Açılışa Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kaçır, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu,Yılmaz Büyükaydın, Mustafa Şen, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç,Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün Arsin Belediye Başkanı Sait Gürsoy,T3 Vakfı Başkanı Trabzon Sürmene'nin evladı Selçuk Bayraktar, İlçe Belediye Başkanları, Eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ak Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu,Ak Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ayşe Sula Köseoğlu,MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar,Ak Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi,MHP Ortahisar İlçe Başkanı Selih Akkoç,Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ayfer Cihan ,STK temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı
Şiddetli sağanak nedeniyle zor anların yaşandığı açılışta, ilk olarak Özdemir Bayraktar Bilim Merkezinin tanıtımının içerdiği bir video gösterildi. 
IMG_0423

SAĞANAK YAĞMUR ZOR ANLAR YAŞATTI
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve T3 Vakfı İşbirliğinde, Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Bilim Merkezinin açılışında ilk olarak Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu konuştu. 
Başkan Zorluoğlu, “Türkiye 100 yılının hemen basında evlatlarımız adına, geleceğin Türkiye’si adına büyük önem taşıyan projeyi tamamlayıp hizmete almanın büyük mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. D. Karadeniz bölgesinde ilk ve tek olma özelliği taştan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve T3 Vakfı İşbirliğinde hayata geçiriyoruz. 

IMG_0441-1
1 YILDA 50 BİN ÖĞRENCİ HEDEFİ
Özdemir Bayraktar, memleketi Trabzon’un karakteristik özellikleri taşıyan vatan aşığı bir insandı. Bu yatırımlarda bu kadim topraklardan, daha bir çok Özdemir Bayraktarlar çıkacağının nişanesidir inşallah. Bu şehrin icat edeni çoktur. 
Türkiye’deki tüm bilim merkezleri gibi bilimi ve teknoloji üreten bireyler yetiştirmesini hedefliyoruz. Bu merkezimizde genç zihinler bilimle tanışma fırsatı sağlanacak. 
Burası daha 1 aydır faaliyette. Çok ilgi gördü. 6 bin civarında öğrencimiz buradan saysalardı. 1 yıl içinde sayı 50 bini aşacak” dedi.

VALİ YILDIRIM VE MİLLETVEKİLLERİNDEN TEŞEKKÜR
Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, TBMM Bayındırlık İmar, Ulaştırma, ve Turizm Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Mustafa Şen de yağmur nedeniyle yaptıkları kısa konuşmada, Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi’nin şehre kazandırılmasından mutluluk duyduklarını belirterek, emeği geçen herkese teşekkür ettiler.
 a76a240c-988c-4eae-8e4b-97301139bca9
BAYRAKTAR: MANEVİ DEĞERİ ÇOK BÜYÜK
Alkışlar arasında sahneye çıkan, gençlerin rol modeli, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar ise baba toprağı Trabzon’da bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek,  “Özdemir Bayraktar, hayatını ülkemizin tam bağımsız yarınları için, milli SİHA’larımıza ve 20 yıla varan mücadelemizin sembolü olan milli teknoloji hamlemize vakfetti. Bizler için mücadelemizin merkezi olan fabrikada yaşadı, son nefesine kadar sancağı bırakmadı. Bayraktar SİHA’ları geliştirdiğimiz yerden ayrılmadı. Hayatını vakfettiği Karadeniz’in engin ve hırçın suları gibi kendini yırtarcasına verdiği mücadelenin tohumları bugün yeşeriyor. Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi’nin bizler için manevi değeri çok büyük. Milli Teknoloji hamlesi serüvenimizde 2022’de büyük bir coşkuyla düzenlediğimiz Teknofest Karadeniz’den yeşeren kalıcı bir eser. Trabzon Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi, kadim medeniyetimizin, merhamet, adalet ve iyilik değerlerinden aldığı ilhamla Karadeniz’in o coşkulu cesur ruhuyla insanlığa medeniyetimize, milletimize değer katacak. Bu merkez, insanlığı, karanlıktan aydınlığa çıkaracak bilim insanları ve teknolojilerin yetişmesine katkıda bulunacak. Bu vesileyle Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi’nin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

IMG_0446
 
KACIR: TRABZON’A HAYIRLI OLSUN
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ise, “Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi’nin açılış töreni vesilesiyle, izlerle bir arada bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Her şeyden önce; bu toprakların bağrından çıkıp, millete hizmet yolunda bir ömür vakfetmiş kıymetli büyüğümüz Özdemir Bayraktar’ı rahmetle anıyorum. Kendisi; ülkemizin kritik teknolojilerde ‘Tam Bağımsızlık’ idealine ulaşmasında öncü bir mühendis ve sanayici olarak, büyük bir görev ve sorumluluk yüklenmiştir. Yapılamaz denileni başarmış, gençlerimize, girişimcilerimize vazgeçmemeyi, hayallerinin peşinden koşmayı, bir fikrin bir milletin kaderini değiştirebileceğini göstermiştir. Ardında ise ondan aldığı bayrağı daha ileriye taşıyan bir nesil; ideallerine, hayallerine koşacak milyonlarca genç bırakmıştır. Bugün ‘Milli Teknoloji Hamlesi’ vizyonundan bahsediyorsak, kıymetli büyüğümüz merhum Özdemir Bayraktar Amca’ya çok şey borçluyuz. Sözlerime son verirken, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanıma, bilim merkezimizin kuruluşuna eşsiz destekler sağlayan T3 Vakfı’na ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, merhum Özdemir Bayraktar’ın adını yaşatacak bilim merkezimizin, Trabzon’umuza ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Genç Raylı Sistem İçin Çok Hızlı Başladı Başkan Genç Raylı Sistem İçin Çok Hızlı Başladı

b6ea7994-cd11-45ff-898c-f560e533ae5e
 
AÇILIŞ KURDELESİ KESTİLER
Konuşmaların ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve davetliler hep birlikte açılış kurdelesi kestiler. Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi’ni gezen davetliler, Başkan Zorluoğlu’na beğenilerini dile getirerek teşekkür ettiler. Selçuk Bayraktar ve Başkan Zorluoğlu, bilim merkezinin açılışına katılan ve atölyeleri ziyaret eden öğrencilerle tek tek ilgilendiler. Öte yandan Selçuk Bayraktar’a hemşehrileri de açılış boyunca yoğun ilgi gösterdi.

423e954b-8d64-4f81-ae23-d4958f23aea15e0e3fb3-507b-40b0-919a-5952be244373c0d2b4b5-d915-4566-827e-f68bfc5da7514da5824b-224e-4cc9-814a-406c6cce4db2a839e162-c140-4b28-8daf-6adc8c1da1ef

IMG_0443IMG_0442

IMG_0424

Editör: Haber Merkezi