Trabzon'da Filistin ve Şehitlerimiz için miting düzenlendi
 

Trabzon’da Filistin’e destek platformu tarafından şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş düzenlendi.

Ortahisar Belediyesinin önünde başlayan yürüyüş Meydan Parkı’nda sona erecek. 

Yürüyüşe Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Trabzon Milletvekilleri Mustafa Şen, Yılmaz Büyükaydın, Vehbi Koç, Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon eski milletvekili Ahmet Kaya’nın yanı sıra çok sayıda sendika temsilcisi ve vatandaş katıldı

Soykırımın lanetlendiği yürüyüşte "Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları atıldı.

‘Trabzon’dan Dünyaya Turizm Zirvesi’ ana temalı Türkiye İstişare Toplantısı devam ediyor ‘Trabzon’dan Dünyaya Turizm Zirvesi’ ana temalı Türkiye İstişare Toplantısı devam ediyor

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, özetle şu ifadeleri kullandı: 
Uluslararası sözleşmeler bu sözleşmelere imza attığın ifade eden devletler sessiz kalmaya devam ediyor. 

Türkiye olarak başından bu yana sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde oradaki insanlık suçunun önlenmesi, çocuk katliamının durması noktasında mücadelemizi sürdürdük sürdürmeye devam ediyoruz. 

“Dünya 5’ten büyüktür, daha adil dünya mümkündür” derken işte bugünlere işaret ediyor. 
Bu sorunun özümü, bir asırdan bu yana Filistin topraklarını işgal eden, İsrailli saldırganları durdurmanın yolu ve çaresi orada bağımsız bir Filistin devleti kurulmasından geçiyor.

Bağımsız Filistin devleti kuruluncaya kadar bu mücadelemizi devam edeceğiz. 

Türkiye olarak mazlumların, yanında olmaya davet edeceğiz. 

IMG_5129

TERÖRÜN KÖKÜNÜ KAZIYINCAYA KADAR BU MÜCADELEDE DURMAK YOK

PKK terör örgütünü lanetliyorum. Terörle mücadelemizden asla taviz vermeyeceğiz. Milletimize başsağlığı diliyorum. Terörün kökünüzü kazıyınca kadar bu mücadeleden durmak yok. Türkiye’yi huzurlu bir gelecek için çalışmaya devam edeceğiz.

IMG_5237-1

GAZZELİ GENÇ GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI
 

Yürüyüşün ardından yapılan mitingde Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un ardından Hak-İş İl Başkanı Engin Erbaşaran kısa bir konuşma yaptı. 
Erbaşaran’ın ardından ise Gazzeli bir genç konuştu. Gazzeli genç, konuşurken Filistin’de yaşadıkların anlattığı sırada gözyaşlarına hakim olamadı.

Filistin Büyükelçisi Faed Mustafa ise, özetle şu ifadeleri kullandı: 

“Bu şehirin kahramanlarına selam olsun. 
Sizin yüzünüzdeki öfkeyi ve gözlerinizden hüzün bizim için çok kıymetli. Bizim yanımızda olduğunuz için, sizi değerlendirmek adına bir kelime bulamıyorum. 
Filistin’den, Gazze’den, bütün şehir ve köylerinden sizlere selam olsun. 
Size Kudüs’ten selam olsun. Size söz veriyoruz, en yakında birlikte hep beraber namaz kılacağız inşallah. İnsanlıkla birlikte zafer kutlaması yapacağız”

IMG_5241-2

PKK TRABZON’A DİL UZATTI

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Aslan,  özetle şu ifadeleri kullandı: 
Trabzon bizim için önemli ve anlamlı misyonu teşkil ediyor. Maalesef geçtiğimiz günlerde ABD’nin piyonu PKK evlatlarımıza saldırdı. Onlara karşı tepkimizi en şiddetli şekilde ortaya koyduk. Ama Kandil’in çocukları, Trabzon’a, Tekirdağ'da laf attılar. Onlara haddinizi bildirecek misiniz? Siz bizi tanımıyorsunuz. Ey PKK’nın sesi, Kandil’in çocukları. Biz tanıttık kendimizi. 15 yaşındaki Eren ile tanıttık. 
Ateş düştüğü yeri yakıyor. Evlatlarımızı 20 - 23 yaşında tabutlarda toprağa veriyoruz. Bu topraklar pahalı topraklar. Bu toprakların bedellerini asırlarca ödedik, ödemeye devam ediyoruz. Onun için evlatlarımıza bir kez daha rahmet diliyoruz. 
IMG_5164

YAZIKLAR OLSUN FİLİSTİN’DE AKAN KANI GÖRMEYENLERE

Mazlum ve mağdur Filistin halkı ile dayanışmak için buradayız. 
Biz ülkemizin bölgemizin, bütün mağdur ve mazlumlarının yanında olduğumuz gibi Filistinli kardeşlerimiz için de onlarla beraber olmak zorundayız. Tarih bize bunu gösteriyor.
Gazze’de, Batı – Şeria’da, Kudüs’te sadece Filistinli kardeşlerimiz ölmüyor, bütün insanlık ölüyor. Yazıklar olsun, Filistin’de akan kana sunanlara. Yazıklar olsun Filistin’den yükselen feryatları duymayanlara. Yazıklar olsun oluk oluk kan akarken, kanları görmeyenlere…. 
Siyonist devlet İsrail’in Filistin’de yaptıkları bir savaş suçudur. Netanyahu, yargılanıp idam edilmeli. 
Biz sadece konuşmuyoruz, sadece meydanlarda nutuk atmıyoruz, sadece göz yaşı dökmüyoruz. Uluslararası sendikal hareketi, her yönüyle yönünü Kudüs’e Gazze’ye yönelttik. Bütün teşkilatlarımızla büyük bir yardım kampanyası başlattık. 
Daha fazlasını yapmalıyız. İnsalığın gözü önünde katliamlar devam ediyor.

IMG_5169-1

Miting Trabzon İl Müftü vekilinin okuduğu duanın ardından Türk ve Filistin bayrağını simgeleyen balonların bırakılması ile miting sona erdi.

IMG_5192-1IMG_5204-1IMG_5120IMG_5129IMG_5133IMG_5138IMG_5196-1

Editör: Haber Merkezi