14.868,58 metrekare alana inşa edilecek olan yeni Adalet Sarayı Binası Akçaabat için son teknoloji ile donatıldı.

Trabzon’da “Orman Benim”Kampanyası Tanıtıldı Trabzon’da “Orman Benim”Kampanyası Tanıtıldı

IMG_5230
Darıca bölgesinde bulunan Akçaabat cezaevi bölgesinde inşa edilen yeni adliye binası 3 Bodrum + Zemin + 4 Normal ve Çatı Arası kat olmak üzere toplamda 9 kattan oluşuyor.

IMG_5232

Gerçekleşen törene Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un yanı sıra Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon Milletvekilleri Mustafa Şen Yılmaz Büyükaydın, Vehbi Koç, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim'in  yanı sıra çok sayıda bürokrat katılım gösterdi. 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 'Bugün Adalet Sarayımızın açılışı nedeniyle beraberiz. Yargı çalışanlarımıza hakim ve avukatlarımıza hayırlı olmasını diliyorun. Trabzonumuz Karadenizin lider şehirlerinden birisidir. Trabzonsporumuz, Trabzonlumuz her zaman gururumuz oldular. Trabzon her zaman Cumhurbaşkanımız Erdoğan'a her daim destek oldu. %70 oranında güçlü bir destek sağladınız. Her seçimde burada milli iradenin yanında Türkiye Yüzyılına omuz vererek hep destek oldunuz. Trabzonlu hemşerilerimize şükran borçluyuz. Ne yapsak azdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın selamını getirdim. Geçen hafta yüreğimizi yakan hain saldırıda şehit verdik. buradan kahramanlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimize ve ailelerine baş sağlığı diliyorum. Onların kahraman arkadaşları mücadeleye devam ediyorlar. Kararlılığımızdan hiçbir zaman taviz vermeyeceğiz. Maşalarıyla da mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz. Terörün tüm unsurlarıyla mücadelemiz devam edecek.

Filistin'deki insanlık suçu maalesef işlenmeye devam ediyor. Uluslararası kuruluşlar etkisiz kalmaya devam ediyor. Oradaki mazlum insanlar küçük alanlara sıkıştırılarak katliama maruz bıraktılar. Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Dünyada adaleti savunmaya devam edeceğiz. 20 binden fazla Filistinli şehit oldular. 8 binden fazla çocuk insanlığın gözü önünde katledildi. O katliama destek verdiler. Bebekler küvözlerdekatledilirken gemileri yola çıkardılar. BM Güvenlik Konseyi etkisiz kaldı. ABD'nin vetosu ile ateşkes önerileri kabul edilmedi. BM Genel Kurulu'nda 120 ülke ateşkes olsun dedi 14 ülke maalesef hayır dedi. O 14 ülke dünya tarihine kara bir leke olarak geçerek. Biz Türkiye olarak mazlumuzu hakkaniyeti savunmaya devam edeceğiz. Şehit edilen kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. 
 

IMG_5231-1

Yatırım programına almak yetmiyor. Milletvekillerimiz bu işi yoğun bir şekilde takip ettiler. Trabzonumuzun Akçaabatımızın önemli problemi var. İhalenin hızlanmasını söyledikleri andan itibaren süreci takip ettik. İhale sürecini tamamladık ve bugün temel atma işlemine geçtik. Burada yargı hizmetlerimizin adil bir şekilde daha güzel bir şekilde hizmet vermelerini sağlamalarının gayretinde olacağız. Adalet haklıya hakkı olanı vermektir. Adaletin tam anlamıyla tesis edildiği yerde insan güçlüdür. En yegane yolu da hukuk devleti olmaktır. Bağımsız ve tarafsız yargı da hukuk devletinin olmazsa olmaz şartıdır. Çok önemli adımlar attık ve atmaya devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın en adil şekilde yararlanabilmesi için çok önemli çalışmalar yaptık. Hakim ve Savcılarımızın kürsüde uygulayacağı mevzuatı yeniledik. Temel kanunların tamamını yeniledik. Artık çağın ihtiyacına cevap veren en yeni mevzuata sahip ülke Türkiye. Fiziki mekanlarda önemli, son yıllarda yeniledik. Çok sayıda ilimize Adalet Sarayı kazandırmaya devam ediyoruz. 2000 yılında 2023 yılına mektuplar diye proje vardı. Herkes mektuplar yazmıştı. Bazıları eşine yazdı bazıları torunlarına bakanlıklara valiliklere oldu. Adalet Bakanlığı'na yazılanlar da vardır. Şimdi gönderilmeye başlandı. Açıyoruz mektupları 21 yıl 22 yıl öncesini hatırlıyoruz. Anadolu'nun bir ilçesinde göreve başlayan bir hakim dönemin adalet Bakanına diye mektup yazmış.

