Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Atilla Ataman’ın Başkanlığında devam eden TİSKi bütçesinin  görüşmelerinde CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin, Beşikdüzü ilçesinde bulunan teleferikle ilgili eski belediye başkanı Orhan Bıçakçıloğlu’nun açıklamalarına cevap verdi. 

Şahin, “2 gün önce Büyükşehir Belediyesinin performans programı görüşülürken, söz almıştım. Belediyeler, getirisi olmayan, popülist projelerden kaçınmalı dedim. Bunlar belediyeye büyük yük getiriyor, ilerde borçlanmalara sebep oluyor diye konuşmam olmuştu.  Sayın Bıçakçıoğlu alınmış, bana atıfta bulunarak demek vermiş” dedi. 

45 MİLYON TL KREDİ ALINMIŞ

Ardından Bıçakçıoğlu’nun teleferikle ilgili açıklamasından bazı kısımları okuyan Şahin, sözlerine şu şekilde devam etti: “Bende bugüne kadar belgesiz bilgisiz konuşmam. Sayın eski Belediye Başkanı 2016 yılında Teleferik İçin iller bankasından 35 milyon TL kredi aldı. Ayrıca 10 Milyon TL kredi almış. Toplamda 45 Milyon TL kredi almış. Bu kredi borçlarına her ay muntazam belediyenin gelirlerinden 600 bin TL para kesiliyor. 


 

 
BEŞİKDÜZÜ BELEDİYESİNİN 2 YILLIK BÜTÇESİ
Bu 45 Milyon TL 2016 yılının fiyatları. 2 gün önce Beşikdüzü Belediyesinin bütçesi geçti. 23 Milyon TL. 2 yıllık toplam bütçesi. 

Bunu AKP’li yapmış, CHP’li yapmış MHP’li yapmış.Beşikdüzü, Türk halkının cebinden yapılmış tesis. Bugün ki değeri 200 milyon TL olabilir. O atıl vaziyette duruyor. Ben sayın Başkanımız Zorluoğlu’na getirdim. Sağ olsun dinledi. Bu meclis huzurlarında teşekkür ediyorum ciddiye aldı. Kamu malıdır, günahtır. Çalıştırsın.. Ne yaptı Devlet Kurumlarına fizibilite raporları çıkardı. Raporu biliyorum. Bu arkadaşımız bunu yaparken, ihaleleri yaparken daha teleferik direklerinin iletişim hatlarının kamulaştırmasını, ittifak hakkılarını alınmamış. Hukukİ sıkıntılar da var. Müteahhit firma eksikliklerini tamamlamadı. İdare yazı yazmış. 

ONARIMI İÇİN 3 MİLYON TL LAZIM

Burada cenaze var, kaldırılması lazım. Kalkması için sayın Zorlu’nun ifadesi onarımını bakımının yapılması için 3 milyon TL lazım. Buna niye alınganlık gösteriyor.  Hepimiz burada kamu görevi görüyoruz. 70 meclis üyesi kamu görevi yapıyor. 
Bunlara bu şekilde yaklaşırsak.. Dursun, çürümesi mi gerekiyor?” Dedi. 

Başkan Vekili Atilla Ataman ise, “Sözün muhatabı mecliste değil. Kendisini kast ettiği gerekçesiyle konuştu. Gönül ister ki bu tür beyan sahiplerinin olduğu ortamda bunlar konuşulsun. Beşikdüzü’ned ciddi yatırım yapılmış, ciddi işler yapılmış. Teleferik meselesi ortada kalmış. Orada ki bedel 3 milyon ile sınırlı değil. 3 milyon, ilk etapta işletmeye açılması ile ilgili. Yaptığımız raporlarda fotoğraf kötü. Rasyonel değil. Keşke basın aracılığı ile cevap verilseydi daha doğru olurdu” dedi.