Ortahisar İlçesinde ki 51 mahallede uygulamaya başlanan ve şehrin geneline yayılacak projeyle birlikte numarataj sisteminde yaşanan sorunlar, adreste bina ve kişi uyumsuzluğu da ortadan kaldırılmış olacak.
Proje kapsamında bugün ilk tabelayı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesinin taş binasına astı.
Başkan Murat Zorluoğlu, “Ortahisar İlçemizde 51 mahalede bu uygulamayı başlatıyoruz. Şu ana kadar belediye olarak kurumlar olarak bizim elimizde adreslerle ilgili bazı sözel bilgiler vardı. Bunları sayısallaştırdık, koordinatları ile uyumlaştırdık. Ve artık elimizde bunlar sayısal olarak da var. Şimdi ilk etapta Ortahisar ilçemizde 51 mahallede, 50 bir tane levha takma işlemi yapıyoruz. Artık adreslerle ilgili kişi uyumsuzluğu, bina uyumsuzluğu gibi uyumsuzluklar ortadan kaldırılmış oluyor. Çok doğru adresler inşallah hep birlikte oluşturmuş oluyoruz. Adrese dayalı kayıt sistemi gibi müessese var. Orada da bazı eksiklikler vardı. Numaratajdan kaynaklanan sorunlar büyük oranda giderilmiş olacak. Vatandaşlarımızın bazı şikayetleri oluyordu, onlarda bu projeyle ortadan kaldırılmış oluyor” dedi.