Trabzon'un Köprübaşı İlçesi Yağmurlu Köyü İlkokulu’nda 9 kız çocuğuna yönelik cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan öğretmen Mehmet Ali G., 36.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Öğretmen Mehmet Ali G.’nin köyde kurulan halk mahkemesinde yargılandığı ve suçlu bulunduğu için savcılığa şikayet edildiği ortaya çıktı.

Müdür Odasında Taciz


2006-2010 yılları arasında yaşları 13  ile 15 arasında değişen 9 çocuğa müdür odasında cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 72 yıla kadar hapsi istenilen Mehmet Ali G.,  “Çocuklara baskı yapıp bana iftira attılar. Muhtar ile seçimlerden sonra aramızda sorun çıktı. Beni ve cami imamını köyden sürdüreceğini söyledi. Zaten kızı bana okulda hakaret etti” diye ifade verdi.

5 Öğrenci İçin Ceza Yedi

TRABZON’UN Köprübaşı İlçesi’nde 9 kız çocuğuna yönelik cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan öğretmen Mehmet Ali G., 36.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Öğretmen Mehmet Ali G.’nin köy okulunda kurulan halk mahkemesinde yargılandığı ve suçlu bulunduğu için savcılığa şikayet edildiği ortaya çıktı.

9 ÇOCUĞU TACİZ ETMİŞ

Trabzon’un Köprübaşı İlçesi Yağmurlu Köyü İlköğretim Okulu’nda sözleşmeli öğretmen olarak görev yapan Mehmet Ali G.’nin 2006-2010 yılları arasında yaşları 13 ile 15 arasında değişen 9 çocuğa müdür odasında cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 27 yıldan 72 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Hakkındaki  iddiaları reddeden Mehmet Ali G.,  “Benden şikayetçi olan veliler köyde sevilmez. Çocuklarda arkadaşları ile çok iyi anlaşamaz. Aileler çocuklara baskı kurup bana iftira attılar. Muhtar ile seçimlerden sonra aramızda sorun çıktı. Beni ve cami imamını köyden sürdüreceğini söyledi. Zaten kızı bana okulda hakaret etti” diye kendini savundu.

KÖYDE MAHKEME KURULMUŞ

Öğretmen Mehmet Ali G.’nin köy okulunda kurulan halk mahkemesinde yargılandığı ve suçlu bulunduğu ortaya çıktı. Köy okulunda yapılan toplantıya muhtarın başkanlık yaptığı ve okula çağırılan öğretmenin sorguya alındığı belirlendi. Köy muhtarının daha sonra ailelere dağılması için talimat verdikten sonra savcılığa şikayet edildiği ortaya çıktı.

5 ÖĞRENCİ İÇİN CEZA YEDİ

Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan öğretmen Mehmet Ali G., G.P.U., F.N.K., ve G.U. adlı öğrencilere yönelik cinsel istismar suçundan beraatına karar verdi. Mahkeme, öğretmen Mehmet Ali G.’yi, E.F.U.’ya yönelik eyleminden ötürü 12 yıl 6 ay, E.U.’ya yönelik eylemden ötürü 10 yıl, S.U.,E.K ve M.D.’ye yönelik eylemlerinden ötürü 4 yıl 8’er ay hapis cezasına mahkum etti. Mahkeme ayrıca öğretmeni meslekten men etti.