Geçtiğimiz gün yapılan maça taraftar ilgi gösterdi. Trafik sorunu yaşandı ve burada şehir hastanesi de yapılıyor. Bir trafik planlaması yapılıyordur o konuda bilgi almak isterim. Ortaköy grup içme suyu projesi gayet iyi gidiyor. Bir alt yöneticiye o işi verdik. Gayet de iyi gidiyor. Sayıştay raporu yayınlandı. Burada okunacak sanırım. Bana bilgi verilmesini rica ediyorum. Pazarkapı’daki 8 direkli hamam bölgesi ile alakalı bir çalışma yapılacak mı? Ankara’da bakanımıza bu konuyu ilettiniz mi?” sorularını sordu.

Çömlekçideki mülk sahiplerinin sorunları nasıl çözülecek?

CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin yapmış olduğu konuşmada Pazarkapı Mahallesindeki 4. Etap projesinin akıbetini sordu.

Buradaki mülk sahiplerinin mağduriyetlerini dile getiren Şahin “Pazarkapı’da 2 etap var, 3. Etap ve 4. Etap. 8 direkli Hamamın arası. Burada kamulaştırma sorunu yok. Burada sosyal donatı projesi vardı o kalktı. Yeni proje var mı? Buradaki mülk sahipleri “sıkıntılı satamıyoruz, bankalara ipotek veremiyoruz” diyorlar. Ankara’ya gittiğinizde görüştünüz mü? Çömlekçi projesi 9 dönüme düşürülmüştü. Şimdi 3-4 dönüm ekleniyor? Neden zamanında yapılmadı, planlanmadı" dedi.


Ahmet Metin Genç “Çömlekçi’mizdeki ve çalışmaları ve yapılan otoparkı ve insanların çömlekçiden otoparka direkt çıkışını uygun gördünüz teşekkür ederim.  Çömlekçi’deki çalışmalar sizinle hızlandı teşekkür ederim. Şehirlerin estetik görünüşü önemli. Küçük dokunuşlar bazen büyük dokunuşlardan daha etkili oluyor. Millet bahçesi ve bazı mahallelerde bu dokunuşları görüyoruz.  Ortahisar adına teşekkür ediyorum. Pazarkapı’daki 2 sene önce kararını aldığımız projeden kalan alanımız var. Turgay Şahin beyin belirttiği üzere Pazar kapı projemizin Maraş caddemiz ile entegrasyonunu sağlayacak o alan için en kısa zamanda gereğinin yapılması gerektiğini ve muammanın ortadan kalması gerektiğini düşünüyorum” dedi.
Başkan Zorluoğlu sorulara cevaben şu ifadelere yer verdi;

"Trafik konusu önemli. Trabzonspor’da heyecan verici bir kongre süreci yaşadık. Ahmet Ağaoğlu ve yönetimini tebrik ederim. Futbolcular ve teknik direktörlerimize şuana kadarki performansları için teşekkür ederim. İnşallah sezon sonu 8. Şampiyonluğumuza ulaşırız. İnşallah hep beraber bunu yaşatırız. Şehir hastanemiz ile alakalı vakimizin riyasetinde bir üst kurulumuz var bir de alt kurullarımız var. Hem teknik düzeyde hem de üst düzeyde çalışmalarımız var. En son Ankara’da sağlık bakan yardımcımız ile konuştu. Yukardan geçen yağmur suyu kanallarının denize ulaştırılması var. Yakından takip ediyoruz umarız orayı en kısa sürede sorunsuz bir şekilde hayata geçiririz. 

Ortaköy ile alakalı sorunda müteahhit işini yapsın diye çok uğraştık ama olmadı sözleşmeyi feshettik ancak günlük işleyişi etkileyecek bir durum yok şuan. 

Sayıştay denetim raporu ile alakalı internetten bulabilirsiniz ama bu konuda bilgi isterseniz verebilirsiniz. 

Pazarkapı ile alakalı çevre şehircilik bakanımız le konuştuk. Söyledikleriniz, aynı şekilde ilettik. Sayın Bakanımıza ora ile alakalı bir karar verdik. Orada bir proje çalışması başlayacak. Oradaki yerler ile alakalı tamamen kamulaştırma mı yada kısmen kamulaştırma yapıp geri kalan iyileştirme mi olarak kararını vereceğiz."