Trabzon'da Filistin ve Şehitlerimiz için miting düzenlendi
Trabzon'da Filistin ve Şehitlerimiz için miting düzenlendi
Ben yeni göreve başladım, küçük bir ilçedeyiz. Belediye Binasının 2. katından yazıyorum. Bu mektubu siz açtığınızda ben hayatta olur muyum bilemem diyor. Araştırdık şu an görevde. Belediyenin 2. katıdan adliyede sobalı bir odadayım. Telefon ve bilgisayarım yok diyor. İlçede bir tane fırın var öğleden sonra ekmek bulamazsınız diyor. Krizden insanlar kurtulmaya çalışıyor, şehre bir minibüs var kaçırdığımızda gitmekte zorluk çekiyoruz. Gençlere güveniyoruz 2023'de bundan daha iyi olacaktır, sobalı telefonsuz bilgisayarsız adliyelerden kurtulduğumuz günler oluyor diyor. Aradan geçen yıllarda nereden nereye geldiğimiz ortada. Milletimize teşekkür ediyoruz. Reform sayılacak işler yaptık. Anayasamızda reform sayılan sessiz devrim sayılan değişikliklere imza attık. 21 yıl içerisinde birçok maddeyi anayasa ekledik. Yargı birliğinin sağlanması adına adımlar atıldı. Anayasamızda sıkıyönetim maddesi vardı. Darbeciler yargılanmaz diye madde vardı ve yargılanmalarını sağladık. Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemiyle cumhuriyetimizi güçlendirdik. Birileri zayıflatıldığından bahsediyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi halkın doğrudan belirlediği yasamayı belirlediği bir sisteme geçti. En büyük yönetim reformuydu. Anayasamızdaki vesayetçi ruhu azalttık. Yargı kurumları arasında yorum farklarının farklı sorunlara yol açtığını yaşıyoruz. Bu sorunları aşabilmemiz, darbeciler tarafından yazılmış anayasayadan insan onurunu koruyan bir anayasayı sağlamamız lazım.

Demokratik anayasası olan fiziki mekanları yenilenmiş bugün de adımı atıyoruz. İnsan unsuru en önemlisi bu hakim savcılarımızın güçlendirilmesiyle ilgili başlattığımız çalışmalar var. Hukuk Fakültelerindeki eğitimin daha kaliteli hale getirilmesi konusunda YÖK ile hareket halindeyiz. 2024'de yasamız geçti Artık avukatlık ve hakimlik için sınavları geçmek gerekiyor. Adaylığı da kaldırıyoruz. 3 yıl süren Hakim ve Savcı Yardımcılığı'na geçiyoruz. Akademide eğitim görüp ara sınavı geçecekler. Kürsüye çıkmadan önce tüm aşamaları tanımış görmüş daha donanımlı olarak Adaletin hizmetinde olacaklar. Kürsüye çıktıktan da sonra desteklemeye devam edeceğiz. HSK'nın teftiş mekanizmasını güçlendirip tedbiri alma gayretinde olacağız. Teknolojinin bütün imkanlarını yargının hizmetine vermeye devam edeceğiz. Önemli projelerimiz var süreç içinde hayata geçirmenin gayreti içinde olacağız.

