KTÜ’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 
Erasmus+ Programı kapsamında düzenlenmesi planlanan etkinlikte; yeni iş birliklerinin sağlanması, ortağımız olan üniversiteler ile yeni anlaşmalar sağlanması, ikili ilişkilerin güçlendirilmesi, Üniversitemizin katılımcılara tanıtılması ve Erasmus+ Programı kapsamında yurt dışından Üniversitemize gelen öğrenci sayısının arttırılması hedeflenmektedir

 Programa katılan Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI yaptığı konuşmada “2004 yılından bu yana katıldığımız Erasmus+ Programı, sadece Üniversitemizin değil, öğrencilerimizin ve çalışanlarımızın da uluslararasılaşması için önemli bir fırsattır. KTÜ olarak Erasmus+ Programı'na katılan ilk Türk üniversitelerinden biri olduk. KTÜ, AKTS Kredi Sistemi’ni mükemmel bir şekilde uygulaması nedeniyle 2010 yılında Avrupa Komisyonu tarafından AKTS Etiketi ile ödüllendirildi. 2014 yılında Üniversitemiz, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Erasmus+ Kalite Belgesi almaya hak kazandı.
2022 yılı itibarıyla 3 binden fazla KTÜ öğrencisi Erasmus+ Programı’ndan yararlandı. Bu etkinliği düzenleyerek güçlü uluslararası ağlar kurmayı ve uluslararası düzeyde akademik iş birliğini geliştirmeyi umuyoruz.” dedi.