Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, bu yatırımla TİSKİ’nin yıllık enerji maliyetlerinin yarısının karşılanacağına dikkat çekti. 
 

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi 2022 yılının ilk toplantısını bugün yaptı. Yeni yılın ilk toplantısını, Ak Parti Çanakkale Milletvekili Julide İskenderoğlu Ak Parti Trabzon İl Başkanı Dr.Sezgin Mumcu,CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu,İyi Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli ,Hak-İş Hizmet-İş sendikası Trabzon İl Başkanı İsmail Hakkı Kaplan'da izleyenler arasında idi .

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, başkanlığında yapılan toplantıyı AK Parti D. Karadeniz Bölge Koordinatörü ve Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, İYİ Parti Trazon İl Başkanı Azmi Kuvvetli ile MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtrı Tarım ile Genel Sekreter, Daire Başkanları ve İlgili birim müdürleri takip etti. 
Yoklama ile başlayan meclis, ardından Başkan Murat Zorluoğlu’nun geçen ayın faaliyetleri ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirmesiyle devam etti. 


 

 
TİSKİ’NİN ENERJİ MALİYETLERİNİN YARISINI KARŞILIYOR
Başkan Zorluoğlu, “Boztepe Park projesi mevcut ağaçlar korunarak, orada yoğun nüfusa hizmet edecek hale gelecek. Hedefimiz buranın 2022’nin ikinci yarısında hizmete açılması.

Su temin projesi üzerinde çalıştığımız en büyük projelerden birisi.  3’de 1’inden biraz fazlası yapılmış gözüksede yapıldığı yer itibariyle şehir merkezi geçildiğinden biz yarıyı geçtiğimize inanıyoruz. Şu anda çok daha kolay imalatlar yapılıyor. 
Bu yeni hattan su vermeye başladığımız abonelerden yok denecek kadar az şikayet alıyoruz. Yapılan iş doğru yapılmış. Yeni su verdiğimiz hatlardan sorun yaşamıyoruz. Uzun yıllar buralardan sorun yaşamayacağımıza inanıyoruz. 

Esiroğlu, HES Projesi. Bu da özel projemiz. Enerji maliyetleri yüksek. Biz Esiroğlu’nda yaklaşık 37 Milyon TL bedelle bir adet HES gerçekleştirdik. Burada 5 adet ısı pompası, yeni güncellenen tarifeye göre aylık 2 milyon TL, yıllık 24 milyon TL, TİSKİ’nin bu işten geliri olacak. Bu TİSKİ’nin yıllık enerji bedelinin yarısını karşılayacak yüktür. Çevre dostu yatırım olarak TİSKİ Genel Müdürlüğümüz çok önemli başarıya imza atmıştır.