Trabzon Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen geniş çaplı operasyonlar hakkında bir basın açıklaması yaptı. 18-23 Nisan tarihleri arasında Narkotik Suçlarla Mücadele birimlerince yapılan aramalarda, çok sayıda uyuşturucu madde ve silah ele geçirildi. Yetkililer, bir miktar kubar esrar ve kokainin yanı sıra 217 adet sentetik ecza, 3 adet uyuşturucu kullanım düzeneği, 2 adet ruhsatsız tabanca ve ilgili şarjörlerin ele geçirildiğini bildirdi. Bu operasyonlarda 15 kişi hakkında adli tahkikat başlatıldı.

Aynı tarihler arasında farklı ilçelerde gerçekleştirilen diğer operasyonlarda ise çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalanarak, kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 4 kişi adli makamlara sevk edildi.

23 Nisan'da ise kaçak alkol, tütün ve tütün mamulleri ile mükerrer bandrollü ve bandrolsüz emtia ürünlerine yönelik yapılan çalışmalar sonucunda, 720 paket gümrük kaçağı ısıtılmış elektronik sigara, 560 paket gümrük kaçağı sigara ve 50 paket gümrük kaçağı tütün ele geçirildi.

İl merkezi ve ilçelerde trafik ekiplerince yapılan denetimlerde 8 aracın abartı egzoz kullandığı tespit edilerek, bu araçlara idari para cezası uygulandı.

Göçmen Kaçakçılığı ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü bir başka operasyonda, bir kamyon içerisinde yasadışı yollarla ülkeye giriş yaptığı belirlenen 41 yabancı uyruklu şahıs yakalandı. Bu şahıslara aracılık eden 2 organizatör hakkında ise göçmen kaçakçılığı suçundan adli tahkikat başlatıldı.

Valilik, suç ve kaçakçılıkla mücadeleye olan kararlılığını vurgulayarak, yakalanan yabancı uyruklu şahısların gerekli işlemlerin ardından sınır dışı edileceğini duyurdu.

Büyükşehir Belediyesi Hizmet İçi Eğitimlere Devam Ediyor Büyükşehir Belediyesi Hizmet İçi Eğitimlere Devam Ediyor

Trabzon Valiliği, kamuoyunu bilgilendirerek, halkın huzur ve güvenliği için çalışmaların artarak devam edeceğini bildirdi.

Editör: Haber Merkezi