Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize’de Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize’de

Yenilenebilir ve temiz enerji denildiğinde akla ilk gelenin güneş enerjisi olduğunu söyleyen Çebi, "Tüm dünya ülkeleri güneş enerjisinden daha fazla yararlanma adına vatandaşlarına destek olurken, çeşitli teşvik programlarıyla güneş enerjisinden vatandaşlarının daha fazla yararlanmasının önüne açarken Ortahisar Belediyesi ise vatandaşları talep ettiği fahiş ücretlerle yıldırıyor, engelliyor. Bu nasıl çevre duyarlılığı" dedi. 

TÜM DÜNYA TEŞVİK EDİYOR
İlçe Başkanı Çebi şunları söyledi: "Güneş enerjisi, çağımızın en önemli ve potansiyeli en büyük enerji kaynaklarından biridir. Aynı zamanda 
temiz ve çevre dostu bir alternatif sunmaktadır. 
DESTEK YERİNE KÖSTEK OLUYORLAR
Sürdürülebilirlik konusunda da güneş enerjisinin sınırsız bir kaynak olduğunu herkesin malumudur. Güneş enerjisi tükenmez ve gelecek nesiller için sonsuz bir kaynak olma özelliği taşımaktadır. Maliyetinin de avantajı göz önünde bulundurulduğunda teşvik edilmesi kaçınılmaz olması gerekir. 
TAM BİR TALİHSİZLİK
Böyle bir durumda Ortahisar Belediyesi'nin güneş enerjisinden faydalanmayı teşvik etmesi beklenirken tam aksine engel olduğunu görmek tam bir talihsizliktir. 
HAVADAN DA ÜCRET TALEP EDECEKLER
Bu anlayış yakında soluduğumuz havadan da gelir etmek için benzer bir yönteme başvurursa şaşırmamak gerekir."

Editör: Haber Merkezi