Trabzon Valisi Yavuz Uyardı '' Öyle Lay Lay Lomla Hayat Geçmez''
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com   

Fuarın açılış nedeniyle KTÜ Osman Turan Kongre Merkezinde düzenlenen törene Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Milletvekili Av.Salih Cora, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Abdürrahim Şenocak, TESOB Başkanı Metin Kara, protokol üyeleri, firma temsilcileri ve iş müracaatında bulunacaklar katıldı.
 
Açılış töreninde bir konuşma yapan Trabzon Valisi Yücel Yavuz, “ Daha güçlü olmak, her şeyin daha iyisine sahip olmak, 15 Temmuz’da yaşadığımız badireleri bir daha yaşamamak için, çok çalışıp, yapacağımız tüm işleri hep iyi yapma gayreti içinde olacağız” dedi.
 
Vali Yavuz, fuara katılan işadamlarına ve istihdam talebinde bulanan gençlere de seslenerek, bu fuarda işgücü anlamında var olan potansiyelimizi iş arayan ve iş sahibi olmak isteyenlerle buluşturacağız.Başkalarından medet ummak yerine kendi yeteneklerimizden medet umucağız. Bu tarz çalışmaların önemli olduğunu unutmayın.  Bundan dolayı da fuarın açılmasında emeği geçenler ile işveren ve fuara katılan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Vali Yavuz Üniversite Öğretim Üyeleri Çalışacak daha Çok Çalışacak Öğrencime daha Güzel Eğitim Vermek İçin Çalışacak ,Öğrenci Çalışacak Daha Çok Çalışacak Gelecek İçin Çalışacak ''Yok Öyle Lay Lay Lomla Hayat Geçmez ''  Biz Trabzon Valisi olarak Çok Çalıaşcağız Kentin İnsanına Daha Güzel Hayat Yaşatmak İçin Çalışacağız dedi. 
 
 Milletvekili Av.Salih Cora, TBMM Bütçe Plan Komisyonu üyesi olduğunu belirterek, yeni hazırladıkları teşvik yasasında toplumun her kesimine daha çok istihdam sağlamayı amaçladıklarını söyledi.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu; Fuarın istihdamından şehre katkılarından bahsederek, bu konuda Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü katkıyı veremeye hazırız olduklarını söyledi.
 
İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahim  Şenocak konuşmasında, “ İşsizlik dünyanın sorunu ve dünyada 197 milyon işsiz mevcut. Bakanlık olarak işsizlikle mücadele ediyoruz. İşkur olarak Trabzon’da iş kulübü karacağız” dedi.
 
Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu’da; Fuara iş ve işçi arayanların büyük ölçüde ilgi göstermesi memnuniyet verici bir durum olduğunu ve valimizin ilimizde iş kurmak isteyenlere bürokratik engellerin kaldırılmasında önemli katkılar verdiğini söyleyerek teşekkür etti.
 
İşkur Müdürü Adnan Zengin de, bu tür fuarların faydaları,  işkur olarak yapılan çalışmalar ile işe yerleştirilenler konusunda bilgi verdi.
 
Açılış konuşmalarının ardından işkur katılımıyla en çok istihdama katkı veren işadamlarına plaketleri verildi.
 
Tören stantların gezilmesiyle devam etti.