Abdullah Avcı’nın maç sonu değerlendirmeleri

I M G 3651

Teknik Direktör, 26 gün sonra ikinci bir maç oynadığımızı belirterek, “Öncelikle tüm vatandaşlarımızın ve taraftarlarımızın Ramazan Bayramı’nı kutluyorum. 17 Mart’tan sonra yani 25 günlük aranın ardından ikinci maçımızı oynadık. Ocak ayında ise 9 maç oynamıştık. Bu durum iniş ve çıkışlara sebep oluyor. Takımlar için iyi olmuyor. Rakibimiz EMS Yapı Sivasspor'da Bülent hoca göreve geldikten sonra yarı yarıya beşli oynamayı tercih etti. Biz de bugün böyle bir formasyon bekliyorduk ve ona göre hem savunma hem de hücuma çalıştık. Hafta da çok iyi geçti. Oyun da istediğimiz gibi başladı. Böyle bir rakibe karşı beşli oynadığı için topa sahip olacaktık burada önemli olan pasın şiddeti ve kalitesini daha hızlı yapmamız gerekirdi. Gerekli pozisyonlara ilk yarıda girdik. Böyle bir maçta öne geçersen başka geçemezsen başka bir şey oluyor. İkinci yarıda oyun benim istediğim gibi değildi. Yediğimiz gol. Yumuşak takımız. 4 kişinin arasında oyuncu çıkıyor ve pas atıyor. Sıcak temas yapmıyoruz. Zayıf noktalarımızdan bir tanesi. Özellikle böyle takıma karşı arkaya koşular, kenar ve ters ayakların kullanılması lazımdı ama gerçekleşmedi. İkinci yarı çok şut atabiliriz, 14 korner attık. Kaleci yüzde yüz kurtarışlar yaptı. Topa çok sahip olduk ama bunların hiçbiri sonuç almak için yeterli değil. Bunu daha şiddetli yapmamız gerekiyor. Biz geri düştüğümüzde birtakım sorunlar yaşayabiliyoruz. Üçüncülük şansımız ve kupa devam ediyor. Bugün aslında bir avantaj yakalayıp üçüncülük için eşik atlayacaktık ama gerçekleşmedi. Buradan kafamızı kaldırıp önümüzdeki maça ve kupaya en iyi şekilde hazırlanmamız gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

Avcı”Trabzonspor Vazgeçmez, İnadıyla Oynar” Avcı”Trabzonspor Vazgeçmez, İnadıyla Oynar”

Avcı, Trezeguet’nin oyundan çıkmasıyla ilgili sorulan soruya şu şekilde cevap verdi: “Trezeguet sakatlık riskinden dolayı oyundan çıktı. Doktordan gelen bir rapor. Arka adalesinde bir batmadan dolayı riski almadık. Sakatlıktan dolayı bu değişikliği yaptık. Sonra da 4-4-2’ye döndük. Benkovic tercih ile alakalı. Bugün Mendy oynuyor, Denswil oynuyor. Fernandez de var. Benkovic de son 10 gündür bizimle çalışıyor, ondan önce sakattı. Tamamen benim tercihim.”

Teknik Direktörümüz, açıklamalarının kalan bölümünde şu cümlelere yer ver verdi: “Böyle beşli savunmalara biraz evvel dediğim gibi yardımcı koşular yapman lazım. Geri de düşünce oyun içerisindeki farkında olmadan topa temas edeyim, bir şey çıkartayım duygusu hatta tamamen daralmaya başladık. Tam tersi genişlememiz gereken ve çizgilere basmamız gereken yerde daraldık. Oyun sıkışıyor. İkinci yarı ilk yarı gibi değildi. Planladığın oyunun dışına çıkmadan hareket etmek gerekiyor biz ondan biraz uzaklaştık. 4-4-2’ye döndüğümüzde hedefe paslar ve ortalar istedik ama o da bir şekilde gerçekleşmedi. Bütününe baktığında kaleci 5-6 tane net kurtartmış ama ben oyun olarak daha iyisini yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Meunier ile ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Bugün özellikle hem içeriden rakibin üzerine mesafe kat ederek giden, aynı zamanda rakibin de mekanizmasını bozuyor. Hem bunları yaptı hem de kenar ortaları yaptı. Yediğimiz golde de son teması yapan da o aslında. Büyük oyuncu. Aidiyet duygusu olan bir oyuncu. Seneye planlama yaparken değişimler biraz sancılı olur, çalışmasını yapıyoruz. Biraz daha şiddet, hız ve temas yapmamız gereken bir takım olmamız gerekiyor. Geriye düştüğümüz yerlerde oyun disiplininden kopuyoruz. Rakibe temas yapmazsan bugün görüldüğü gibi sonuçlar olabiliyor. 4 kişinin arasından çıkıyor, hiç temas yapmazsan bu oyun oynanmıyor ve rakip vuruşu yapıyor. Planlama yapıyoruz. Her kulvarda yarışan bir takım olmamız gerekiyor. Bugün iki kulvardaki yarışımız devam ediyor, umarım bunu gerçekleştiririz. Gerçekleştirecek durumumuz var.”

Editör: Haber Merkezi