Denizdeki fırtına ve hava muhalefeti nedeniyle yarışların sadece açılış töreni gerçekleştirilirken, törene Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Emniyet Müdürü Murat Köksal, Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı ve yarışmaya gelen sporcular katıldı.

Yelken sporcu çok önemli bir spor dalı olduğunu vurgulayan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, “Bizler Trabzon’da bulunan kulüplerimiz ile iş birliği ile Trabzon’daki gençlerimize yelken sporunu yaygınlaştırmamız gerek. Yelken sporu çok güzel bir spor dalı. Üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye’de bu sporu mutlaka yapmamız gerekiyor. Sporun her türlüsü güzel, her türlüsünde başarıya ihtiyacımız var. Yelken sporu da bu anlamda Türkiye’de gündeme yeni yeni giren ve mutlaka yapılması gereken bir spor dalı. Yeteneğin, disiplinin, dayanıklılığın, hepsinin bir araya geldiği uzun soluklu bir spor dalı. Bugün burada bulunan gençlerimize teşekkür ediyorum. İnşallah ileride yarınların büyük sporcuları olacaklar. Trabzon’a geldikleri için hepsine teşekkür ediyorum ve hoşgeldiniz diliyorum. Yelken yarışlarında hava şartlarının uygun olduğu zaman başladığından şu anda hava durumunun uygun vaktini bekliyoruz. Sporun hiçbir zaman kaybedeni yok. Hepinize başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Yarışlarda dereceye giren sporculara ödülleri 28 Eylül 2014 Pazar günü yapılacak tören ile alacaklar. Laser Radial, Laser 4. 7 ve Laser Standard sınıflardan dereceye giren sporcular 26 Ekim- 1 Kasım tarihleri arasında Samsun’da yapılacak olan Laser Türkiye Şampiyonasına katılacaklar.

Aynı şekilde Optimist sınıfında dereceye giren sporcular ise 26-31 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da Cumhuriyet Kupasına katılacaklar.