HASTA VATANDAŞLAR İÇİN SEFERBERLİK İLAN EDİLDİ 
Haber : Melek Çakır  www.trabzonhaber24.com

 Trabzon’da yoğun kar yağışı devam ederken Büyükşehir Belediyesi hasta vatandaşları evlerinden alıp ilgili sağlık kuruluşlarına ulaştırmak için adeta seferberlik ilan etti. Yomra’da meydana gelen çığ olayında da evlerinde mahsur kalan 3 kişi saatler süren çalışmaların ardından kurtarıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi il genelinde kar mücadelesi çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor. Önceden hazırlanan kar mücadele protokolü çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri ekipleri tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında evlerinde sağlık sorunu yaşayan 41 vatandaş, belediye ekiplerinin çalışmalarıyla ilgili sağlık kurumlarına ulaştırıldı.

YOMRA’DA ÇIĞ OLAYI MEYDANA GELDİ
Yoğun kar yağışı nedeniyle Yomra’nın Taşdalen Mahallesi’nde dün akşam saatlerinde çığ felaketi meydana geldi. Yaşanan olayda Osman Sağlam (72), Mecbure Sağlam (68) ve Fadime Sağlam’ın (70) içerisinde bulunan evin bir kısmı çığ altında kalırken Büyükşehir Belediyesi, Yomra Belediyesi ve AFAD-UMKE ekiplerinin gerçekleştirdiği çalışma ile evde mahsur kalanlar kurtarılarak hastaneye yetiştirildi.

ARAKLI’DA KALP HASTASI HASTANEYE ULAŞTIRILDI
Sürdürülen çalışmalar çerçevesinde Araklı ilçesinin Yiğitözü Mahallesi’nde kalp hastası olan Refika Ayçiçek, Büyükşehir Belediyesi ve 112 ekiplerinin çalışmasıyla evinden alınarak hastaneye ulaştırıldı.

OF’TA SOLUNUM HASTASI BÜYÜKŞEHİR 
EKİPLERİNCE HASTANEYE YETİŞTİRİLDİ
Yine Of ilçesinin Yemişalan Mahallesi’nde solunum problemleri yaşayan 18 yaşındaki Ali Kaçan isimli vatandaş Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından evinden alınırken ambulanslar bölgeye ulaşamadığı için Belediyeye ait iş makinesi ve araçlarla hastaneye yetiştirildi.

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’un neredesinde olursa olsun hasta vatandaşları almaya, cenaze işlemlerine, hastane yollarını ve ana arterleri açık tutmaya, yine elektrik arızalarının giderilmesi için söz konusu bölgelerin yollarını açmaya öncelik verdiklerini ifade ederken, “Bu noktada vatandaşlarımızdan ricamız lütfen sahte hasta ihbarlarında bulunulmasın. Çünkü bizler hasta ihbarlarının hepsine büyük titizlikle önem veriyor ve harekete geçiyoruz. Çok şükür evinden alınıp hastaneye ulaştırılmayan bir tek vatandaşımız bile yoktur. Yomra’da meydana gelen çığ olayı nedeniyle büyük gayret gösteren Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyesi ekiplerimiz ile AFAD ve UMKE ekiplerimize ayrıca şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.