Trabzon'da İçme suyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğü Genel Kurul toplantıları başladı.

Başkan Kaya: “Kaynaklarımızı doğru ve yerinde kullanarak kalıcı işler yapacağız” Başkan Kaya: “Kaynaklarımızı doğru ve yerinde kullanarak kalıcı işler yapacağız”

Bugün gerçekleştirilen oturumda Trabzon'un Büyükşehir olması sonrasında köyden mahalleye dönüşen merkez köylerde kanalizasyon sorunu gündem oldu.

IMG_1600

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç söz alarak "Ortahisar ilçemize, büyükşehir olduktan sonra bitişen mahalle olan köylerin kanalizasyon sorunu. Bitişen mahallelerimizin imar planlarının olmayışı ve şebekenin işleneceği ana ve ara yollarının olmayışı sorun oluşturuyor. Hizmet vermek durumunda olduğumuz mahallelerimizin bu çağda fosseptik yöntemiyle idare edilmesini kendimize yediremiyoruz. Mevcut kadastrol yollarımızla yapılabileceğini düşünüyoruz. Süratle görüşülüp yapım maliyeti çok fazla değil. Bu konuda pratik adımlar atarak yapabildiğimizi çabuk bir şekilde yaparak bu mahallelerimize hizmet vermemiz lazım" dedi.

6ab5e958-875a-4db7-ac47-eb7212e1c7f1
Toplantıyı yöneten Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ataman, "Sorun belli imar planı. Bütün ilçelerimize aynı sorun mevcut. Bütün mahallelerimizde fosseptik konusu ciddi sorun. Bizim imar dairesi TİSKİ ve sizin arkadaşlar mevcut kadastro yolların bu amaca hizmet etmez, mümkün değil. Merkeze bağlı yerlerde muvafakat alalım. Oradaki diğer değişiklikler göz ardı edilebilir. Kadastrol yolları dışında gideceği belli. Bunu mutlaka muvaffakta dayandıralım. Bunun çözümünün bu olduğunu düşünüyorum. Çözümüze ek olarak bunu belirtmek istedim.


Arsin Belediye IMG_1602-2Başkanı Sait Gürsoy da söz alarak aynı sorunu kendilerinin de yaşadığını belirterek, "Bizim de bazı mahallelerimize kanalizasyon sorunu var. Bazı mahallelerde denize akıyor. İçme suyu ile ilgili ciddi anlamda sonun yaklaştığımız arıtma tesisimiz var. Su kesintisini ciddi yaşıyoruz. Bu sorunlara daha dikkat etmemiz lazım. Arıtmamız bitmek üzere. Köy için problemler nedir. Bunları nasıl aşacağımız konusunda toplantılarda yapacağız. Daha sonra ortaya çıkacak sorunları da önceden bilmemiz gerekiyor" dedi.

Editör: Haber Merkezi