Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Sibel Suiçmez, yerel seçimlerin eşiğinde Trabzonlulara birleştirici bir çağrıda bulundu. 

Seçimlere sadece iki gün kala gerçekleştirilen konuşmasında Suiçmez, her oy'un demokrasi için büyük önem taşıdığını vurgulayarak, Trabzonluların CHP adaylarını destekleyeceğine olan inancını ifade etti.Suiçmez, seçim kampanyası boyunca CHP'nin oluşturduğu huzurlu ve adil seçim atmosferine dikkat çekerek, karşılaştıkları kara propagandalara rağmen, birleştirici ve ötekileştirmeyen bir sevgi dili kullanmaya özen gösterdiklerini belirtti. "Trabzon kararını verdi," diyen Suiçmez, yerel yönetimlerde uzun yıllardır görev alanların, geçmişte yapamadıklarını, yapmadıklarını bu sefer yapacakmış gibi bir izlenim yarattığını, ancak vatandaşların bu aldatmacayı gördüğünü ve değişim istediğini söyledi.

Trabzon’un zengin tarihi ve doğal güzellikleriyle önemli bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden Suiçmez, şehrin bu potansiyelinin tam anlamıyla değerlendirilmesi için yerel yönetimlerin daha vizyoner, katılımcı ve şeffaf olması gerektiğinin altını çizdi. Vatandaşların yönetim süreçlerine daha fazla dahil edilmek istediklerini belirten Suiçmez, pazar günkü seçimde CHP adaylarının, şehrin doğal ve kültürel mirasını koruyup geliştirecek, ekonomik kalkınmayı hızlandıracak ve toplumun her kesimini kucaklayacak politikaları güçlendireceklerine olan inancını dile getirdi.

Başkan Kaya, Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısına Katıldı Başkan Kaya, Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısına Katıldı

Oy kullanmanın sadece bir hak değil, aynı zamanda yerel topluluğun refahı için bir görev olduğunu hatırlatan Suiçmez, demokratik gücü kullanmanın ve tercihlerle geleceği şekillendirmenin zamanının geldiğini vurguladı. Trabzonluları, birlik ve beraberlik içinde, daha güzel ve yaşanabilir şehirler için oy kullanmaya çağıran Suiçmez, demokrasinin gücünün sandıkta bir kez daha gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Suiçmez, açıklamasının sonunda “Sosyal ve katılımcı bir belediyecilik anlayışı ile hareket eden, toplumun her kesimini kucaklayan CHP Trabzon Büyükşehir Belediyesi adayımıza ve CHP Trabzon İlçe Belediye başkan adaylarımıza oy vermeye ve hep birlikte oylarımıza sahip çıkmaya davet ediyorum.” diyerek konuşmasını bitirdi.

Editör: Haber Merkezi