Zorluoğlu:Spor Camiasına Açık Destek Veriyoruz 

Cumhur İttifakı AK Parti Trabzon Büyükşehir Başkan adayı Murat Zorluoğlu, Trabzon Futbol Antrenörleri Derneğini ziyaret ederek, başkan Hayrettin Tekelioğlu’ndan dernek faaliyetleri ve kentte belediye iş birliğiyle yürütülebilecek projeler hakkında bilgi aldı.

Trabzon’un sporla, daha çok da futbolla anılan bir şehir olduğunu kaydeden Zorluoğlu, “İlimizde spor altyapısı hazır. Nasip olur da belediye başkanı seçilirsek, şüphesiz en önemli çalışma alanlarımızdan birini gençlik, çocuklar ve spor oluşturacak. Burada zaten bunun bir geçmişi, kültürü ve altyapısı var. Dolayısıyla birçok şey hazır. Amatör spor kulüpleri ve sporcu sayısı bakımından binlerle ifade edilen bir şehirden söz ediyoruz. İyi ki de böyle. Bunun üzerine yeni şeyler inşa edeceğiz” dedi. 

Sporda yerel anlamda yeni projelere ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Zorluoğlu, “Mevcut tesisleri ihya ederek, yeni projeler de hayata geçirmemiz gerekiyor. Amatör spor kulüpleriyle görüştüğümüzde sıkıntılarını aktardılar. Bunları bir an önce çözebilmemiz gerekiyor. Sizlerin de sorunlarını dinledik. Zaman içerisinde hepsi çözülür yeter ki; karşılıklı fikir alışverişiyle olaya yaklaşalım. Elazığ ve Van valiliklerim döneminde en çok bir araya geldiğim camia; spor camiasıdır. Sizlere çok özel destekler sunacağız” diye konuştu.

Sporun, çocukları ve gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmanın en güvenli yolu olduğunu ifade eden Cumhur İttifakı AK Parti Trabzon Büyükşehir Başkan adayı Murat Zorluoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Sağlıklı nesiller yetiştirme anlamında da sporun anahtar rol oynadığını hepimiz biliyoruz. İnşallah birlik beraberlik içerisinde çok güzel çalışmalarımız olacak. Trabzon adının ulusal hatta uluslararası alanda bilinir hale gelmesinde Trabzonspor’un çok büyük katkısı var. Trabzonspor şehrimiz için çok büyük bir reklam aracı. Tanıtımımıza çok büyük katkı yapıyorlar. Bu anlamda Trabzonspor’a destek mahiyetinde projelerimiz de olacak. Öte yandan bu kadar değerli insanların bir arada bulunduğu bir derneğin fahri üyesi olmak benim için bir onurdur. İnşallah sizlerle tekrar bir araya gelip ilimizin spor ve futbolla ilgili meselelerini konuşacağız. Spor camiasına, açık destek veriyoruz. Bunu da uygulamalarımızda hep birlikte göreceğiz.”

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in de yer aldığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Trabzon Futbol Antrenörleri Derneğini Hayrettin Tekelioğlu ise, Zorluoğlu ve Genç’e, Türk Milli Takımının ilk formasının tasarımıyla hazırlanmış birer forma hediye etti.