Van’ın Gevaş ilçesinde 42 yıl önce memur olarak görev yapan Sabahattin Kulaçoğlu, emekli olduktan sonra 22 yıldır yaz boyunca Bahçesaray ilçesinde bostan ekip biçiyor.

Trabzon'da dünyaya gelen Sebahattin Kulaçoğlu (88) isimli şahıs, babasının 1936 yılında o dönem Gevaş ilçesine bağlı Narlı nahiyesine müdür olarak atanması sonucu Van'a geldiler. İlkokulu Çatak, ortaokul ve liseyi Van'da okuyan Kulaçoğlu 1982 yılında Gevaş Kaymakamlığı yazı İşleri Müdürlüğü'ne atandı.

20 yıl boyunca burada çalışan Kulaçoğlu, o dönemlerde nahiye olan ve Gevaş'a bağlı olan Bahçesaray'a görev sırası sürekli gitti. Bahçesaray'ı çok sevdiğini anlatan Kulaçoğlu, "Babamın görevinden dolayı Van'a geldik. Bende okuduktan sonra Gevaş Kaymakamlığı'nda 20 yıl Yazı İşleri Müdürlüğü yaptım. O dönem Bahçesaray Gevaş'a bağlı bir nahiye idi. İşimiz icabı sık sık buraya geldim be burayı çok sevdim. Emekli olduktan sonra 22 yıl boyunca her yaz buraya gelip bostanla uğraşırım. Kışın ise ikamet ettiğim Aydın'a giderim" dedi.

"HALKI ÇOK SEVDİĞİM İÇİN KÜRTÇE ÖĞRENDİM"

Emekli olduktan sonra ailesi ile birlikte Aydın'a yerleşen Kulaçoğlu, mayıs ayının başından itibaren Bahçesaray'ın Vasting bölgesine gelerek derme çatma bir evde yaşıyor. İlk yıllarda bir ceviz ağacının üzerine kurduğu tahta kulübede yaşayan Kulaçoğlu, Bahçesaray'da Robenson Sebahattin olarak tanınıyor. Eşi ve çocuklarını yazın Aydın'da bırakıp gelen Kulaçoğlu, ilerlemiş yaşına rağmen diktiği sebze ve meyveleri yetiştirip gelen misafirlerine ikram ediyor.

Kulaçoğlu, "Emekli olduktan sonra Aydın'a gittim, ama burası hiç aklımdan çıkmadı. 22 yıldır her yaz buraya gelirim. Havalar soğuyana kadar bahçe bostanla uğraşır sebze ekerek günümü geçiririm. Buradaki halkla öyle iç içe oldum ki Kürtçe öğrendim. Artık Kürtçe bilmeyenler ile de rahat anlaşabiliyorum" dedi.

İlçe halkı tarafından da sevilen Kulaçoğlu, sık sık ziyaretlerine gelerek hatırını sorarlar. Kendisini ziyarete gelen Nevzat Ayhan isimli komşusu ile Kürtçe sohbet eden Kulaoğlu, Kürtçeyi'de çok iyi bildiği gözden kaçmadı.