Kuran tilavetiyle başlayan programda daha sonra konuşmalara geçildi.

Memur Sen Trabzon Şube Başkanı Mehmet Kara:  Bu salgını atlatıp bundan önceki dönemlerde olduğu gibi daha samimi toplantıları gerçekleştireceğimizin işaretini salondan anlıyorum. Örgütleri ayakta tutan birlikler vardır. Duygu ve amaç birlikleri. Trabzon’da 15 bine üyemiz var, bu duygu birlikteliğinin sonucu olarak buradalar. Mesailerinden çıkıp toplantımıza katılmışlardır. Amaç birlikteliği Türkiye’nin daha özgür ve rahat hedef ve amaç üzerine bir araya gelmiş bir toplumuz. Trabzon’u inşallah 2022 Mayıs ayına en güçlü şekilde hazırlayacağımızın müjdesini ve taahhüttünü verdiğimizi ispat etmek istiyorum.


AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu: Akif İnan hocamızın zamanında attığı tohumu fidana dönüştüğünü görmek çok güzel. Sendikacılar belli yapıların ekindeydi. Bu mecraya el atılmasıyla birlikte köklü bir çınara dönmesi bizi memnun ediyor. Divan toplantısında aranızda bulunmaktan dolayı memnuniyetimi dile getirmek istiyorum.

Memursen Genel Başkan Ali Yalçın: il Divan toplantımıza teşrif eden misafirlerimize, üyelerimize teşkilatımızın uç beylerine selam olsun. Memur sen ailesi olarak bu zamana kadar uzun bir zaman dilimi geçti. 14 Şubat 2022 de 30. Yılımıza girmiş olacağız. Bariyer ve barikatlara rağmen başlattığımız günlerden bugüne fiili durum oluşturarak yola çıkmalıyız. Önce cesareti ortaya koyup bedel ödeyeceğiz diyip yola çıkan Akif İnan ile yolculuğumuz devam etti.  Bir zemin oluşturup memur sendikacılığına 95’de ruhsat edildi. 2001’de sendika yasasıyla bir yere geldi. Yetmez ama evet diyerek bir yere kadar devam etti. Memurlar demek devlet işi memur eliyle görülür. Arka planda yaşanan korku yasamıza yansıdı. Bir deneyelim dendi. 2009’da yetkili olmasına kadar devam etti. Bir arpa yol alamadı. Bakanlar Kurulu uygun görürse tamam değilse sonra getirirsiniz dendi. Bitirmek Memur Şen’e nasip oldu. Memur Sen amacı ekmek, halk ve özgürlük olan amacıyla rekabet zemininde akademik zemini oluşturdu. Bize yeni bir alan açılmasında önemli bir fırsat geldi. Toplu görüşme yapma hakkı bizim oldu. 2010 referandumunda görüşme yetkisi bizde. Biz anayasa değişikliğini omuzlarken diğerleri Hayır da hayır dendi. Sendikacıların olmazda olmazı haklarını elde eden birim olduk.