ARIZALARA NOKTA ATIŞI MÜDAHALE

TİSKİ’nin elinde bu projeyle birlikte harita olmuş olacak. Bu yaptığımız çalışmalarla en ince ayrıntısına kadar nereden ne geçiyor bileceğimiz için arızaların nerde olduğunu elektronik olarak tespit edeceğiz. Müdahalemiz oraya olacak. Nokta atışı yapılacak. Deneme yanılma işi de bu proje ile ortadan kalkmış olacak.  Ana akslar uzun süre bu şekilde kazma gibi bir şey olmaz. 

TRABZON’A İLERİ BİYOLOJİK ARITMA TESİSİ

Şu anda bizim kanalizasyonlarımız, derin deniz deşarjı ile Karadeniz’e veriliyor. Bu arzu edilen arıtma yöntemi değil. Eskiden kalmış yöntem. Şimdi ileri biyolojik arıtma tesisi denilen, kanalizasyonun geldiği arıtılıp ondan sonra denize zararsız şekilde verildiği metoda Trabzon’un geçmesi lazım. Bizim de hedefimiz bundan sonra ki yıllarda böyle ileri biyolojik arıtma tesisi kazandırmak. Katı atık ile ilgili bunu başlattık. Bizden önce ihalesi yapıldı. Araklı’da çok büyüktü tesis yapıldı. Şimdi çöpler Taşönü’ne gidiyor. Orada büyük tesis kuruldu. 50 milyon dolarlık yatırım. Yap işlet devret modeliyle verildi. YAkma yöntemiyle, çok daha az geride atık bırakarak böyle bir sisteme geçti Trabzon...  KANUNİ HASTANESİNİN ÖNÜNE PREFABRİK BİNA Kanuni Hastanesinin önünde çadır vardı. Kış olunca hava soğudu. Sağlık Müdürümüz bizden böyle bir yardım talep etti. Bizde oraya prefabrik ilave yapı yaptık. Aktif olarak çalışmaya başlıyor. 

YAZIN SU SORUNU YAŞANACAK MI?

Galyan bölgesindeki barajımızda su seviyesi öyle alarm vermiyor. Ama riskli olarak gördüğüm yerler barajdan değilde derelerden ve diğer su alma yapılarından beslenen yerler. Yüksek kotlar ve kırsal. Geçen sene Karakaya Bölgesinde ciddi sorun yaşadık. Oraya yatırım yapıyoruz daha fazla su vermek için. Dolayasıyla o bölgeyi çözüyoruz ancak başka yerlerde yine kuraklıktan kaynaklı sorunlar olabilir. 

GÜLCEMAL’DE KOKU SORUNU

Gülcemal’de kanalları yapıyoruz. O bölgeye 10 - 11 tane dere bağlanmış. Moloz’da Beşirli’de kadar.. Onlar zamanla kanalizasyon deresine dönüşmüş. Yukarı doğru herkes kafasına göre kanalizasyon bağlantısını dereye yapmış. Dolayasıyla bu dereler kanalizasyon deresi olmuş. Halbuki yağmur suyu getirmesi, her hangi bir kanalizasyon taşımaması gerekir. Bu kanalizasyonları bulup onları ayırıyoruz sisteme bağlıyoruz. Derelerde Kanalizasyon kesintileri azalıyor. O derelerin ağızlarını kanala alıyoruz, dolgunun diğer tarafına taşıyıp denizle buluşturuyoruz. Nisan’dan sonra bir daha asla koku olmayacak. Derelerin kendilerini dolgunun öteki tarafına atıyoruz.Dolayasıyla orada su birikintisi olmayacağı için her hangi bir koku olmayacak. 15 Milyon TL’ye mal oldu. 

GÜLCEMAL’DE NELER OLACAK?

Orayla ilgili çalıştay yaptık. Şimdi bizim büyük proje firmamız çalışıyor. Dünyadaki örneklerini Avrupa’da ki örneklerini inceliyorlar. Orada neler olacak? Bir kere orada mutlaka bir büyük eğlence merkezi olacak. Büyük Lunapark, Mega Luna Park olacak.. Yerli yabancı insanları vakit geçireceği büyük alan olacak. Yine orada yeme içme mekanları olacak. Su ile gösteriler olacak. Yürüyüş, spor yapma imkanları olacak. Şu an geldiğimiz nokta son. Dolğuyu daha fazla doğuya doğru getirmeyeceğiz. Bir bölümü plaj olacak.Hiperaktif oyun alanları, olacak. Faroz’a kadar bütün bu alanı yeniden düzenliyoruz. Orası Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilecek, bunu hep söylüyorum kimse heveslenmesin.. Vatandaş istediği gibi gidecek, oturacak.. Mart gibi inşaata başlarız. 2022’nin Bahar’ında hizmete açarız.  MİT BİNASINI YIKILDI MİT binasını yıktık. Orayı geçici olarak olarak kullanılacak. 

YALINCA PLAJI

Ramada’nın arkasındaki alanda Yalıncak Plajını tamamen uzatıyoruz. Sadece plaj değil sahil düzenleme alanı olacak. Biraz dirençle karşılaştık. Bu plajı da biz işleteceğiz.