Yomra Green Palas Otel’de coşkulu ve görkemli şekilde gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısına yağmura rağmen çok sayıda katılım sağlandı. 
E7Fcd205 2F17 4E77 Ad19 8Ee55A22Bd5F

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın katılımıyla gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısına Demokrat Parti Trabzon İl Başkanı Ali Akar, Ordu İl Başkanı Selçuk Yücesan, Rize İl Başkanı Hamit Çelik, Gümüşhane İl Başkanı Şerif Akıntürk, Erzincan İl Başkanı Fikret Eser, Elazığ İl Başkanı Tuncay Avcıl, Beşikdüzü Belediye Başkanı RamisUzun, Genel Başkan Yardımcısı Adnan Tufan’ın yanı sıra Yomralı vatandaşlar ile çok sayıda siyaset, spor ve iş dünyasından isim katıldı. 
9Ef45445 C1Fb 4483 8A58 7D5F5Fee07C8

YOMRA’YA BÜYÜK HİZMETLERİ VAR

Açılış konuşmasını yapan Demokrat Parti İl Başkanı Ali Akar, “Bugün bizim için çok güzel bir gün. Hep birlikte bir aradayız. Sayın Genel Başkanımız da katılımıyla bizi onurlandı. İbrahim başkanımızın Yomra’mıza büyük emekleri var. Trabzon’da ilk meşaleyi Yomra’da yaktı, ilçenin çehresini değiştirdi. Şimdi sözü kendisine veriyoruz” ifadelerini kullandı.

1616F1Cf Ad4B 4C11 A1F7 C5057C318345

DİMDİK KARŞINIZDAYIM

İl Başkanı Akar'ın davetiyle kürsüye çıkan İbrahim Sağıroğlu Yomralılara seslenerek, “Yomra’mızda kesintisiz 15 yıl belediye başkanlığınızı yaptım. Bu süre zarfında eksiklerimiz de fazlalıklarımız da oldu. 15 yılın sonunda bana dediniz ki ‘yoruldun, izin de kullanmadın, 5 yıl izin verelim sonra dimdik karşımıza çık…’ Biz de şimdi geldik ve huzurlarınıza çıktık. Birileri sokaklarda diyor ki, neden aday olacak? Birilerinden intikam mı alacak, hesap mı soracak? Bizim kitabımıza böyle bir şey yok, olmayacak da. Biz olsa olsa helalleşmeye, kucaklaşmaya, kardeşliğe geliriz. 2019 yılı seçimlerinde Allah nasip etmedi, millet de yetki vermedi, seçimi kaybettiğim akşam evime gittim. Vatandaşlarımızdan Allah razı olsun, inanın evimize akın akın misafirler geldi. 
D90D24Df 045A 4Ec7 B2Fc Efa99C430C2D

Benim için o dönem yoğun bakıma kaldırıldığımı yazan da oldu, kaçtığımı yazan da… Hatta o dönemki İçişleri Bakanımızı arayarak ‘Aman beni kurtar, zor haldeyim’ dediğim yalanları konuşuldu… Adı kalsın ama bir meclis üyesi ise haddini aşarak ‘Dosyaları var daha aday dahi olamaz’ ifadelerini kullandı. Ama baktığınızda bugün ben buradayım. Allah'ıma şükürler olsun, hakkımda takibi devam eden davam ve dosyam yoktur” ifadelerini kullandı…

84574Fe6 5F82 466E Ae9D F274B3Ae02Fc

YOL YAPTIM DİYE CEZA VERDİLER

İlçeye talep edilen müfettişler hakkında açıklamalarda bulunan Başkan adayı Sağıroğlu, “Yomra’da 15 yıl başkanlık yaptım… Müfettiş talep ettiler, geldiler ve incelediler. 37 bin TL ceza çıkardılar. Göçköy'de vakıfların orada araba yolu yoktu, mezarlığa gidemiyorduk. Vakıflar yol izni vermedi, ben de izinsiz yapar yine de ulaştırırım dedim. Geçmişlerimin ruhuna gitsin, yola kavuşturdum cezayı da ödedim kurtardım. Yolsuzluğumuz varsa söylesinler, karşılığını net şekilde verelim…” dedi.

