Adilcevaz’da kardeşlik iftarı
Haber : Melek Çakır   www.trabzonhaber24.com

 Bitlis’in Adilcevaz Belediyesi ile kardeş belediye olan Trabzon Büyükşehir Belediyesi, bu ilçede iftar organizasyonu düzenledi. Tarihi Ulu Caminin bahçesinde düzenlenen iftar yemeğine Adilcevaz halkı yoğun ilgi gösterdi.

Adilcevaz Kaymakamı Özer Özbek, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Davut Çakır, Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Adilcevaz eski Belediye Başkanı Adnan Göksoy, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mehmet Öztürk, kamu kurumları ve STK yetkilileri ile binlerce Adilcevazlının hazır bulunduğu iftar programıyla Karadeniz ile Güney Doğu arasındaki kardeşlik bağları daha da pekiştirildi.

GÜRSOY: BİR HUZUR KENTİ HALİNE GELİYORUZ
Programda katılımcılara seslenen Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, kardeşlik ve gönül sofrasında bir arada bulunmaktan dolayı duydukları mutlulukları ifade ederken, “Kardeş belediyemiz olan Trabzon Büyükşehir Belediyesinin hazırladığı kardeşlik ve gönül sofrasında bir aradayız. Selçuklu döneminden kalan ve maneviyat kokan bu güzel tarihi alanda birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Vatanını, milletini, dostunu ve kardeşini seven bu güzel ilçemiz bir huzur kenti haline gelmektedir” dedi.

GÜRSOY: TRABZON İLE DAYANIŞMA İÇERİSİNDEYİZ
Trabzon ile her zaman dayanışma içinde olduklarını belirten Başkan Gürsoy sözlerini şu şekilde tamamladı: “Trabzon ile her zaman dayanışma içerisindeyiz, temaslarımız artarak devam edecek. Trabzon ile kardeş belediye olmaktan mutluyuz. Cenab-ı Allah (c.c.) birliğimizi ve beraberliğimizi daim etsin.”

ÇAKIR: KARDEŞLİĞİ PEKİŞTİRMEK İÇİN BURADAYIZ
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Davut Çakır ise konuşmasında kardeşliği pekiştirmek için Adilcevaz’da olduklarını kaydederken, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun selamlarını Adilcevaz halkına iletti.

DAVUT ÇAKIR: MALAZGİRT’TE OMUZ OMUZA SAVAŞTIK
Genel Sekreter Çakır, “Mübarek Ramazan ayı münasebetiyle Adilcevazlı kardeşlerimiz ile bir arada olmak için geldik. Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak sizlerle kardeşliğimizi pekiştirmek için buradayız. Bizim kardeşliğimiz yeni değil. Dedelerimiz Malazgirt’te omuz omuza birlikte savaşarak bu güzel yerleri bizler için vatan haline getirdiler. Bizlerde bugün onların evlatları olarak yaşadığımız şehirler ayrı olsa da bir araya gelerek buluşuyoruz. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun sizlere kucak dolusu selamlarını getirdik. Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak inşallah buraya bundan sonra daha sık geleceğiz. Rabbim (c.c.) Ramazanınızı kabul, dualarınızı makbul etsin. Allah (c.c.) bütün şerlerden vatanımızı muhafaza etsin” şeklinde konuştu.

Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Davut Çakır, birbirlerine karşılıklı plaket takdim etti.