Trabzon Valiliği önünde toplanan Türk Eğitim-Sen üyeleri şemsiyeleriyle birlikte sloganlar eşliğinden Meydan Parkı’na kadar yürüdü.

Atatürk anıtı önünde basın açıklaması yapan Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen İl Başkanı Coşkun Dilber, 8 bin okul müdürünün adeta idam edildiğini savundu.

Dilber, “Okul müdürlerini idam edenler hakkında suç duyurusunda bulunduk. Valiliklere idari soruşturmalar açılması için dilekçeler verdik. Hatta bu tetikçilerle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı da soruşturma başlatıyor. Bakalım bu soruşturmalardan ne sonuç çıkacak ? Soruşturmalar amacına hizmet edecek mi, yoksa okul müdürlerini idam edenler hiçbir ceza almadan yollarına devam edecek mi? Şayet soruşturmalarda şaibeler tespit edersek soruşturmayı yapanların yakasına yapışacağız” dedi.

Alacakları cevaplar sonucu eylemlerini şekillendireceklerini belirten Dilber, “Milli eğitimde yaşanan sorunlar sadece kadrolaşmayla ilgili değildir. Eğitim çalışanları angarya görevlerle mağdur edilmektedir. Şöyle ki; öğretmenlerin nöbet hizmeti bulunmaktadır. Ancak asıl işi eğitim hizmeti olan öğretmenler, sorumluluğu çok geniş olan nöbet hizmetinin karşılığı olarak ek bir ücret alamamaktadır. Öğretmenlere, eğitim-öğretim ödeneği kapsamında 75+75 TL zam yapılmıştır ancak bu miktar, 666 sayılı KHK ile yapılan iyileştirme uygulaması sonucundaki kayıpları karşılamak için hiç yeterli olmamıştır. Çünkü hatırlanacağı üzere 666 sayılı KHK ile yapılan ve öğretmenlerle akademisyenlerin kapsam dışı bırakıldığı düzenleme ile 430 TL ile bin 400 TL arasında değişen miktarlarda iyileştirmeler yapılmıştı. 2 milyon 600 bin kamu çalışanı bu şekilde mağdur edilirken, hükümet HSYK seçimleri öncesinde adeta rüşvet dağıtır gibi hakim ve savcılara bin 155 TL zam yapılmıştır. Sendikamızın bu eylemi bir uyarı niteliğindedir. Bu ülkeyi yönetenler aklını başına almalıdır. Aksi taktirde bu eylemlerimiz bir son olmayacak, sürekli eylemlilik süreci başlatılacaktır. En kısa sürede taleplerimize cevap bekliyoruz, alacağımız cevap eylemlerimizi de şekillendirecektir. Biz sözümüzü söyledik, duyan duymayan kalmasın” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.