TOKİ PROJEMİZİ YAPTIK

Yomra’da yapılan TOKİ projesinden söz eden Başkan adayı Sağıroğlu, “Yine Yomra'ya bir TOKİ projesi yaptık. 
1A1B7D08 5297 44C3 9Fdb 93Faf470347D

Hepinizin malumu 15-20 yıldır Çömlekçi Kentsel dönüşümü konuşuluyor, şimdi binalar çıkmaya başladı. Biz o dönemde 4 yılda karar aldık, başladık, yaptık, bitirdik… 

C2900404 83E4 4143 Ab43 E05B04Fd2Aa2

Ben görevi bıraktığımda çevre düzenlemesi yapılıyordu. Bunlar yerel yönetimlerin lokomotifi ile beraber devam eder, başka yapamazsınız. Hamdolsun bu TOKİ binalarımızı ilçemize kazandırdık…” diye konuştu.

0A891174 4Bb1 48Ed 9B4C 72B7727A53Ac

İLÇEMİZE ÜNİVERSİTE KAZANDIRDIK

İlçeye yaptırılan üniversite hakkında açıklamalarda bulundan Başkan adayı Sağıroğlu, “Samsun'dan Sarp'a kadar hiç olmayan donanımda bir özel üniversiteyi ilçemize kazandırdık. İlçelerdeki arkadaşlarımız rektörlerin kapısında kaldı, "Fakülte kurabilir misin?" diye... Biz bağımsız üniversiteyi getirdik ve Yomra'ya kurdurduk. Köy görünümündeki Yomra'yı metropol haline getirdik. Geleceğimiz noktada emek verdiğimiz üniversitemiz kapandı. Yapılanları kabul etmiyorum. Bundan ötürü kayıplarınızı biliyorum. Seçimi aldığımız gün o üniversite hem Kaşüstühem Yomra hem ek binası açılacaktır. Bu şeref sözümüzdür” ifadelerini kullandı.

73B6B6E0 8C76 4821 9F66 Ebd10A587228

DALÇIK İÇİN ÇOK UĞRAŞTIK

Dalçık projesini nasıl yaptığını ifade eden Başkan adayı Sağıroğlu, “Kaşüstü'nde bir dalçık yaptık. Beni yerden yere vurdular. O zamanki yönetim, buranın köprülü kavşakla çözümünü sunmuştu. ‘Olmaz’ dedim. O zaman yönetimdeki arkadaş bizi hakir gördü. Buradan teşekkür ediyorum, zamanın İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu ve zamanın Başbakanı Binali Yıldırım'a gittik, çözdük. Teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Oraya özel bir gerdanlık kurduk ama bize seçimi kaybettirdi... Çok uzun sürdü, bir kısım kayıplara uğradık. Yine de şimdi geçerken herkes dua ediyor…” diye konuştu.

1616F1Cf Ad4B 4C11 A1F7 C5057C318345

YOMRASPOR’U YOK ETTİLER

Başkan Sağıroğlu Yomraspor’a özel vurgu yaparak, “Yomra'mızın bir Yomraspor'u vardı. Uzun uğraşlar sonucunda 3. Lige çıkardık. Bizimle görev yapan arkadaşlar vardı, tırnaklarımızla söke söke çıkardık. Bizden sonra sahip çıkmadılar. Getirdiler kümeye düşürdüler. Hiç merakınız olmasın, bu can bu bedendeyken Yomraspor'u da beraber layık olduğu yere getireceğiz” açıklamalarında bulundu.

7Abf8435 82E1 4667 9B02 71A7635F909F

PROJELERİNİ ANLATTI

Son olarak projelerinden bahseden Başkan adayı Sağıroğlu şöyle konuştu: “Hava çok müsait değil kısa kısa ifadeler kullanmak istiyorum. Biz projelerimizi yaptık, Kaşüstü’ndekipazar yeri uygun değil dedi. Renault araç satış yerinin arkası alınıp açılacaktır. Pazar yerini almıştık bize teşekkür etmediler. Orada kadın yaşam merkezi otistik ve engelli çocuklarımızın hafta sonu spor yapabileceği yer yapacağız. 