ADALET BAKANI'NDAN 3 İLÇEYE MÜJDE

15 Adliye Sarayımız depremde kullanılmaz hale geldi. Tüm ihale süreçlerini tamamladık ve temel atma aşamalarına getirdik. Deprem bölgesini yeniden inşa ediyoruz. Diğer illerimizdeki yatırım programlarımızı unutmuyoruz. Bugün Akçaabat'ta işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz. Akçaabat daha fazla hizmete verecek mekana kavuşuyoruz. 2013 yılında merkez binamızı tamamlamıştık. 2011'de Adli Tıp Grup binamız tamamlanmıştı. 2014'de Adliye binamızı restore etmiştik. Yeni yatırımları planladık.  4 bin 215 m2 yüzölçümlü arsamız üzerine inşa edilecek deniz manzaramız da var. Vakfıkebir'de adalet binamızın 9 Ocak’ta proje ihalesi gerçekleştireceğiz. Araklı adalet binamızın yapım ihalesini gerçekleştiriyoruz. Of ilçemizde yeni bir adalet binamızı yapacağız. Proje çalışmalarına başladık. Sonrasında yatırım programına ekleyerek işlemlerimize devam edeceğiz. 

Ağır ceza mahkemesinin kurulması ile ilgili talep var bununla ilgili görüşmeler devam ediyor. Bütün bu hizmetlerin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bir asrın son gününde bu temeli sizlerle atıyoruz. Kesintisiz bir şekilde milletimizin refahını arttırmanın gayretinde olacağız. Türkiye yüzyılının hayırlı olmasını diliyorum.

Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik: Adalet Bakanlığımız tarafından son yıllarda çok sayıda sarayımız hizmete açılmıştır. Teknolojik donatımlarla dizayn edilmiş bu yerlerle vatandaşlar ve avukatlarımıza daha etkili adalet hizmeti sunulmuştur. Çok modern biz adliye sarayına kavuşacaktır. Son yaşamış olduğumuz depremde şunu çok iyi gördük ki, Türkiye'deki binalarımızın çok sağlam bir şekilde yapılması hayati önem taşımaktadır. Büyük depremi Maraş'ta yaşamış birisi olarak kamu binalarımız hizmetlerini yürütmüş adeta barınma merkezi gibi hizmet vermiştir. Bakanlığımızın da desteğiyle hem adli hizmetlere ilişkin hizmet yürütülmüş çalışanlarımıza barınma ısınma ve hizmet verilmiştir. Sağlam bir şekilde inşasını sağlayan değerli çalışanlara şükranlarımızı sunuyorum. Adliye Sarayı projesinde katkısı bulunanlara teşekkür ediyorum. Kısa zamanda inşaatı tamamlanacak ve faaliyete başlayacak adliyemizin ilimize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. 

detail-photo-fancybox-3

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim: İlçemizde bir çok hizmete imza attık, ilçemizin geleceğini turizm olarak görüyoruz. Spordan eğitime kadar çocuklarımızın ve gençlerimize katkı sağlayacak projeleri yapıyoruz. Yatırımlarımızın bir çoğunun inşaatı devam ederken diğerlerinde de çalışmalar devam etmektedir. Adalet Sarayı'nı ilçemize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Şen ile beraber yanınıza geldiğimizde binanın yapılması gerektiği hassasiyetini bilen birisi olarak sizlere minnettar olduğumu belirtmek isterim. Akçaabat'mıza değer katacak hizmetleri yapmaya gayret ettik. Yaptığımız her işte bize destek veren Cumhurbaşkanımız Erdoğan olmak üzere Bakanlarımıza milletvekillerimize belediye başkanlarımıza hayırsever iş insanlarımıza şükranlarımı sunuyorum.  

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu: Akçaabat Adalet Sarayı şimiden şehrimize hayırlı olsun. 1990'lı yılların başında mülki idare mesleğine başladım. O zamanların adalet sarayı demeyeceğim o zamanın adliyelerini çok iyi biliyor ve hatırlıyoruz. Hükümet Konağı yok eski binaların birinde ya da hükümet konaklarının zemin katlarında binalar vardı. Orada adalet dağıtmaya çalışıyordular. Son 20-25 yıl içerisinde adliyelerden adalet saraylarına dönüşümleri yaşadık. Adalet fonksiyonuna yakışır binaları hep birlikte görüyor ve mutluluk duyuyoruz. Cumhurbaşkanımıza bu konuya verdiği ehemmiyet nedeniyle teşekkür ediyorum. Devleti tek bir fonksiyonu ile tarif edin desek 'adalet' denecektir. Ülkemizin gelişmesi kalkınması ve ilerlemesi için önemli bir zemin adeta bir lokomotif. Kendilerine yakışır ortamda hizmet vermeleri büyük önem arz ediyor. Bu önemli eser çabaların gayretlerin sonucu buralara kadar geldi. Bugün törene teşrif eden Adalet Bakanımıza gayretleri adına teşekkürlerimi arz ediyorum. Bu güzel eser Akçaabatımıza çok yakışacak.

