trabzon halkının hizmetine açacağız. DSİ ve Büyükşehir ile konuşarak yapacağız.

VADİLER
Trabzon’un Yomra’dan Akçaabat’a kadar 14 vadimiz var. Bu vadilerin 4-5 tanesinde su var. 1 tanesi de Bahçecik ve Erdoğdu arasında akan bir ırmak. Bu ırmaklarımızı değerlendirmemiz gerekiyor. Yerinde inceledim. Burada ve yukarıda bir gölet ile yürüyüş yolları ile özel bir iş olacak. Vadilerimizin potansiyelini gün yüzüne çıkaracağız.

AKYAZI ETKİNLİK ALANI
Orada devasa boş alanlarımız var. Türkiye’de bu alanlar yerel yönetimlerce iyi değerlendiriliyor. Festivaller, etkinlikler yapılıyor. Bu alanları da bu şekilde değerlendirmiş olacağız.

MASAL ŞATOSU
Eskişehir’deki gibi. Trabzon’daki çocuklarımızın vakit geçirebileceği, hayal dünyasını geliştireceği alanlarımız çok kısıtlı. Bunu Trabzon’a gelen turistler de belirtiyor. Burada Trabzonluların mutlu olabilecekleri bir masal şatosu açacağız.

CHP Ortahisar Belediye Başkan adayı Ahmet Kaya projelerini açıklıyor

ÇİÇEK BAHÇELERİ
Meydan Parkı’nın içerisinde Atatürk Parkı’na yürürken böyle bir koridordan yürüyelim istiyoruz. Bunları Trabzon’un muhtelif yerlerinde yapacağız.

İŞSİZLİK VE GÖÇ
Türkiye’nin en önemli sorunlarından bir tanesi. Nüfusuna göre en fazla emeklinin yaşadığı kentlerden biri burası. Gençler burayı terk ediyor demek bu. Gençler iş bulamadığı için gidiyor. Bu konuda özel çalışacağız.

MAMA ÜRETİM TESİSİ
Sokak hayvanları bizim canlarımız. Onlara hep birlikte sahip çıkacağız. Hayvanların yaşam hakkına saygı duyacağız. Opnlara da sahip çıkacağız. Esnaflardan artan yemeklerin toplanıpo buralarda işlenmesi, özellikle kadın istihdamının canlanması düşüncemiz var.

KENTSEL DÖNÜŞÜM
Özellikle 1 nolu Erdoğdu, Bahçecik, Boztepe, birçok mahallemiz. Yapı stoklarına bakınca çok eski. Mutlaka kentsel dönüşüme tabi tutulmalı. Ekrem Başkan İstanbul’da kazandığında birçok şehirde inanılmaz yerleşim yerleri kurdular. Onu Trabzon’da yapacağız.

BİNA KÜLTÜRÜ
Kentte dolaşırken gördüğümüz binalar biraz estetik olsun istiyoruz. Maraş Caddesinin bir kısmında güzel yapıldı. Yapanlara teşekkür ediyorum. Baktığımızda binaların dış cephesindeki kötü görüntüden kurtulmamız lazım. Birçok binamızın dış cephesinde çalışma yapılmasında öncü olacağız.

SOKAK OTOPARKLARI
Kentin en önemli sorunlarından bir tanesi. Belirli alanlarda uygun alanlar var. Trabzon’da otopark sorununa kısmen de olsa çözümler üretmeye çalışacağız.

MUHTARLIKLAR
Muhtarlarımızın rahat ortamda hizmet verebilmesi için yeni muhtarlıklar yapacağız. Eski binaların bakımlarını da biz yapacağız. Muhtarların belediye meclislerine katılmasını sağlayacağız.

TAKSİ VE DOLMUŞ DURAKLARI
Bazı duraklar güzel ama bazı durakların maalesef çok küçük olduğunu gördük. Bunların yapılmasının öncüsü olacağız.

CAMİLER
Cami çevrelerinin düzenleme çalışmaları. Ezan öncesi vatandaşlarımızın oturup sohbet edebileceği yeşil alanlar, uygun camilere avlu kazandırmak için çalışacağız. Cuma namazları öncesinde hijyen ve temizlik çalışmasının yapılmasını sağlayacağız.

MEZARLIKLAR
Bayramlar öncesi bakımların yapılması çok önemli. Köylerde mezarlıklar ile ilgili bir sorun var. Köy mezarlarının bazıları doldu. Her arazinin bir köşesinde bir mezarlık var. Bu sürdürülebilir değil. Var olan mezarlıkların etrafındaki bir kısmını kamulaştırmamız lazım.

YAVUZ SELİM STADI
Ben de burada futbol oynadım. Şuan Avni Aker’in tribünü duruyor. Arkadaşlarımız buraların amatör futbol maçlarına mutlaka açılması yönünde açıklama yaptılar. Sayın Ahmet Metin Genç de bu kararın olacağını söyledi. Bu saha bugün Türkiye’nin her yerinde futbolun mabedi olarak anılır. Herkesin orada anıları vardır. Trabzon’un yaşayan en önemli merkezlerinden biridir. Yavuz Selim’i tekrar amatör futbolun hizmetine sunacağız. Futbol sahalarımız kalmadı. Trabzon futbol tarlasıydı. O günlere dönmek için bu sahaların açılması ve yapacağımız sahaları çok önemsiyorum.

AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE DESTEK
Yapılıyor ama biz bunları artıracağız. İdman yapacakları saha ve malzeme konusunda yardım yapacağız.

KIRSAL MAHALLE OKULLARI
Belediye olarak arzu eden mahallelerimizin okulların yapılması konusunda öncü olacağız. Birçok köyde okul olmadığı için şehir merkezinde kalmak zorunda kalıyor. Köylerdeki okulların açılması çok önemli bir proje.

KIRSALA DÖNÜŞ
Az önceki projenin devamı olarak buralarda üretim yapmak isteyen düşüncedeki vatandaşlarımız müracaat ettiklerinde belediye olarak özel destekler sağlayacağız. Köy üretim demektir. Tarımsal ve hayvancılık faaliyetleriyle ilgilenmek isteyen vatandaşlarımıza yerli tohum, gübre, fidan desteği vereceğiz.

YARI AÇIK PAZAR YERİ
Köylü kadınlarımızı orada görüyorum. Yüreğim parçalanıyor. Soğuk ve yağmurda satış yapan vatandaşlarımızı görüyorum. Kapalıları mutlaka olmalı.

ÇEVRE İLLERİN ÜRÜNLERİNİN TANITIMLARI
Çevre illerin ortak talebidir. Bu ürünlerin Trabzon’da sergilenmesini istiyoruz dediler. Bizden böyle bir alan istediler ve sözünü verdik.

BALIKÇILARA TAMİR ONARIM DESTEĞİ
Trabzon denizden koparılsa da bir deniz şehri. Balıkçılarımıza destek vereceğiz.

YOL YAPIM VE BAKIM
Arka mahallelere gittiğinizde sıklıkla çalışma manzaraları görüyoruz. Bir ekip kuracağız, 24 saat esasına göre şehrin neresinde bozuk yol varsa tamir etmek için seferber olacağız.

KÖPRÜLER
Köprüler 10 sene öncesiyle aynı. Çağlayan köprüsünden 2 araç yan yana geçemiyor. En azından güçlendirmesi yapılabilir. Merkezdeki birçok köprü bu durumda. Bu tür sorunları çözeceğiz.

ASMA KÖPRÜLER
Bu çağda Trabzon’un merkezinde vatandaşlarımız bu köprülerden geçmeye çalışıyoruz. Ahşap köprüden. En azından çelik köprü yapılabilir bunlar.

SOSYAL BELEDİYECİLİK
Yoksula, engellisine, sokak hayvanlarına sahip çıkacağız ve özellikle yoksullarımıza yardımcı olacağız. Anne-kart uygulamasını Trabzon’da hayata geçireceğiz. Çocuklarımıza süt desteği vereceğiz. Ekmek yardımları ve evde bakım hizmetleri vereceğiz.

ORTAHİSAR MUTFAK
Özellikle kadın istihdamına öncelik vereceğiz. Özellikle yoksul aile çocuklarının mahcup olmaması için hazırlayacağımız beslenme çantalarını belediye ekiplerimiz teslim edecek. Çocuklarımız arkadaşlarına mahcup olmamış olacak.

KENT LOKANTASI
Ekrem İmamoğlu başkanımızın başlattığı uygulamalarda bir tanesi. Özellikle üniversite ve Kalkınma mahallelerimizde uygun fiyatlarda, öğrencileri zorlamadan sağlıklı ve güenli beslenebilmelerini sağlamak adına mutlaka açacağız.

ÖĞRENCİLER
Öğrencilerimize açacağımız kitap kafe ile ders çalışılabilecek sıcak ortam hem de arkadaşlarıyla sosyalleşeceği alan kurmuş olacağız.

EVLİLİK DESTEKLERİ
İhtiyacı olan ailelerimize, yeni doğan bebeği olan ailelerimize destek vereceğiz.
İhtiyaç Sahiplerinin Yanında Olacağız. İş insanları ve hayırseverlerden toplanacak kıyafetler toplanacak ve ihtiyaç sahiplerin teslim edeceğiz.

EMEKLİLER İÇİN GEZİLER
Emekliklerimiz çok müşkül durumda. Emeklilerimize büyük haksızlık yapılıyor. İstiyoruz ki belediye olarak yardım edelim. Zaman zaman geziler planlayalım. Arzu eden emeklilerimizi Anıtkabir’e Çanakkale’ye getirelim. Yüzlerini güldürelim istiyorum.

ÜST GEÇİTLER
Bu görüntülerden utanç duyuyorum. Turizm kentiyiz diyoruz üst geçidimizin haline bakın. Aklın ve bilimin yol göstericiliğinde, mühendislerimizin bilgilerinden faydalanarak üst geçitler yapacağız. Trabzon’umuzu bu görüntü kirliliğinden kurtarmalıyız.

BEŞİRLİ SAHİL PROJESİ
Trabzon deyince herkesin aklına deniz şehri geliyor. Bizim çocukluğumuzda öyleydi. Bugün o denize ulaşamıyoruz. Denize giremiyoruz. Burada yürüyüş yolu var. Arada toprak yığınları var. Yıllardır atıl durumda. Hafriyat atıklarının döküldüğü bir alan burası. Burayı Trabzon’a kazandıracağız.

Editör: Yusuf Arslan