Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğrenci Kolektifi üyesi Metehan Tuna Göre'nin önceki gün bir grup öğrenci tarafından darp edilerek dövülmesi olayının ardından arkadaşları Fatih Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yaparak protesto etti.

Hastane önünde toplanan bir grup Öğrenci Kolektifi üyeleri, Göre için basın açıklaması yaptılar. Darp edilen öğrencinin anne ve babası da KTÜ Öğrenci Kolektifi tarafından düzenlenen basın açıklamasına katıldı. Baba Emin Göre, oğlunun darp eden saldırganların fotoğraflarını yırtarak, tepki gösterdi.

KTÜ Öğrenci Kolektifi adına basın açıklamasını okuyan Anıl Zengin, “Mete’nin bugün yoğun bakımda olmasının sebebi hem KTÜ Öğrenci Derneği’nde yuvalanan faşist çetesidir, hem de daha önceki uyarılarımızı önemsemeyen ve gerekli önlemleri anlamayan KTÜ yönetimi ve Trabzon Emniyet Müdürlüğü’dür. Sizlerin de elinize kan bulaşmıştır. Bütün uyarılarımıza rağmen bu saldırıları önlemek için tek adım atmadınız, şimdi suçluların cezalandırılması için elinizden geleni yapmak zorundasınız” dedi.

Oğlunun suçsuz olduğunu belirten baba Emin Göre ise saldırganların dışarıda gezdiğini ifade ederek, “Benim çocuğum burada yatıyor. Ona bunları yapanlar dışarıda geziyor. Benim oğlum hiç kimseye bir şey yapmadı. Adalet bu mu?. Bunların cezalandırılmasını istiyorum. Adalet bunun hesabını sormazsa ben soracağım” diye konuştu.

Öte yandan, Trabzon Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Fotofilm ekiplerine basın açıklamasında görüntü çektirmek istemeyen kolektif üyeleri, Göre’yi darp eden saldırganların fotoğraflarını kameranın önüne koydular.

KTÜ Öğrenci Kolektifi üyesi öğrenciler, açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.