TTSO’nun nakliyat, kargo, araç kiralama ve otopark işletmesi firmaların yer aldığı 12’nci Meslek Komitesinden Meclis Üyesi Bahattin Çelik, Trabzon’da turizmin ilerlemesini engelleyen en önemli faktörün kayıt dışı işletmeler olduğunu ifade ederek, “Bunu yıllardır konuşuyoruz ama bir türlü düzeltemiyoruz. Turizm sektöründe çok ciddi kayıt dışılık var. Tüm sivil toplum örgütleri, belediyeler ve ilgili kurumların kayıt dışılıkla mücadele etmesi lazım. Şehir olarak topyekûn bu mücadeleyi vermemiz lazım” dedi.

IMG_8756

TTSO Meclis Üyesi Çelik, Trabzon’un turizm göçü aldığını ifade ederek, “Yaz aylarında 3- 4 aylık firmalar oluştu. İnsanlar 4 ay geliyor, araç kiralama yapıyor, bina kiralıyor otelcilik yapıyor. Vergisi yok, elemanı yok. Bu tür işletmelerin sektöre verdiği zarar nedeniyle bazı yatırımlar da askıya alınıyor. Kayıt dışılık konusunda artık konuşmanın önüne geçilip icraat yapılması lazım” ifadesini kullandı.

IMG_8757

Başkan Kaya: “Eksikleri gidererek, kentimizi turizm sezonuna hazır hale getireceğiz” Başkan Kaya: “Eksikleri gidererek, kentimizi turizm sezonuna hazır hale getireceğiz”

Trabzon’da turizm polisi sayısının artırılmasının gerekli olduğunu da ifade eden Çelik, “Havalimanında, Uzungöl’de, şehir merkezinde gözle görülür şekilde turizm polislerinin olması lazım. 2024 yılı turizm sezonuna kadar bu hazırlığı bitirmeliyiz” diye konuştu.

Çelik, turizm fuarlarına katılımın devam etmesi gerektiğini de vurgulayarak, “Trabzon şehrinin en büyük girdisi olan turizmde tanıtımı aksatmamalıyız” dedi.

Editör: Muharrem Altıntaş