CHP Meclis Üyesi Turgay Şahin Başkan Murat Zorluoğlu’na soru yöneltti.

Şahin, “Yaptığınız sahra hastanesinden dolayı sizi kutluyorum. CHP belediyeleri yaptığında soruşturma açıldı. Umarım size açılmaz ama açılırsa sizin yanınızdayız. 

Yaklaşık 4-5 yıldır devam eden Nemlioğlu konağı tadilatta ve bir türlü bitemiyor. Ayasofya Müzesinde bir tadilat başlatıldı. Orada yanlış uygulamalar yapıldı. Bunları takip edecek bir müessese olması lazım. Turizm turizm diyoruz Faruk Özak’ın Trabzon’u Davos yapacağız dediği Çakırgöl projesi var ama bunlar gerçekleşmiyor nedenle. 


 

Turkuaz 30 tane zabıta alacak. Size teşekkür ediyoruz bize bunları duyuruyorsunuz en azından kaç kişi alınacak biliyoruz.  Bunlar hangi kritere göre alınacak, kart hamili ile mi alınacak?” dedi.
Zorluoğlu, Şahin’in sorusu üzerine yaptığı açıklamada “30 tane yardımcı zabıta 30 tane de güvenlik görevlisi 10 tanesi kadın olmak üzere ilanını yaptık. Bunu daha önce de aldık ama her hangi bir kart hamili uygulaması yapmadık. Başvuru süresi sona erdi. Bu sabahtan itibaren komisyonumuz şartlara uygun mudur diye incelemeye başladı. Daha sonra mülakata alınacak adaylar. İnşallah Belediyemize nitelikli personel katılır. Zabıtada askerlik şartı ve ön lisans şartı Trabzon’da oturma şartı, 30 yaş şartı koyduk. 

Sahra hastanesi konusu ise hastane değil Sağlık İl Müdürlüğü isteğiyle bir yere yaptık.

Kültür turizm konusunda hassasiyetinize teşekkür ederiz. Trabzon kültür şehri. İnşallah kısa zamanda bir kültür turizm müdürü atanır. Benim de isteğim bu şekilde” ifadelerine yer verdi.