Aileler haftanın 7 günü bu çocuklara bakıyor, belediye olarak merkezini yapacağız. Belediyemiz sporunu sağlayacak anne babaları istirahat etmiş olacak… 

En önemli projemiz şudur, Biz satmayacağız, alacağız. Belediyenin karşısındaki meydanını aldık, bugünkü değeri 500 milyon. Öğretmenevini de biz aldık. Biz bir şey satmadık. Bizden önce başkanlık yapan bütün ağabeylerimizin kazandırdıkları satıldı. Sattığınız daireleri bana rüşvet olarak anlattınız. 

Yomra Belediyesi olarak yazılan protokolleri görmeden geldiniz. 300 civarında istihdam projelerimiz var. Bizim yapmış olduğumuz projeler belediyemiz adına kurulan ticari işletmeli firma üzerinden yapılacaktır. 

İYİ Parti'de Yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu İYİ Parti'de Yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu

Çalışacak olan elemanların yüzde 60'ı bayan ağırlıklıdır ve belediye bünyesinde çalışacaktır. Biz bugün burada aday tanıtım töreni ile ilgili bulunduk. Şehir meydanı çok acil olması gereken bir projedir. 

Seçimin ertesinde -1,-2 otopark olmak üzere bir ticaret merkezi ve şehir meydanı yapacağız. Hayal peşinde sizi dolandırmadık, ne söz verdiysek %90 veya %100'ünü hayata geçirdik. Bugün burada bizi yalnız bırakmayan Demokrat Partisi Genel Başkanımız Sayın Gültekin Uysal'a teşekkür ediyorum. Kendimi sizlere, sizleri de Allah'a emanet ediyorum. Gazamız mübarek olsun, haydi bismillah!” 

GENEL BAŞKAN UYSAL: YÜREKLİ İNSANLARA İHTİYAÇ VAR

Başkan adayı Sağıroğlu’nun arından kürsüye çıkan Demokrat Parti Gültekin Uysal cesur insanlara ihtiyaç olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Bir şarkı vardı, gittiğin rahmetle dön diye! Buradaki rahmet ona tekabül eder. 

Millet adına her daim milletin vicdan hizasında durmuş birisi olarak büyük bir vazifeye talip oluyoruz. Değerli başkanımın yolu açık olsun. Her milletin cesur insanlara, çelebi insanlara, gövdesini koyacak yürekli insanlara ihtiyacı var. Bugün Türkiye daha fazlasını yapabilir. Dün yaptı yarın da yapacaktır. Daha da büyüyerek, daha da güçlenerek, kendi insanımızın doğduğu topraklarda alın terinin karşılığını alabildiği huzur içinde yaşayabildiği Türkiye’yi var edeceğiz..

Dünümüzü unutmadan, bu güne sırtımızı yaslamak durumundayız. İktidar olmuşuz muhalefet olmuşuz, bunca yıl geçmiş anlımız ak başımız dik bir şekilde yine buralarda milletin huzurundayız. Önümüzde bir yerel seçim var. Kim ne derse desin işin doğrusu bir parti meselesi değil doğru insanlarla bu mücadeleyi verebilmek memleketin hizmetinde olabilme meselesidir…

VİRA BİSMİLLAH

Türk dünyasının en önemli yazarlarından Cengiz Aytmatov’un güzel bir sözü var, ‘Kelimeler her şeyi ifade etmeye yetmez, ifade etmeye de gerek yoktur zaten ya anlarsınız ya da anlamazsınız..’ Biz gönül diliyle hissiyatınızın sahibi olmaya gayret ettik. Azımızı çoğa sayacağınızı biliyoruz. İbrahim başkan başta olmak üzere bu büyük mücadelede tüm diğer dostlarımıza bu şanlı kıratı yeniden karanlıkta aydınlatan bir el yapabilmek için yarınlara taşıyacağız. Bu güzel günde bu mübarek günde siz değerli hemşerilerimizle beraber olduk, görmediğimiz dostlarımızı gördük. Bugün burada 3-4 nesli barındıran hareketin mensupları olarak ne kadar gurur duysak azdır, ‘Vira bismillah’ diyorum.”

Editör: Yusuf Arslan