CHP Meclis Üyesi Cahit Erdem'den ''Trabzon'a Otopark Lazım,AVM Değil'' 
Haber : Ömer Altıntaş   www.trabzonhaber24.com 

Ortahisar Belediye Meclis Üyesi CHP Grup Başkanı Cahit Erdem Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ni  yerden yere vurdu. Trabzon’da devlet yatırımları haricinde bir yatırımın olmadığını ifade eden Erdem, “Belediyenin görevi ticaret yapmak değil, strateji belirlemektir” diyerek belediyenin işçi maaşı vermekte sıkıntı yaşayınca Yap -Sat yaptığını belirtti  

ERDEM BAKIN  “GÜLCEMAL NE OLDU PARA YOK DURDU''

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Sahil Dolgu (Gülcemal) projesinin hiçbir soruna çözüm olmayacağını kaydeden Erdem, “Gülcemal projesi Trabzon belediyesinin en önemli projelerinden biri olarak gösteriliyor. Fakat denizi doldurmakla beraber Trabzon’da ki esnafa, Trabzon kültürüne, Trabzon sosyal yaşantısına, Trabzon ticaretine, Trabzon’un sosyal hayatının dışında spora, işsizliğe ne katkısı var? Üzerinde yapılıp daha sonra kiraya verilecek olan restoran gibi işletmelerin büyük bir projeymiş gibi gösterilmesini doğru bulmuyorum. Trabzon’a katkısı yok ve hiçbir yarasına merhem olmayacak. Gülcemal projesini yapacağımıza o parayla çok rahatlıkla bir organize sanayi bölgemizin alt yapısını yapabilirdik. En azından 15-20 tane fabrika olurdu. İşsizlik sorununa da bir nebze olsa çare bulmuş olurduk. Ayrıca kültür, turizm şehri diyoruz ama turizmle alakalı hiç bir alt yapımız yok. Maalesef Gülcemal projesi Trabzon’da ölü yatırım olarak gündeme geldi. Şu anda da proje durdurulmuş vaziyette. Neden durdurulduğunu da bilmiyoruz. Sanırım ödenek yokluğundan durdu. Bu dört yıllık zaman zarfında buraya harcanan para ile bizim köylerimize yollar yapılabilirdi. Grup yolları yapılabilirdi hatta TİSKİ’ye ait bazı projelere de kaynak sağlayabilirdik. Bana göre önceliğimiz Gülcemal projesi değildi” dedi.

ERDEM ''TRABZON'A 2 AVM YETER ÖNCE OTOPARK PARK YAPSINLAR ''

CHP'li Erdem, “Trabzon’da fazla AVM var . Ayrıca her AVM’nin bir otopark sorunu doğuyor. Küçük esnaf aradan çıktı. Trabzon’da AVM yapılacaksa Trabzonlu girişimcilerin yapmasından yanayım. Özellikle Türkiye’deki AVM’lerin yurt dışında ortaklığı olan AVM’lerin Trabzon’da bundan sonra iş yapmasını doğru bulmuyorum. Trabzon insanı alışverişte kullandığı paraları yurt dışına ve merkezi İstanbul’da veya Ankara’da olan AVM’lere aktarmaması gerekiyor. Para Trabzon’da dönmüyor. Dönmeyince daha da büyük çıkmaza giriliyor. Küçük esnaf, bakkallar tamamen aradan çıktı. AVM’lerin sosyal donatı alanlarının olmayışının da Trabzon’a imar açısından büyük kirlilik yarattığı düşüncesindeyim. AVM’ye gelecek bir gıda maddesi veya başka bir ürünü boşaltacak park yok. Buralarda AVM, market izinleri verilmiş. Marketlere de sınırlama getirme ile ilgili önerimiz vardı. Her isteyen her istediği şekilde AVM, market açmamalıdır. AVM’ler sadece tüketime yöneliktir. Üretime yönelik çalışmalar değildir. Trabzon’da bugün bir Arsin’de birde Beşikdüzü’nde organize sanayi var. Bunların sayısını hızla çoğaltmamız lazım. Şinik devreye girmeli, Vakfıkebir organize sanayi devreye girmeli. Büyükşehirde bunların altyapısını yapmalı ve istihdam sağlanacak fabrikalara buraları belki bedelsiz, belki küçük bedellerle tahsis etmelidir” şeklinde konuşup AVM’lerin imar kirliği yarattığını belirtti.

ERDEM “BELEDİYENİN GÖREVİ YAP SAT YAPMAK DEĞİL”

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Hacıkasım Mevkii’nde inşa edilecek olan 700 araçlık mekanik katlı otopark projesinin değiştirilip bir kısmının işletme yapılmasına karar verildikten sonra 350 araca düşen otoparkı da eleştiren Erdem, “Belediyenin görevi ticaret yapmak değil. Belediyenin görevi bir strateji belirlemektir. Trabzon’da bir merkezde otopark sorunu varsa çözüm bulunmalıdır. Başkan Gümrükçüoğlu, birinci yılında basın açıklamasında 700 araçlık otopark yapacağını bize anlattığın da teşekkür ettik. Ayrıca şu anda billboardlarda görünen projede de hep otopark var. İş merkezi, restorant falan demiyor. Birde 30 metre kareye bir araç düşündüğümüzde 5 bin metre karelik ticari alana da düştüğümüzde 160 araçlık bir otopark oluyor. Trabzon’un hiçbir sorununa parmak basılmaz. Eğer 700 araçlık bir otopark binası 140-150 araca düşürülmüşse insanlar kendini sorgulamalı. O zaman neden konuşuyoruz ki trafik sorunu var, otopark sorunu var diye. Bu düşünce bana göre bir hatadır ve bu hatadan en kısa sürede dönülmesi gerekmektedir. İstimlak edilirken bir kısmı ticari alan olarak kullanılabilir yazıyorsa da biz ihtiyaca yönelik hareket etmeliyiz. Belediye vatandaşlardan otopark yapılacak diye istimlak etmiş ve bir bedel ödemişiz buraya. Dolayısı ile amacı dışında da kullanılmaması gerekiyor. Memur maaşı veremiyoruz, işçi maaşı veremiyoruz burayı ticari alan yapalım da satalım diye bir mantık olmaz. Trabzon belediyesi sorunları irdelemeli ve sorunlara çözüm odaklı yatırımlar yapılmalı. Biz Trabzon’a devlet yatırımları haricinde bir yatırım bir proje yapıldığını göremiyoruz. Gülcemal yapıldı yarıda duruyor ve bir dönem de geçti yazık günah” ifadelerine yer verdi.

TRABZON'DA SUÇ İŞLEYENLERE YÖNELİK BİR ÇALIŞMA VAR AMA SUÇ İŞLEMEDEN HER HANKİ BİR ÇALIŞMA YOK 
Buna Göre ne Valiliğimizin ne Belediyemizin bir çalışması yok. Kaldıki Spor Alanlarını sattılar. Geleceği çok karanlık görüyorum gençler Spor yaparak kötü alışkanlıklardan kurtulur . bunu hep söylüyoruz .