CHP TRABZON MİLLETVEKİLİ AV. SİBEL SUİÇMEZ'DEN MİLLİ EĞİTİM BAKANINA ELEŞTİRİ: "LAİK EĞİTİM, MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ARACILIĞIYLA TEHLİKEDEDİR!"

IMG_9719-1

Suiçmez, konuşmasında özellikle Milli Eğitim sisteminin laik esaslara göre olması gerektiğini vurgulayarak, Bakanın göreve gelmesiyle birlikte laik eğitimi ortadan kaldırmaya yönelik çalışmaların dikkat çektiğini ifade etti. "Bu süreçte maalesef Millî Eğitim Bakanlığı’nın ne milliliği ne de eğitimi kalmıştır." diyen Suiçmez, iktidarın daha önce yargıyı, Millî Eğitim Bakanlığını ve Sağlık Bakanlığını cemaatlere-tarikatlara teslim ettiğini hatırlattı.

"Milli Eğitim'de yuvalanan tarikat ve cemaatler birkaç yıl sonra karşınıza aynı şekilde çıktığında; 'yanılmışız, Allah'ım beni affetsin' diyecek bir yüzünüzde kalmayacaktır." şeklinde uyarılarda bulunan Suiçmez, Bakanı, öğrencilerin ihtiyaçlarına yönelik çözümler üretmeye, liyakate dayalı atamalar yapmaya, devlet yurtlarını teşvik etmeye, öğrencilerin özel tarikat ve cemaat yurtlarına değil, devlet yurtlarına yönlendirilmesine çağırdı.

Suiçmez ayrıca Trabzon Eğitim-Sen’in hazırladığı talepleri Bakan'a ileterek, eğitim öğretimin eşit, parasız, bilimsel, demokratik ve laik esaslara göre yapılmasını, ÇEDES projesinin iptal edilmesini, köy okullarının yeniden açılmasını, öğretmenlerin kariyer basamaklarına yönelik uygulamanın kaldırılmasını ve diğer talepleri sıraladı.

Suiçmez konuşmasını tamamlarken, eğitim emekçileri açısından Öğretmenlik Meslek Kanununun iptal edilmesini, eşit işe eşit ücret uygulamasına geçilmesini, tüm eğitim emekçilerine kira ve ulaşım yardımı yapılmasını, banka promosyonlarının güncellenmesini, eğitim-öğretim ödeneğinin yılda 2 defa bir maaş tutarında ödenmesini ve tüm eğitim emekçilerine insanca yaşayacak maaş ödenmesini talep etti. 

Trabzon Ülkü Ocakları Yardımlarına Devam Ediyor Trabzon Ülkü Ocakları Yardımlarına Devam Ediyor

Ayrıca ÇEDES projesinin iptal edilmesi gerektiğini vurgulayarak konuşmasını noktaladı.

Editör: Haber Merkezi