AMATÖR SPOR KULÜPLERİ FEDERASYONU'NDAN GÜMRÜKÇÜOĞLU'NA ZİYARET 
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com 
Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Burhan Cahit Erdem, beraberinde yönetim kurulu üyeleri ve il temsilcileriyle birlikte Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu makamında ziyaret ederek başarılı sporcu ve spor kulüplerini ödüllendirmek amacıyla kabul edilen ödül yönetmeliği için teşekkür etti.
Ziyarette Trabzon’da amatör sporun gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için çok önemli bir gönül hizmeti olduğunu ifade eden Erdem, “Trabzon’da spor öyle bir olgu ki çocukları internet kafelerden bağımlı alışkanlıklardan kurtarmaya yönelik bir gönül hizmeti. Sizlerde bu ödül yönetmeliğini yürürlüğe koymakla; burada emek veren, ülkemizin sesini duyuran, Trabzon’a ülkemiz bazında değerler katan gençlerimize önemli bir katkı vermektesiniz. Bu ödül yönetmeliği bizleri çok mutlu ettiği için sizlere teşekkür etmeye geldik. İl temsilcisi arkadaşlarımızda bu yönetmeliğin yürürlüğe girmesinden çok mutlu oldular. Çünkü onların özellikle ferdi branşlardaki sporcuları zor durumdalar. Bu ödül yönetmeliğinin onlara çok şey katacağını düşündüğümüz için sizlere minnetlerimizi sunmak istiyoruz. Sizler yıllardır bu işin içindesiniz, bizlerle diyalog halindesiniz, kulüplerimize destek veriyorsunuz, birde ferdi olarak destek verecek olmanız bizler için ayrı önem taşıyor. Ondan dolayı şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederken, “Sizlere ve mümtaz heyetinize ben şükranlarımı sunuyorum. İyi ki varsınız diyorum. Bu bir gönüllük hizmeti. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun yöneticileri ve olan, çeşitli spor dallarının il temsilcileri olan sizlere ben toplum adına çok teşekkür ediyorum.
Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak, Mustafa Kemal Atatürk’ün dediğini gibi ‘sağlam kafa sağlam vücutta’ bulunur ilkesiyle yaşayanlar olması münasebetiyle onları teşvik eden, fedakarlık eden sizlerin değeri hiçbir zaman ölçülemez. Bu sayede Trabzon hem tanınıyor, hem sağlıklı kuşaklara şehrini teslim etmiş oluyor ve böylece geleceğini kurtarıyor. Ben her zaman eldeki imkânlar ne kadar olursa desteklemeye hazırım. Yaptığımız yasal düzenlemede bu konuda elimizi güçlendirdi. İnşallah Trabzon sizlerin sayesinde çok daha şampiyonlar çıkartacak. Şampiyonlukların yanı sıra yarışan sporcularımızın hepsini birinci kabul ediyoruz. Onlara, sizin bu gayretleriniz ve desteklerinizle iyi bir ahlak da veriliyor, sporu barış ve kardeşlik içinde yapma anlayışı da veriliyor. Bu sayede insanlarımız egoist olmuyor, barış içinde kardeşlik yarışıyor ve yaşıyor. Bu durumda insanların birbirini daha çok sevmesini sağlar. Bu yönüyle biz sizlerin emeğini her zaman en ön planda tutuyoruz” ifadelerini kullandı.