Trabzon Reel Sektör Platformu, Bakan Uraloğlu’na iş dünyasının taleplerini iletti

IMG_3672-1

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO), Trabzon Ticaret Borsası (TTB), Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB), Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DİKB) ve Of Ticaret ve Sanayi Odası (OF TSO) tarafından oluşturulan Trabzon Reel Sektör Platformu, Ankara’da Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette, Trabzon’un ihracatının artırılması, sanayisi ve ticaretinin geliştirilmesi için iş dünyasının öncelikli talepleri Bakan Uraloğlu’na aktarıldı, 2024 Yatırım Programına alınması istenilen projelerin yer aldığı dosya sunuldu.

IMG_3669-1

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren, TTB Başkanı Eyyüp Ergan, TTB Meclis Başkanı Nevzat Özer, TESOB Başkanı Metin Kara, DKİB Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Of TSO Başkanı Erdal Saral ve diğer ilgililerin yer aldığı heyet, Ankara’da Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu ile görüştü. Ziyarette AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın da yer aldı.

TALEPLERİN YER ALDIĞI DOSYA BAKAN URALOĞLU’NA SUNULDU

Trabzon Reel Sektör Platformu’nun Bakan Uraloğlu’na kapsamlı bir dosyayla sunduğu ve Trabzon iş dünyasının 2024 Yatırım Programına alınmasını talep ettiği projeler şunlar:

Yatırım Adası Endüstri Bölgesi, Gemi - Yat ve Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Su Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Tekstil - Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Trabzon'un Doğusunda Organize Sanayi Bölgesi, Trabzon'un Yatırım Teşvik Mevzuatında 5 veya 6'ncı Bölgeye Alınması, Küçük Esnaf ve Sanatkara yönelik sektörel sanayi sitelerinin kurulması, Güney Çevre Yolu, Şinik OSB yolunun karayolları ağına alınması.

ÇELEBİ: BEKLENTİLERİ İLETTİK

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkut Çelebi, bir süre önce TTSO’da düzenledikleri basın toplantısıyla kamuoyuna açıkladıkları Trabzon reel sektörünün taleplerini Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’na sunduklarını vurgulayarak, “Öncelikle bakanlığını ilgilendiren projeler başta olmak üzere Sayın Bakanımızdan projelerimize ve iş dünyasının taleplerine destek istedik. Şehrimizin, bölgemizin ve ülkemizin kalkınmasına, şehrimizin ekonomik yönden gelişimine bu taleplerimizin büyük katkı vereceğine inanıyoruz” dedi.

“TRABZON GELİŞİM STRATEJİSİ TOPLANTISI YAPILACAK”

Başkan Çelebi ayrıca önümüzdeki süreçte Trabzon’da bir toplantı yapılacağını belirterek, “Geçmişte Trabzon’un gelişim stratejisiyle ilgili yapılan toplantıları yeniden başlatmayı planlıyoruz. Bu konuda çalışmaları yapacağız, geniş bir katılımla toplantıyı düzenleyeceğiz. Sayın Bakanımız da bu toplantının yapılmasını destekliyor” ifadesini kullandı.

Trabzon heyetini Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu'nun makamında Trabzon'u masaya yatırdı 

BAKAN URALOĞLU 

TİSKİ için 117 milyon tl'lik krediye onay TİSKİ için 117 milyon tl'lik krediye onay

. Trabzon'un acil ihtiyaçları gelecek için yapılması gerekenler atılması gereken adımlar ve yatırımlar masanın konusuydu . 
Toplantı sonrası Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu tapmış olduğu açıklamada ; 
Baba ocağı Trabzonumuzdan AK Parti Milletvekilimiz Sn. Yılmaz Büyükaydın, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sn. Erkut Çelebi, Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Sn. Nevzat Özer, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sn. Şadan Eren, Trabzon Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Sn. Metin Kara, Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Sn. Eyüp Ergan, Doğu Karadeniz İharaçatcılar Birliği Başkan Yardımcısı Sn. Ahmet Hamdi Gürdoğan, Of Ticaret Odası Başkanı Sn. Erdal Saral, Trabzon Ticaret Odası Genel Sekreteri Sn. Nazlı Genç ve Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Sn. Ali Rıza Kul’u bakanlığımızda misafir ettik. 

Görüşme vesilesiyle memleketimize selamlarımızı ilettik.

Editör: Haber Merkezi