TTSO Meclis Üyesi Sayım Adanur''Trabzon Limanı Turizmin Hizmetine Sunulmalı''

TTSO Meclis Üyelerinden Mimar Sayım Adanur ''Trabzon Limanının şehir dışına taşınması yerine Turizm limanı olarak hizmet vermesi gerektiğini söyledi. Adanur'un komiteye sunduğu rapor aynen şöyle: 

MİMAR SAYIM ADANUR ; 
4 bin yıllık şehrimiz olan Trabzon’un gelecek Vizyonu çerçevesinde özellikle turizm ve ticarete odaklanmalıdır.
Önümüzdeki dönemde ticaret ve sanayi odası olarak uğraşmamız gereken en önemli konulardan biri limanın yeniden ele alınmasıdır. Özellikle demi yolu projesinin hayata geçmesinden sonra, Trabzon Limanı mevcut kapasitesinin liman gerisi ticaret ve serbest bölgelerin depolama sahalarının, aktarma alanlarının yetersizliği yüzünden büyük ölçekli hangar tipli binalar yapmak zorunda kalıyorlar. Bu durum tarihi geçmişi olan şehrimizin çarpık yapılaşmasına sebebiyet vermektedir.
Ticari limanın demir yolunun da gelmesiyle şehir dışına ve daha geniş alana gitme mecburiyeti doğmuştur.

Liman işletmecisinin tüm hak ve imtiyazları korunarak ve gerekirse ilave haklar verilerek mevcut limanın turizm amaçlı değerlendirilmesi ilgili firma talep ederse mevcut firmanın işletmesi dahilinde yeni, kapasitesi daha büyük tüm alan ihtiyaçları planlı bir şekilde düzenlenmiş yeni bir yük limanı projelendirilmeli ve hayata geçirilmelidir.
Bu konuda hızlı davranılmalı ileriki ticaret potansiyelimizi sıkıntıya sokmadan şimdiden harekete geçmeliyiz.
Ticaret ve sanayi odası olarak gerek ilgili firma gerekse kamu kurumları ile bu konu ele alınmalı hem kamunun hem de ilgili firmanın haklarını koruyacak bir çözüme aracılık etmeliyiz.