Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Ortahisar İlçesi Beşirli Mahallesinde yapımı devam eden Kadın İstihdam ve Yaşam Merkezi inşaatında gelinen son durum belli oldu. Hayırsever bir iş insanı tarafından yaptırılan Kadın İstihdam ve Yaşam Merkezinin 11 Haziran 2023 yılında bitmesi planlanıyor.

YARISINA YAKINI TAMAMLANDI

Fiziki gerçekleşme oranı yüzde 65’lerde olan, iş programına göre gerçekleşmesi yüzde 40’larda olan Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezinin 14 bin 374 metre kare alan üzerinde 9 bin 403 metre kare bina alanı, 887 metre kare balkon teras olmak üzere 10 bin metrekare inşaat alanı konumlandırılıyor. Projede Atölye binası, konferans binası ve havuz binası olmak üzere 3 bölümden oluşurken, 10 adet atölye, sosyal hizmet danışmanı, psikolog, çocuk gelişim uzmanı, sosyal hizmet uzmanının yer aldığı ofisler ve kadınların çocuklarını gün boyu bırakabilecekleri 70 metre kare oyun alanı ve 60 metrekare kreş bulunduğu da bildirildi.


 
ZORLUOĞLU: MÜSADE ETMEYECEĞİM
Projeyle ilgili bilgiler veren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu "Kadınlara özel bir yer olacak kesinlikle erkeklere açılmayacak o tür söylentiler var ama ben buna müsaade etmeyeceğim. Burası kadınlarımız için yapılmış bir yaşam bir sosyal merkezdir bir yaşam alanıdır. Atölyeleriyle sosyal alanlarıyla kafe restorantlarıyla kadınlarımız burada çok da  güzel zamanlar güzel vakitler geçilecektir Trabzon’da ki kadınlarımıza hayırlı olsun" dedi