DSİ Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un yanı sıra, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, AK Parti Trabzon Milletvekilleri, Adil Karaismailoğlu, Mustafa Şen, Yılmaz Büyükaydın, Vehbi Koç, AK Parti Ordu Milletvekilleri İbrahim Ufuk Kaynak, Mustafa Hamarat,  AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu,Ak Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcıdı Ayşe Sula Köseoğlu, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri katıldı.

IMG_8803-1

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

TOBB 80. Mali Genel Kurulu Ankara’da yapıldı TOBB 80. Mali Genel Kurulu Ankara’da yapıldı

IMG_8802-2
Toplumun nabzı olarak gördüğümüz Sivil Toplum kuruluşlarının düşüncelerini sormak, görüşlerini almak bizim önceliğimizdir. Konuştuktan sonra onların soruları fikirleri önerileri ve şikâyetlerini öğrenip onlardan istifade etmek önemlidir.
Türkiye sadece Türkiye değildir. 
IMG_8806-1

Dünyada yüz milyonlarca insanın umutlarını bağladığı bir ülkedir. Asırlardır sömürgecilerin ayakları altında inim inim inlemiş medet umduğu yerdir Türkiye. Onun için bizim güçlü olmamız büyük ve güçlü bir ülke olmamız lazım. Güçlü olmak farklılıklarımızın zenginlik olduğunu benimsemekten geçiyor. Aile yapısı çok önemlidir. Demokratik bir ülke olmalıyız. Demokrasinin sadece seçimden seçime oy vermek olmadığını bilmeliyiz. Güçlü Türkiye Anayasası güçlü bir Türkiye demektir.

IMG_8804-1

Güçlü Türkiye ekonomisi güçlü Türkiye demektir. Trabzon bu anlamda son yılda gelişen güçlenen bir şehir olarak Türkiye'nin gücüne güç katan bir şehir olarak öne çıkıyor. Trabzon büyük ve güçlü Türkiye hedefinin önemli merkezlerden biri” dedi.

IMG_8807-1

Vali Aziz Yıldırım ise konuşmasında, “Sivil toplum insanların kendilerini toplumda ifade edebilmeleri için bir araya gelerek kurdukları bir teşkilattır.  Biz bu kapsamda tüm sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirme gayreti içerisindeyiz. Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından bir tanesi sivil toplum kuruluşudur. 
IMG_8801-2

Dünya nereye doğru gidiyor. Devletler kendilerine yeni yönler verirken sivil toplum kuruluşları da bundan geri kalmamalıdır. Kendilerine bu kapsamda biçtikleri rolleri yeniden gözden geçirmeliler. Bizler sadece muhasır medeniyetler seviyesine çıkmak değil hep birlikte çalışarak muhasır medeniyeti oluşturmak gayreti içerisindeyiz. Tüm katılımcılara katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

IMG_8805IMG_8806-1IMG_8808

Editör: Haber Merkezi