Trabzon Milletvekili Vehbi Koç: Devletin büyüklüğü memuruyla işçisiyle olduğu gibi kamu binaların estetiği ve kolaylığıyla ölçülebilir. Kamu binası devletin aynası gibidir. AK Parti olarak geldiğimiz günden itibaren ortaya koyduklarımız sessiz devrim gibi ifade edilirken kamuoyuna da yansımıştır. Bu binalar Türkiye yüzyılının binaları olacak. Binalar içini dolduran insanlarla hukuk adalet sistemi de işleyen anayasa ile anlam kazanır. Yeni ve sivil bir anayasanın hazırlanması Türkiye Yüzyılının en önemli adımı olacaktır. Bu temelini attığımız anayasa sivil anayasa ile daha fazla anlam bulacaktır. 1982 Anayasası üzerindeki darbe lekesi silinemiyor. Artık bu çelişkiye son vermemiz gerekiyor. Cumhurbaşkanımızın yol arkadaşı olarak haykırıyorum Türkiye'nin sivil ve demokratik anayasasını yapmak 100. yıla yakışır. El ele vererek buluşturalım. Türkiye Yüzyılını sivil ve demokratik bir anayasa ile buluşturalım. Temelini attığımız binanın hayırlı olmasını diliyorum.

Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın: Adalet kavramı huzurun ve güvenin simgesidir. Bu saray hukukun üstünlüğüne katkı sağlayacaktır. Yargının tarafsızlığı ve hukukun evrenselliğini temel edinecektir. En etkin şekilde yerine getirebilmek için mesleki bilgi ve birikimin yanında mekanlarda önemi bulunmaktadır. Bakanımıza içtenlikle teşekkür ediyorum. Hükümetlerimiz döneminde yargının önemine yakışan son teknoloji ile dizayn edilecek Akçaabat Adalet Sarayı'nın hayırlı olmasını diliyorum. Bu sarayın huzur ve adalete hizmet etmesini diliyorum. 

Trabzon Milletvekili AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen: 'İşler daha kolay olsun diye uğraşıyoruz, bazen sorunlar olabiliyor. İhaleler tekrarlanıyor. Bazen gecikmeler olabiliyor bunun için özür diliyoruz. El işi gibi takip eden önceki dönem ilçe başkanımız Altıntepe'ye ve mevcut başkanımız Osman Nuri Ekim'e teşekkür ediyorum. Onlar bu gecikmeyi yüreklerinde bir sızı olarak hissettiler. Ne zaman sokağa çıksalar Akçaabatlılar 'nerede bizim Adalet Sarayımız' diye sitem ettiler. Bugün bu sıkıntıyı bitiriyoruz.

Vakfıkebir Aralık ve Of Adliyemiz olacak. burada bitirmiyoruz. Önümüzdeki bir kaç ay içerisinde proje ihaleleri yapılmış olacak. Onların da temel atma törenlerine davet edeceğiz.  Umuyorum ki burada vicdanlı bir şekilde adalet dağıtılır, bütün Türkiye için temennimizdir. Daha adil bir Türkiye için dile getiriyoruz. Son 20 yılda Türkiye'nin adaletin gerçekleşmesi için nereden nereye geldiğini dinleyip göreceğiz.

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım: Bir işten en iyi sonucu almak için kaliteli araçlara ihtiyaç duyulduğunu eskilerimiz ifade etmektedir. Bir süre öncesine kadar ülkemizde hükümet konakları sınırlı sayıdaydı. Son zamanlarda inşaa edilen binalarla adli personellerimiz daha kaliteli hizmet sunma imkanına sahip oluyor. Adalet Sarayı yapılan il ve ilçede o yörenin tarihine mirasına uygun olmasına özen gösterildiğine müsade ediyoruz. Tarihi mimariye uygun orta mahalle esintileri taşıyan Adliye Sarayımızın temelini atacağız. 15 bin metre kare alanda inşaa edilen Adliye Sarayı'nın adalete kaktı sağlayacağına inanıyorum. Bakanımıza milletvekillerimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Editör: Ömer Altıntaş